STSJ Cataluña , 10 de Marzo de 2004

PonenteJORDI AGUSTI JULIA
ECLIES:TSJCAT:2004:3249
Número de Recurso5624/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución10 de Marzo de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL Rollo 5624/2003 AD/mc ILMO. SR. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ ILMO. SR. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ En Barcelona a 10 de marzo de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 2047/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Camila frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Girona de fecha 14 de abril de 2003 dictada en el procedimiento nº 66/2003 y siendo recurrido Tapsuro Bosch,S.L..

Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JORDI AGUSTÍ JULIÀ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 4 de febrero de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 14 de abril de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda presentada per Camila , davant l'empresa TAPSURO BOSCH, SL, en reclamació contra l'acomiadament per causes objectives (econòmiques) ocorregut el dia 20-12-2002, declaro que aquest s'ajusta dret i per tant és procedent, i en conseqüència, és procedent l'absolució de l'empresa de totes i cada una de les demandes de la demanda, i això sense perjudici que l'actora tingui el dret a percebre la diferència entre la indemnització percebuda de 1905,30 euros i els 2.348,9 euros que havia de percebre i que, per error, no va percebre.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMER. L'actora ha estat prestant els seus serveis per compte de l'empresa demandada amb la categoria professional d'oficial de 2a, antiguitat de 18.08.1997 i salari diari de 22,18 euros, expressat en còmput anual i en funció del contracte a temps parcial que tenia la treballadora (75% de la jornada ordinària).

SEGON. Per comunicació escrita de l'empresa de 20.12.2002, i amb efectes d'aquesta mateixa data, es va notificar a l'actora el seu acomiadament al.legant dificultats econòmiques d'acord amb el que disposa l'art. 52.c de l'Estatut dels treballadors. El contingut de la carta és el següent (f. 7):

Benvolguda Sra.:

Per la present li notifiquem que amb efectes de la data d'avui aquesta empresa es troba en la necessitat d'adoptar la decisió d'extingir el seu contracte de treball per causes objectives de tipus econòmic i de producció, d'acord amb allò previst en l'apartat c) de l'art. 52 de l'Estatut dels Treballadors en relació a l'article 51.1 del mateix text legal.

Com vostè sap actualment el sector del suro està travessant una crisi important, crisi que ha incidit evidentment de forma negativa en la situació econòmica de l'empresa, traduïda en una forta davallada de les vendes i l'inherent increment de les pèrdues. A més com vostè sap aquesta entitat mercantil és una empresa familiar que només disposa de cinc treballadors, amb les limitacions que això comporta.

Com a conseqüència de la situació descrita l'empresa en l'últim exercici ha obtingut uns resultats absolutament negatius que a continuació detallem:

EXERCICI 2.002 (A DIA 30/11/02)

Despeses: 965.921'93 .- E Ingressos: 876.897'59.- E Beneficis explotació: 0.- E Pèrdues explotació: 72.664'81.- E Beneficis activitats ordinaries: 0.- E Pèrdues activ. ordinaries: 89.024.- E Resultats financers negatius .......................................16.359'53.- E Resultats Exercici (beneficis): 0.- E Resultats Exercici (pèrdues): 89.024.- E Aquests resultats contrasten de manera contundent amb els Resultats obtinguts en l'exercici de l'any 2.001, com a continuació exposem:

EXERCICI 2.001 Despeses ........................................ 1.169.760'77.- E Ingressos ...........................................1.385.788'00.- E Beneficis ................................................. 4.215'92.- E Del anàlisi comparatiu amb els resultats que va obtenir l'empresa en l'exercici 2.001, només es pot treure en conclusió la forta davallada que ha patit l'empresa en el transcurs d'aquest any. Per tant, en atenció als resultats exposats, és evident que la situació que pateix l'empresa aconsella adoptar de caràcter immediat les mesures necesàries a fi de garantir la seva viabilitat futura, ja que en cas contrari la seva subsistència es podria veure seriosament amenaçada.

Per aquest motiu, la direcció d'aquesta empresa ha decidit amortitzar el seu lloc de treball, amb l'absorció de les seves tasques per part de les altres oficials de 2ª que presten els seus serveis en aquesta empresa, la Sra. Araceli i Antonieta . Mesura que afavoreix notablement l'estalvi en el cost de personal d'aquesta empresa, donat les reduïdes dimensions de l'empresa, amb la indiscutible transcendència que te per aconseguir la viabilitat futura de l'empresa.

Tal com disposa l'art. 53 de l'Estatut dels Treballadors, us manifestem que:

1er. L'extinció del vostre contracte per les causes objectives esmentades es produeixi amb efectes del dia 20 de desembre de 2.002.

2on. Us fem efectiva la indemnització establerta en aquest casos de 20 dies de salari per any de servei, prorratejant-se per mesos els períodes de temps inferiors a 1 any, i amb un màxim de 12 mensualitats, que en el vostre cas concret amb una antiguitat de 18 d'agosto de 1.998, dóna la quantitat de MIL NOU CENTS CINC EUROS AMB TRENTA CÈNTIMS (1.905'30.- Euros), amb l'ingrés en el seu compte corrent on se li venia abonant la nòmina.

3er. Us fem efectiva les quantitats pendents en concepte de salaris fins el dia d'avui i la quitança, mitjançant l'ingrés en el seu compte corrent on se li ha vingut ingressant la nòmina.

4art. Us fem efectiva la quantitat de SIS CENTS CINQUANTA SET EUROS (657.- Euros) en concepte de indemnització per manca de pre-avís de trenta dies, mitjançant l'ingrés en el mateix compte corrent on se li venia abonant la nòmina.

Aquesta carta us acredita la situació legal d'atur, d'acord amb allò que està previst al Capítol I de la Llei 45/2.002 de 12 de desembre, de mesures urgents per a la reforma del sistema de protecció per desocupació i millora de l'ocupabilitat.

Atentament, SG TAPSURO BOSCH, SL. He rebut el dia 20.12.2002 SG Camila (La signatura de la recepció de la present no suposa l'acceptació de les causes de l'acomiadament).

TERCER. L'empresa demandada va lliurar juntament amb la carta d'extinció, les següents quantitats:

en concepte d'indemnització 1.905,30 euros; i en concepte de falta de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR