ORDRE SLT/40/2011, de 18 de febrer, de creació del Programa per a la simplificació de l'estructura organitzativa de l'Administració Sanitària de la Generalitat de Catalunya i del sector públic de Salut vinculat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/40/2011, de 18 de febrer, de creació del Programa per a la simplificació de l'estructura organitzativa de l'Administració Sanitària de la Generalitat de Catalunya i del sector públic de Salut vinculat.

Mitjançant el Decret 147/2011, de 18 de gener, el Govern va acordar la creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, amb la finalitat de comptar amb l'assistència de persones expertes de reconegut prestigi perquè l'assessorin en matèria de polítiques orientades a garantir el desenvolupament sostenible del sistema sanitari i a impulsar-ne la millora de la gestió i el seu progrés.

D'altra banda, el Govern, en la seva reunió del proppassat dia 28 de gener, va definir els eixos principals del Pla de Reequilibri Econòmic i Financer de la Generalitat que centra, com un dels seus objectius, la reducció de despeses públiques que suporta el pressupost de la Generalitat, vetllant alhora pel manteniment dels serveis bàsics a la ciutadania.

El Govern de la Generalitat té com a objectiu garantir la continuïtat d'un sistema sanitari d'accés universal i equitatiu. Per això, i en una conjuntura com l'actual, cal adoptar les mesures de racionalització que siguin necessàries a fi d'assolir amb els recursos existents, no només la sostenibilitat econòmica del sistema, sinó també un major grau eficàcia i eficiència en els resultats finals.

En aquest sentit i ultra les mesures addicionals que, amb caràcter general, pugui dictar el Govern, el Departament de Salut vol prendre la iniciativa amb la creació d'un programa que ha de servir per dissenyar l'estratègia i definir les accions que s'estimin més eficaces, per tal de subvenir a l'assoliment dels objectius que s'acaben de descriure, mitjançant la revisió de les estructures de tots els òrgans del Departament de Salut, dels ens i organismes adscrits i del sector públic sanitari vinculat, per tal de reorientar-ne l'organització i assolir el major grau d'eficiència.

Per tot l'exposat, d'acord amb el que estableixen els articles 39.3 i 40.1 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Creació

Adscrit a la Secretaria General del Departament de Salut, es crea el Programa per a la simplificació de l'estructura organitzativa de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR