ORDRE PTO/201/2009, de 17 d'abril, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins a les zones de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/201/2009, de 17 d'abril, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins a les zones de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

La Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, defineix en l'article 3 les zones de muntanya, i els decrets 329/1985, de 14 de novembre, 117/1992, de 28 d'abril, i 136/1993, de 23 de març, declaren les zones de muntanya dels Altiplans Centrals, el Montsec, Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i Prades-Montsant, com també diversos municipis que constitueixen individualment zones de muntanya. Darrerament, el Decret 258/2008, de 23 de desembre, ha declarat el municipi de Tiurana com a zona de muntanya i ha permès incorporar-lo a la llista de municipis de muntanya.

D'altra banda, atès que la comarca del Priorat serà objecte d'un programa pilot específic de millora de camins, que ja es troba en elaboració, aquesta comarca i els seus municipis, alguns dels quals pertanyen a la zona de muntanya Prades-Montsant, i d'altres que s'integren dins el grup dels municipis aïllats han estat exclosos de la llista que figura en l'annex 2, només a l'efecte de no poder concórrer en aquesta convocatòria, la qual cosa comportaria duplicitat en el finançament d'actuacions.

El Decret 566/1983, de 7 de desembre, sobre desplegament reglamentari de la Llei 2/1983, d'alta muntanya, especifica que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques té la competència en matèria de política general de muntanya.

Per la seva part, l'article 11 de la Llei 2/1983, d'alta muntanya, permet l'establiment de polítiques de subvencions amb relació a les zones de muntanya, d'acord amb les previsions pressupostàries de cada any, tendents a compensar els desequilibris econòmics i socials entre les zones de muntanya i la resta del territori.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2009 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, als consells comarcals per a la realització d'actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins, els titulars dels quals siguin municipis inclosos dins d'alguna de les zones de muntanya que figuren a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions, que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim de 1.358.000,00 euros, distribuïts en les anualitats següents: l'any 2009 un import màxim de 50.000,00 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5420 del centre gestor PO08 del pressupost vigent de la Generalitat, i l'any 2010 un import màxim de 1.308.000,00 euros, amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2010.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 d'abril de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament d'actuacions destinades a l'arranjament i/o pavimentació de la xarxa veïnal i rural de camins els titulars dels quals siguin municipis inclosos en alguna de les zones de muntanya que figuren a l'annex 2.

1.2 Les actuacions d'arranjament i/o pavimentació de la xarxa veïnal i rural de camins a les quals es refereix l'apartat anterior poden comprendre:

  1. actuacions per millorar els accessos als nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries;

  2. actuacions per facilitar l'accés a punts d'interès turístic o paisatgístic;

  3. actuacions de senyalització d'itineraris turístics;

  4. actuacions d'urgència i manteniment per a la conservació de la qualitat dels camins.

    1.3 Les referides actuacions s'han de realitzar sempre en camins de titularitat pública situats en sòl no urbanitzable.

    .2 Beneficiaris

    2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els consells comarcals de les comarques que tinguin un o més municipis que siguin titulars de la xarxa veïnal i/o rural de camins i que estiguin integrats en algunes de les zones de muntanya esmentades en l'annex 2.

    2.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    2.3 Els beneficiaris han d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat de Catalunya i de les seves obligacions davant la Seguretat Social.

    2.4 Les actuacions han de ser contractades pel consell comarcal beneficiari directe de la subvenció. Excepcionalment, les obres podran ser contractades pels ajuntaments, sempre que la supervisió i el control vagin a càrrec del consell comarcal. En qualsevol cas, l'ens contractant haurà de designar un tècnic responsable de l'execució de les actuacions.

    .3 Sol·licituds

    3.1 Les sol·licituds s'han de presentar en suport paper mitjançant l'imprès normalitzat que es podrà descarregar des de la web www.gencat.cat/ptop. La presentació de la sol·licitud comporta la plena acceptació de les bases. Així mateix, i d'acord amb la disposició addicional primera de la Llei 21/2005, de 29 de desembre, modificada per l'article 24 de la Llei 5/2007, de 4 de juliol, la presentació de la sol·licitud porta implícita l'autorització a l'òrgan gestor de comprovar, d'ofici, si l'entitat beneficiària està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, llevat que aquesta autorització es denegui expressament.

    En el supòsit de denegació de l'autorització, l'entitat beneficiària queda obligada de presentar, en el moment de la justificació, el certificat expedit per l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, el certificat de l'Agència Tributària de Catalunya i el certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries.

    3.2 El lloc de presentació de les sol·licituds és el Registre de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge (carrer d'Aragó, 244-248, 08007 Barcelona) o bé qualsevol dels llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    3.3 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    3.4 A les sol·licituds s'ha d'adjuntar la documentació següent:

  5. Certificació on consti l'acord del ple o de l'òrgan competent del consell comarcal d'acollir-se a la subvenció per a la realització de l'actuació de què es tracti, així com també el compromís, en el cas de resultar-ne beneficiari, de dur a terme les actuacions objecte de la subvenció. En el cas que l'acord no correspongui al ple, la certificació haurà d'acreditar la competència de l'òrgan.

  6. Proposta d'intervenció que, com a mínim, ha de contenir:

    - Projecte executiu, en el cas que el cost de l'actuació sigui igual o superior a 50.000 euros, amb el contingut que s'estableix a la normativa bàsica estatal de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic; la Llei 3/2007, de 4 de juliol, de l'obra pública, i el Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals.

    - Memòria valorada, en el cas d'actuacions que tinguin un cost inferior a 50.000 euros, que ha d'incloure com a mínim: la memòria descriptiva que compleixi els requisits bàsics normatius, l'estat d'amidaments, el pressupost i els plànols d'ubicació i detall.

  7. Declaració responsable que el sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Administració de l'Estat i de les seves obligacions amb la Seguretat Social i de no estar comprès amb cap altra de les prohibicions que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  8. Declaració responsable de no haver sol·licitat altres ajuts o subvencions per a la mateixa finalitat, o bé dels ajuts obtinguts o demanats i del volum d'aquest finançament, amb indicació del programa al qual s'ha acollit i de l'entitat concedent.

  9. Full de dades bancàries.

    3.5 Les declaracions especificades en els apartats c) i d) ja estan incloses en el model de sol·licitud i la documentació especificada en els apartats a) i e) i es poden emplenar directament en aquest model de sol·licitud normalitzat; per tant, si s'utilitza aquest model no cal adjuntar-les.

    3.6 Si la sol·licitud presenta defectes o inexactituds o omet algun dels documents requerits, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge requerirà a la persona interessada que en el termini de deu dies hàbils esmeni el defecte o aporti els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva petició i es dictarà la corresponent resolució de desistiment.

    .4 Compatibilitat de les subvencions

    La percepció de les subvencions concedides és compatible amb la percepció de subvencions procedents d'altres fonts, públiques o privades, sempre que no se superi el cost total de les operacions.

    .5 Criteris de valoració i import de la subvenció

    5.1 El procediment de concessió és el de concurrència competitiva previst en l'article 22 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

    5.2 L'import màxim de les actuacions que es poden subvencionar a cada comarca és el següent:

    Comarca

    Euros

    Alt Camp

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR