STSJ Cataluña 8334/2005, 3 de Noviembre de 2005

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2005:12469
Número de Recurso3773/2005
Número de Resolución8334/2005
Fecha de Resolución 3 de Noviembre de 2005
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 8334/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Marcelino frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Lleida de fecha 21 de diciembre de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 630/2004 y siendo recurridos FORN DE PA MORA-GRAU S.L. y DIRECCION000 .. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 25 de agosto de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Extinción a instància del trabajador, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 21 de diciembre de 2004 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda presentada per Marcelino , en reclamació d'extinció contractual per voluntad del treballador, declaro extinguida la relació laboral i condemno l'empresa al pagament de la indemnització de

53.932 euros".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:"

Primer

L'actor ha vingut prestant serveis per. compte de l'empresa demandada amb amb antiguitat des de 15-12-1972 categoria professional d'ajudant i salari de 1,284, 09 euros bruts mensuals amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries La relació es va iniciar amb l'empresa DIRECCION000 i en data 1-5-04 hi va haver una subrogació a favor de P Mora Grau S.L.

Segon

Des de setembre de 2001 per tres vegades el treballador va haver d'interposar papereta de conciliació l'empresa va ingressar una part del reclamant al compte del demandant ha haver d'interposar papereta de conciliació reclamant salaris i en totes elles, l'empresa li va pagar aquest en l'acte de conciliació. Les tres ultimes vegades va ser al Febrer de 2004 reclamant les mensualitats d'abril, maig, i juny i la gratificació extraordinària del mes de maig i la d'estiu (total 3846,50 euros) Respecte d'aquesta ultima l'empresa va ingressar una part, del reclamant la gratificació al compte del demandant després de rebré la citació per l' acte de conciliació i l'altra part el mateix acte de conciliació.

En una d'aquestes ocasions, el treballador ja demanava l'extinció de la relació contractual,però no va seguir endavant en veure que se li pagaven les mensualitats endarrerides.

Tercer

Actualment el treballador es troba en situació d'incapacitat temporal des de

data 31-12-03 per malaltia comuna .

A la interposició d'aquesta demanda l'empresa li devia les quantitats corresponents al salari del mes de juliol . Per la mensualitat d'agost també ha hagut d'interposar papereta de conciliació.

L' empresa li ha ingressat al seu conte bancari el 23-8-04 la quantitat de 485 euros, i eI 6-9-04 la de 702 euros.

Des del'1-9-04 està cobrant la prestació d 'IT en pagament directe del INSS.

L' empresa el va requerir el 23 de juliol de 2004 per entregues el seu DNI als assessors de l'empresa per poder gestionar aquest pagament directe .

Quart

L'acte de conciliació es va dur a terme el dia 5 de agost de 2004 amb el resultat de sense avinença , resultat de sense avinença.

Quart

L 'actora no ha exercit cap càrrec representatiu sindical I'últim any ".

TERCERO

En fecha 19 de enero de 2005 se dictó auto de aclaración en cuya parte dispositiva consta el tenor literal siguiente:" Disposo aclarir la part dispositiva de la sentència amb el sentit de condemnar a la demandada FORN DE PA MORA-GRAU S.l. amb absolució de la condemandada DIRECCION000 ."

CUARTO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora , que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado , impugnó elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Contra la sentencia de instancia, que estimó parcialmente la demanda interpuesta por el demandante, sobre extinción del contrato de trabajo a instancias del trabajador, por la vía del artículo 50 del Estatuto de los Trabajadores , se interpone por el demandante el presente recurso de suplicación.

En los primeros motivos del recurso y con amparo procesal en el apartado b) del artículo 191 de la Ley de Procedimiento Laboral , la parte recurrente interesa la modificación de los hechos probados primero y segundo de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR