STSJ Cataluña 218/2009, 15 de Enero de 2009

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2009:218
Número de Recurso5240/2008
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución218/2009
Fecha de Resolución15 de Enero de 2009
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2008 - 0004330

EL

ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL

ILMO. SR. ADOLFO MATIAS COLINO REY

ILMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA

En Barcelona a 15 de enero de 2009

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 218/2009

En el recurso de suplicación interpuesto por Cantalou, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 16 de abril de 2008, dictada en el procedimiento Demandas nº 84/2008 y siendo recurrido/a Luis Angel. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 1 de febrero de 2008, tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 16 de abril de 2008. que contenía el siguiente Fallo:

1) Desestimo les excepcions de inadeqüació de procediment i de manca d'acció.

2) Estimo la demanda presentada per Luis Angel contra l'empresa CANTALOU S A, sobre acomiadament declaro la improcedencia de l'acomiadament de !'actor produit el 4 01 08 i condemno a l'empresa CANTALOU S A a que opti entre readmetre al treballador o abonarli una indemnitzacio de 40 592,70 euros (690 dies a rao de 58,83 euros) amb pagament en els dos casos de salaris de tramitacio dels que l'empresa podra tieduir l'import percebut pel demandant en una altra ocupacio

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

" Primer. Els demandant han prestat serveis per compte de l'empresa demandada CANTALOU S.A. amb les següents circumstàncies: va iniciar la prestació de serveis el 17.09.90 i tenia reconeguda la categoria de oficial de 1ª amb un salari de 1.764,93 euros mensuals (58,83 euros diaris) amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

El treballador va soil.licitar ¡ se Ii va concedir l'excedència voluntària per el període comprès entre el 31.12.05 al 1.01.08 en base a l'article 25.1 del Conveni Col.lectiu d'aplicació i article 46.2 de l'Estatut dels Treballadors. El demandant no ha exercit cap càrrec sindical ni de representació.

Segon

Per carta de 9.10.07 el treballador demandant va sol.licitar la reincorporacio a l'empresa a partir de la data de finalització de l'excedència el dia 1.01.08. L'empresa per escrit de 4.01.08 li va respondre el següent: "Respecto a su peticion de reincorporacion a la Empresa, le comunicamos que a fecha de hoy no existen vacantes para su puesto de trabajo u otro equivalente, tras haber llevado a cabo un Expediente de Regulación de Empleo que ha afectado a ciento cincuenta trabajadores. Sin embargo, si se produjera a/gun cambio en la situacion actual se lo comunicaremos de inmediato'

Tercer

Per resolució de la Directora de Serveis Territorials del Departament de Treball de la Generalitat de data 15.10.07 dictada en l'expedient de regulació d'ocupació núm. 216/07, es va autoritzar a l'empresa la rescissió dels contractes de 150 treballadors de la seva plantilla per causa de força major amb efectes del dia 6.09.07 i amb dret a percebre les indemnitzacions que els. corresponguin pactades amb l'empresa En I'expedient es va arribar a un acord entre l'empresa i els representants dels treballadors que van suposar una millora substantiva de les indemnitzacions corresponents a les extincions de treball i el compromís de negociar amb els treballadors no afectats per a definir les noves condicions de la seva prestació laboral" (foli núm. 53)

Quart

L'empresa demandada va patir un incendi a la fàbrica situada a Valiirana (Barcelona) que ha obligat a que part de les instal lacions s'hagin traslladat a una nova ubicació. L'empresa continua treballant amb plena normalitat pel que fa a la distribució dels productes que els arriben d'altres fàbriques del grup situades a països de la Unio Europea (Alemanya, França, Anglaterra)

Cinquè

En data 31 01 08, de la direcció de l'empresa depenen un Responsable comercial, un Gerent, un Responsable de Gestió de Qualitat, un Responsable de Logistica i un Responsable de Control Gestió Finances RRHH, amb els corresponents departaments Al departament de logística a més del responsable hi treballen 3 persones en I'àmbit administratiu de de preparació i expedició, recepció i emmagatzematge i logística

Consten d'álta a la Seguretat Social un total de 29 treballadors, dels quals 9 treballen al departament de logística ¡ ostenten la categoria professional de oficial 1ª produccion/envase o Ayudante Producción/Envase. (folis núm. 55 i 56).

Sisè

Amb data 20.12.07 l'empresa va contractar a la treballadora Montserrat amb la categoria de tècnic per a prestar serveis corn a cap de gestió de qualitat i clients que ocupa en l'organigrama de l'empresa el lloc de Responsable de Gestió de qualitat. (foli núm. 58)

Setè

El demandant sempre ha prestat els seus serveis al magatzem del l'empresa (departarnent de logística).

Vuitè

El demandant treballa per una altra empresa amb un salari del mes de gener de 2008 de 1.084,00 euros. (interrogatori actor)

Nove.- Es va realitzar en data 7.03.08 la conciliació administrativa amb el resultat de sense avinença, havent presentat la papereta de conciliació el dia 8.02.08. "

TERCERO

Contra...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR