ORDRE de 19 d'octubre de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar les accions de recuperació de la fauna salvatge cinegètica i piscícola i per a la prevenció de danys i de la sanitat en la producció de les explotacions aqüícoles continentals privades, i es convoquen les corresponents a l'any 2000 (codi de la convocatòria 04.05.00).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 19 d’octubre de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar les accions de recuperació de la fauna salvatge cinegètica i piscícola i per a la prevenció de danys i de la sanitat en la producció de les explotacions aqüícoles continentals privades, i es convoquen les corresponents a l’any 2000 (codi de la convocatòria 04.05.00).

Per fer una gestió correcta de la fauna salvatge, de vegades es requereix dur a terme accions complementàries que fomentin la conservació i la recuperació d’aquesta fauna autòctona.

Aquestes accions complementàries queden justificades quan per causes de força major, accidents naturals, incendis forestals, sequeres, epizooties o d’altres, és necessari i important donar suport a les iniciatives que tendeixin a recuperar i restaurar l’equilibri ecològic i faunístic inicial, com ara millores de l’hàbitat i actuacions per assegurar i consolidar repoblacions faunístiques o preservar i mantenir l’hàbitat per a les poblacions faunístiques existents.

En els darrers anys s’ha constatat la importància del seguiment de l’evolució de les poblacions de la fauna cinegètica i piscícola, per tal d’establir mesures que tendeixin a gestionar de manera sostenible les seves poblacions actuals i futures.

En el sector aqüícola continental a Catalunya, recentment hi ha hagut problemes coincidents amb l’expansió d’algunes espècies d’ocells protegits, com són el bernat pescaire i el corb marí, amb episodis de depredació sobre els peixos ubicats en les piles d’engreix, la qual cosa fa necessari i important recolzar la instal·lació de sistemes de protecció per prevenir possibles danys i baixes, i que permetin, d’aquesta manera, comptabilitzar la presència d’aquestes espècies amb instal·lacions d’aquest tipus.

A més, durant aquest any està previst iniciar un programa de control sanitari dels peixos de les explotacions piscícoles i de la qualitat de les aigües continentals de Catalunya, per controlar les dues malalties víriques que poden afectar els salmònids i que són la necrosi hematopoètica infecciosa (NHI) i la septicèmia hemorràgica viral (SHV).

Atès el que disposen el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, i la Llei 3/2000, de 19 de maig, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2000, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria dels ajuts destinats a fomentar accions de conservació i recuperació de la fauna salvatge cinegètica i piscícola, la prevenció de danys i la promoció d’un correcte control sanitari en la producció de les explotacions aqüícoles continentals privades. Aquesta convocatòria es regirà per les bases que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a fomentar les accions de conservació i recuperació de la fauna salvatge cinegètica i piscícola i per a la prevenció de danys i promoure un correcte control sanitari en la producció de les explotacions aqüícoles continentals privades, corresponents a l’any 2000, d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1 d’aquesta Ordre i la normativa vigent sectorial que és d’aplicació.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts destinats a fomentar les accions de conservació i recuperació de la fauna salvatge cinegètica i piscícola d’aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària 22.04.481.02/9 dels pressupostos del Departament de Medi Ambient, dotada amb un import màxim de 30.000.000 de pessetes (180.303,63 euros).

2.4 Els ajuts establerts per a la prevenció de danys i promoció del correcte control sanitari en la producció de les explotacions aqüícoles continentals privades d’aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària 22.04.471.02/8 dels pressupostos del Departament de Medi Ambient, dotada amb un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR