STSJ Cataluña , 12 de Enero de 2004

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2004:185
Número de Recurso6531/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución12 de Enero de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL BR ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN En Barcelona a 12 de enero de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 108/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por SOCIEDAD ESTATAL DE CORREOS Y TELEGRAFOS, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 27 de febrero de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 913/2002 y siendo recurrido/a Virginia y MINISTERIO FISCAL. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 06.11.2002 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 27 de febrero de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar en part la demanda presentada per Virginia contra Sociedad Estatal de Correos y Telegrafos, SA, desestimant la pretensió de nul·litat de la decisió extintiva.

Declarar improcedent l'acomiadament de la demandant realitzat amb data d'efectes del dia 30.09.02.

Condemnar a l'empresa demandada, a estar i passar per la opció de la demandant entre la readmissió o la indemnització (per import de 8.826.52 euros (260,6 dies x 35.6 euros/dia).

L'opció s'haurà d'exercitar per l'actora en el termini de 5 dies des de la notificació de la present sentència, i que en cas que no s'expressi en el termini indicat per escrit o compareixença en aquest jutjat, s'entendrà feta tàcitament a favor de la readmissió.

En cas que l'actora opti per la indemnització, s'entendrè extingit el contracte de treball en la data de l'acomiadament, sempre i quan l'empresa dipositi el valor corresponent a la indemnització, o l'aboni a l'actora en el termini de 5 dies, des de la notificació de la opció, en cas contrari haurà d'abonar els salaris de tramitació, des de la data de l'acomiadament fins a aquella en que aboni el seu valor, data que serà la corresponent a l'extinció del contracte.

Si l'actora opta per la readmissió haurà de pagar l'empresa demandada els salaris de tramitació, des de la data de l'acomiadament fins aquella en què la readmisió es faci efectiva.

Aclarida per la interlocutòria de data 8 d'abril de 2003, la part dispositiva de la qual té el tenor literal següent:

"Decideixo rectificar la decisió de la sentència dictada en aquest procediment en el sentit següent:

On diu "Condemnar l'empresa demandada, a estar i pasar per la opció de la demandant entre la readmissió a la indemnstzació per import de 8826,52 euros (260,6 dies x 35,6 euros/dia)"

ha de dir "Condemnar l'empresa demandada, a estar i passar per la opció de la demandant entre la readmissió a la indemnització per import de 8826,52 euros (260,6 dies x 33,87 euros/dia)".

Pel que fa a la resta de pronunciaments, els mantinc sense cap rectificació."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1. La demandant Virginia ha prestat els seus serveis a l'empresa demandada, amb antiguitat de 18.12.96, categoria professional d'Auxiliar Postal en l'Administració de Manresa i salari de 1.016,28 euros mensuals, amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries, equivalents a un salari diari de 33,87 euros, a efectes d'aquest procediment. La demandant no té cap càrrec sindical ni de representació dels treballadors, ni l'ha tingut durant l'últim any, i està afiliada al sindical CGT, fet conegut per l'empresa.

  1. Des de l'inici de la contractació, van signar contractes de treball de duració determinada, fins que li va ser extingit el contracte. Per sentència del Jutjat Social 7 de Barcelona, de 18.02.98, es va declarar improcedent l'acomiadament. L'empresa va optar per la readmissió de la demandant en el lloc de treball i va interposar recurs de suplicació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va confirmar la sentència de instància, que havia declarat el caràcter indefinit de la relació laboral, i va esdevenir ferma.

  2. La demandant, en execució de l'anterior sentència, va ser reincorporada en el seu antic lloc de treball de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 11 de Febrero de 2005
    • España
    • 11 Febrero 2005
    ...de 12 de enero de 2.004 dictada por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña en el recurso de suplicación núm. 6531/2003, interpuesto frente a la sentencia de 27 de febrero de 2.003 dictada en autos 913/02 por el Juzgado de lo Social núm. 25 de Barcelona seguidos a......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR