ORDRE ECF/466/2008, de 21 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores del Pla de renovació d'electrodomèstics, de calderes i d'aparells d'aire condicionat a Catalunya, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/466/2008, de 21 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores del Pla de renovació d'electrodomèstics, de calderes i d'aparells d'aire condicionat a Catalunya, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2008.

El desenvolupament econòmic del nostre país i la seva convergència amb els estàndards europeus ha produït en els darrers anys un augment molt important del consum energètic. Aquest fet lastra la necessitat estratègica, econòmica i ambiental de reducció de la intensitat energètica.

La reducció dels consums específics, principalment en sectors com el terciari i el domèstic, només es podrà obtenir amb la incorporació d'equips eficients i amb la seva utilització adequada.

En aquest marc adquireix una importància especial la promoció de la millora dels electrodomèstics, calderes i aparells d'aire condicionat, per la qual cosa es considera convenient establir un pla de renovació que fomenti la substitució d'aquests aparells i calderes per equips amb nivells d'eficiència energètica superior.

L'Institut Català d'Energia (ICAEN), del Departament d'Economia i Finances, és l'organisme públic que té assignada l'execució de les activitats que emanen del Pla de l'Energia de Catalunya 2006-2015, sens perjudici de les funcions de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat en matèria de promoció i difusió de la utilització de les energies renovables.

L'Estratègia d'Eficiència Energètica del PEC es coordina amb l'Estrategia de Ahorro y Eficiencia Energética en España 2004-2012 (E4). Per això, el 17 d'abril de 2008 es va formalitzar un conveni de col·laboració entre l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE) del Govern Espanyol i l'Institut Català d'Energia (ICAEN), per a la definició i la posada en pràctica de les actuacions previstes al Pla d'Acció 2008-2012 de l'E4 (PAE4+) a Catalunya. En el Conveni s'identifiquen diverses actuacions que, junt amb altres específiques de l'Estratègia del PEC, requereixen el suport públic per a la seva implementació o extensió.

Vista la Llei 16/2007 de 21 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2008 de l'ICAEN, i d'acord amb el que estableixen els articles 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts de subvencions;

Per això exposat, vist l'informe favorable emès per l'Assessoria Jurídica del Departament d'Economia i Finances, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per portar a terme el Pla de renovació d'electrodomèstics, de calderes i d'aparells d'aire condicionat a Catalunya, mitjançant l'atorgament d'ajuts als titulars que canviïn l'electrodomèstic, la caldera o l'aparell d'aire condicionat d'acord amb els terminis i amb les condicions establertes.

Aquesta Ordre també fa pública la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2008.

Article 2

Bases reguladores

En funció de les disponibilitats pressupostàries i per ordre del Conseller d'Economia i Finances, es publiquen les bases per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, que contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2008 i aplicació pressupostària.

3.1 La quantitat màxima destinada a la línia d'ajuts per als diferents plans de renovació és la següent:

a) El Pla de renovació d'electrodomèstics per a l'any 2008 és de 4.810.581,00 euros, aplicats a la partida pressupostària 480.0001, Subvencions a famílies, del pressupost de l'Institut Català d'Energia.

b) El Pla de renovació de calderes per a l'any 2008 és de 80.000,00 euros, aplicats a la partida pressupostària 480.0001, Subvencions a famílies, del pressupost de l'Institut Català d'Energia.

c) El Pla de renovació d'aparells d'aire condicionat l'any 2008 per part de l'ICAEN és de 800.000,00 euros, aplicats a la partida pressupostària 480.0001, Subvencions a famílies, del pressupost de l'Institut Català d'Energia.

3.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2008 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Convocatòria per a l'any 2008. Presentació de sol·licituds i terminis

4.1 Es fa pública la convocatòria de l'any 2008 per a l'atorgament dels ajuts per al Pla de renovació d'electrodomèstics, de calderes i d'aparells d'aire condicionat a Catalunya que preveu aquesta Ordre.

4.2 El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el 31 de desembre de 2008. Les actuacions subvencionades hauran d'haver estat realitzades dintre del mateix període.

4.3 El termini d'atorgament de les actuacions subvencionades resta sotmès a la disponibilitat pressupostària existent.

4.4 La presentació de sol·licituds s'haurà de realitzar dins el període de vigència d'aquesta Ordre i haurà de respectar els terminis i la resta de termes que s'indiquen a l'article 7 d'aquesta Ordre.

Article 5

Objecte i quantia dels ajuts

5.1 L'objecte d'aquests ajuts és millorar l'eficiència energètica i reduir el consum d'energia a les llars catalanes, així com potenciar l'ús racional de l'energia entre els ciutadans de Catalunya mitjançant la renovació d'electrodomèstics, calderes i aparells d'aire condicionat. Caldrà que els electrodomèstics i aparells d'aire condicionat siguin de categoria energètica A o superior.

5.2 En el cas de les calderes, l'objecte és la substitució de calderes domèstiques, per reduir el seu consum energètic. Caldrà que les calderes siguin de condensació.

5.3 La quantia màxima de l'ajut serà segons l'aparell a renovar:

Frigorífics, combis i congeladors:

Classe A: 85 euros.

Classe A+: 105 euros.

Classe A++: 125 euros.

Rentadora i rentaplats amb classificació energètica A i eficàcia de rentat A: 85 euros.

Rentadora amb classificació energètica A, eficàcia de rentat A i consum energètic inferior o igual a 170 Wh/kg: 105 euros.

Forns amb classificació energètica A: 70 euros.

Calderes de condensació: 500 euros.

Aparells d'aire condicionat amb classificació energètica A: 100 euros.

5.4 Característiques dels ajuts:

En qualsevol dels casos anteriors, la quantia de la subvenció no podrà superar mai el 25% del preu de l'electrodomèstic, de la caldera o de l'aire condicionat.

S'entén per preu de l'electrodomèstic, caldera o aire condicionat el preu de l'aparell amb l'IVA inclòs.

Caldrà fer una sol·licitud d'ajut diferent per cada aparell. Un mateix sol·licitant no podrà demanar ajut per dos o més aparells del mateix tipus.

Les calderes subvencionables són les de potència inferior a 70 kW destinades a instal·lacions de calefacció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR