DECRET 283/1990, de 21 de novembre, pel qual es crea el Programa sanitari d'atenció a la dona i s'estableixen normes per a la vinculació a aquest Programa dels professionals sanitaris implicats.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La Generalitat du a terme un procés de reordenació en profunditat del sistema sanitari a Catalunya, que abasta l'àmbit de l'atenció primària de salut i el nivell de l'atenció especialitzada i hospitalària, amb l'objectiu últim de millorar el nivell de salut de la població.

Dins d'aquest objectiu, mereix una atenció especial la salut materno-infantil i els aspectes que hi són relacionats, per la seva alta repercussió en la salut de la comunitat.

Es planteja, doncs, la necessitat d'adoptar, dins l'àmbit de la reforma de l'atenció primària de salut, les mesures oportunes que permetin afrontar la demanda d'atenció sanitària en aquest camp, situant-les en un marc més ample i adequat.

Per tal motiu, escau crear un Programa que comprengui el conjunt d'actuacions ordenades a l'atenció sanitària integral de la dona, que s'implantarà d'una manera progressiva en els diversos sectors sanitaris de Catalunya, i alhora dictar les normes que facin possible la vinculació a aquest Programa dels professionals sanitaris implicats.

En conseqüència, vist el que preveuen el Decret 84/1985, de 21 de març, de mesures per a la reforma de l'atenció primària de salut; el Decret 129/1990, de 28 de maig, de mesures complementàries per a la reforma de l'atenció primària de salut; el Decret 78/1990, de 20 de març, d'ordenació i estructuració orgànica i funcional del sector sanitari, i la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social, escoltades les corporacions i entitats a què fa referència l'article 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya, i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Programa sanitari d'atenció a la dona, adscrit a l'Institut Català de la Salut, amb l'objectiu de promoure, impulsar, coordinar i dur a terme les activitats d'atenció integral de la dona en els aspectes relatius a l'orientació i la planificació familiar, l'educació maternal, l'embaràs, el part i la resta d'estats fisiològics i malalties directament relacionats amb el seu sexe.

Article 2

L'atenció integral objecte d'aquest Programa comprendrà els àmbits d'actuació següents, en les seves vessants educativa, preventiva i assistencial: Orientació i planificació familiar. Control i seguiment de l'embaràs. Educació maternal. Atenció al part. Atenció al puerperi. Atenció a la menopausa. Prevenció del càncer ginecològic i mamari. Prevenció i assistència a les malalties de transmissió sexual.

i) Prevenció i assistència de les patologies ginecològiques en general.

Article 3

3.1 Les actuacions pròpies del Programa sanitari d'atenció a la dona es duran a terme en el marc territorial del sector sanitari. 3.2 Serà competència del director del sector sanitari, per mitjà dels directors mèdic i d'infermeria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR