ORDRE TRI/304/2006, de 7 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts del programa Créixer i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/304/2006, de 7 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts del programa Créixer i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

La petita i mitjana empresa té una importància decisiva en el creixement econòmic de Catalunya com a motor de desenvolupament i creació d'ocupació que és. La seva estructura i la seva dimensió la fan ser més sensible als canvis i a l'entorn on es troba.

El Govern, tenint en compte el món empresarial en el seu conjunt, impulsa una sèrie d'instruments, per mitjà del Departament de Treball i Indústria, amb l'objectiu d'ajudar la petita i mitjana empresa a créixer i desenvolupar-se en un entorn empresarial dinàmic, amb la voluntat de fomentar la competitivitat de l'empresa en una economia basada en el coneixement, simplificar i millorar el seu entorn legislatiu, administratiu i financer, i facilitar l'accés als serveis i als instruments de suport disponibles.

En aquest context, l'objecte del programa Créixer és impulsar el desenvolupament de la petita i mitjana empresa catalana contribuint a la creació d'ocupació, mitjançant el recolzament en la realització d'una diagnosi empresarial i la implementació d'accions de millora que durà a terme un consultor extern.

Així mateix cal esmentar que existeix un interès especial de col·laboració entre el CIDEM i la Direcció General d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació per al desenvolupament del programa Créixer en el món de les cooperatives i les societats laborals.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004); i amb la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006 (DOGC núm. 4541, de 31.12.2005);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això exposat, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases per a la concessió dels ajuts del programa Créixer i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2006.

Article 2

Convocatòries

2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el CIDEM obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

2.3 A mesura que es produeixen renúncies o revocacions de les subvencions, i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat per aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesa la data de registre de la sol·licitud de subvenció, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts en aquesta Ordre.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2006 i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2006 és de 532.500,00 euros, aplicats a la partida pressupostària 19.6470.219.5415 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM). D'aquests fons, 100.000,00 euros es destinen específicament a subvencionar empreses d'economia cooperativa i micro i petites empreses que hagin estat assessorades a través de la Xarxa d'Entitats Col·laboradores de la Subdirecció General de Programes d'Autoempresa.

Aquest pressupost es distribueix en dues convocatòries, d'acord amb el que es preveu a l'article 4 d'aquesta Ordre, i de la manera següent, segons el tipus d'ajut:

  1. Per als projectes de diagnosi empresarial.

    Es destinen 25.000,00 euros per a cadascuna de les convocatòries previstes a l'article 4 d'aquesta Ordre, dels quals 7.500,00 euros es destinen específicament a subvencionar empreses d'economia cooperativa i micro i petites empreses que hagin estat assessorades a través de la Xarxa d'Entitats Col·laboradores de la Subdirecció General de Programes d'Autoempresa.

  2. Per als projectes d'implementació.

    Es destinen 482.500,00 euros per a les dues convocatòries previstes a l'article 4 d'aquesta Ordre, distribuïts de la manera següent:

    80.417,00 euros per a la primera convocatòria, dels quals 14.167,00 euros es destinen específicament a subvencionar empreses d'economia cooperativa i micro i petites empreses que hagin estat assessorades a través de la Xarxa d'Entitats Col·laboradores de la Subdirecció General de Programes d'Autoempresa.

    402.083,00 euros per a la segona convocatòria, dels quals 70.833,00 es destinen específicament a subvencionar empreses d'economia cooperativa i micro i petites empreses que hagin estat assessorades a través de la Xarxa d'Entitats Col·laboradores de la Subdirecció General de Programes d'Autoempresa.

    3.2 Tant pels ajuts per diagnosi com pel ajuts per implementació, en el cas d'existència de romanent una vegada resoltes les sol·licituds presentades al primer termini, aquest sobrant es passarà al termini posterior.

    3.3 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2006 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Convocatòries per a l'any 2006, presentació de sol·licituds i terminis

4.1 S'obren les convocatòries de l'any 2006 per a la presentació de sol·licituds per a la concessió dels ajuts del programa Créixer previstos en aquesta Ordre.

4.2 Per als projectes de diagnosi empresarial s'obren dues convocatòries per a l'any 2006, amb els períodes de presentació de sol·licituds següents:

  1. Primer període, 30 dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

  2. Segon període, de l'1 al 30 de setembre.

    4.3 Per als projectes d'implementació s'obren dues convocatòries per a l'any 2006, amb els períodes de presentació de sol·licituds següents:

  3. Primer període, des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 15 de setembre.

  4. Segon període, des de l'1 d'octubre fins al 15 de novembre.

    4.4 Les sol·licituds, acompanyades de la documentació que preveu l'article 9, s'han de presentar al CIDEM, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions, les adreces de les quals s'especifiquen a l'article 9.1 d'aquesta Ordre, o mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Article 5

Tipus d'ajuts

5.1 El CIDEM podrà atorgar ajuts per a la realització dels projectes següents:

  1. Realització d'una diagnosi empresarial que tindrà un cost de 500 euros (IVA exclòs). Aquesta diagnosi s'haurà de realitzar a Catalunya i s'haurà de fer d'acord amb els continguts que s'estableixen a l'annex 1 d'aquesta Ordre i segons el model establert pel programa Créixer.

    Aquesta diagnosi haurà de ser duta a terme per un consultor extern a l'empresa que compleixi els requisits que s'especifiquen a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

  2. Implementació, per part d'un assessor extern especialitzat, de les accions de millora que s'hagin definit en una diagnosi empresarial prèvia i afectin una o diverses de les següents àrees funcionals de l'empresa: comercial, control de gestió, finances i gestió empresarial innovadora.

    Per accedir a l'acció d'implementació cal presentar una diagnosi empresarial realitzada amb anterioritat per un consultor extern amb la justificació de les actuacions de millora que es volen implementar. Aquesta diagnosi haurà d'haver estat realitzada durant l'any anterior a aquesta convocatòria o amb posterioritat.

    Als efectes d'aquesta convocatòria s'entén per accions de millora en l'àrea comercial el conjunt de mesures que permeten millorar l'adaptació de l'oferta (en les seves variables: producte, preu, màrqueting, comunicació i distribució) a les demandes, amb l'objectiu últim d'optimitzar la posició competitiva de l'empresa en els mercats objectius i, en conseqüència, augmentar les ventes i/o el marge de l'empresa.

    Als efectes d'aquesta convocatòria s'entén per accions de millora en l'àrea de control de gestió com el conjunt de mesures que possibiliten millorar la planificació econòmico-financera de l'empresa amb la finalitat d'harmonitzar les inversions i el nivell de despeses de l'empresa amb els seus objectius comercials, així com controlar i regular les possibles desviacions entre les previsions efectuades i els resultats que s'obtenen, tant a nivell d'ingressos com a nivell de despeses.

    Als efectes d'aquesta convocatòria s'entén per accions de millora en l'àrea de finances com el conjunt de mesures que permeten a l'empresa estructurar correctament la seva estratègia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR