REIAL DECRET 224/1985, de 6 de febrer, sobre traspassos a la Generalitat de Catalunya de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de Societats agràries de transformació.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 12.1.4, estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria d'agricultura i ramaderia, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general.

En conseqüència, és procedent de traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis de l'Estat en matèria de societats agràries de transformació.

La Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha procedit a concretar els corresponents serveis i a inventariar els béns i drets de l'Estat que hauran de ser objecte de traspàs a la Generalitat, i adoptà en aquest respecte l'oportú acord en la sessió del Ple celebrat el dia 19 de desembre de 1984.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena,2, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Agricultura, Pesca i Alimentació i d'Administració Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 6 de febrer de 1985,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta de

Transferències prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten els serveis que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya, que constitueixen les Societats agràries de transformació, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió de 19 de desembre de 1984, que es transcriu com a annex del present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen.

Article tercer

- Els traspassos seran efectius a partir de

la data assenyalada en l'esmentat acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament en el Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 6 de febrer de 1985.

Juan Carlos R.

El Ministre de la Presidència, Javier Moscoso del Prado y Muñoz.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya, prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que, en el Ple de la Comissió Mixta celebrat el 19 de desembre de 1984, s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions i els serveis en matèria de societats agràries de transformació, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

    Segons l'article 12, punt 1, apartat 4, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència exclusiva en agricultura i ramaderia, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general.

  2. Serveis i Institucions que es traspassen.

    1. Es traspassen a la Generalitat de Catalunya, dins l'àmbit territorial, en els termes del present acord exposats en els Reials Decrets i altres normes que el facin efectiu i es publiquin en el Boletín Oficial del Estado, totes les funcions que eren atribuïdes en matèria de Societats agràries de transformació al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i, en especial, a l'Institut de Relacions Agràries, en virtut dels Reials Decrets 2572/1977, de 19 de setembre, i 1776/1981, de 3 d'agost, i altres disposicions concordants. 2. L'Institut de Relacions Agràries, en el termini de dos mesos a partir de l'entrada en vigor del present acord, facilitarà a la Generalitat de Catalunya totes les dades que li siguin necessàries per a la creació i la posada al dia del Registre de Societats Agràries de Transformació de Catalunya. A tal efecte, trametrà còpia autenticada de tots els expedients en el seu haver relatius a Societats agràries de transformació síties a Catalunya, així com els que fan referència als antics Grups Sindicals de Colonització, ubicats en l'esmentat territori, que hagin complert el tràmit d'adaptació previst en la disposició transitòria segona del Reial Decret 1776/1981, de 3 d'agost. 3. La resolució dels expedients en tràmit en el moment de l'entrada en vigor del present acord s'executarà de conformitat amb l'article vuitè del Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol. 4. La Generalitat de Catalunya, una vegada qualificada una SAT, d'acord amb la normativa general establerta per l'Estat, n'ordenarà la inscripció, als efectes constitutius establerts en la legislació vigent, en el Registre de Societats Agràries de Transformació de Catalunya, i trametrà una còpia autenticada de la documentació a l'Administració de l'Estat, per al Registre General de Societats Agràries de Transformació. 5. De mutu acord s'establiran els adequats sistemes de col·laboració que facin possible la deguda coordinació entre l'Institut de Relacions Agràries i l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya.

  3. Béns, drets i obligacions que es traspassen.

    Cap.

  4. Personal adscrit als serveis que es traspassen.

    No n'hi ha.

  5. Llocs de treball vacants que es traspassen.

    Cap.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen.

    Cap.

  7. Data d'efectivitat del traspàs.

    Sens perjudici de l'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori del present acord, els traspassos seran efectius a partir del dia 1 de gener de 1985.

    I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, el 19 de desembre de 1984.

    Els Secretaris de la Comissió Mixta, Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR