ORDRE PTO/399/2006, d'1 d'agost, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins a les comarques de muntanya i aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE PTO/399/2006, d'1 d'agost, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins a les comarques de muntanya i aprovació de les bases reguladores.

La Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, defineix a l'article 2 les comarques de muntanya i declara com a tals, als efectes de la Llei, les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d'Aran, en la integritat del seu territori.

El Decret 566/1983, de 7 de desembre, sobre desplegament reglamentari de la Llei 2/1983, d'alta muntanya, especifica que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques és l'òrgan de la Generalitat encarregat de la política general de muntanya.

L'article 11 de la Llei 2/1983 esmentada, d'alta muntanya, permet l'establiment de polítiques de subvencions en relació amb les comarques de muntanya, d'acord amb les previsions pressupostàries de cada any, que tendeixen a compensar els desequilibris econòmics i socials entre les comarques de muntanya i la resta del territori.

Per tot això, d'acord amb el que disposa el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent aplicable, a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a l'any 2006 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, als consells comarcals per a la realització d'actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins els titulars dels quals siguin municipis inclosos dins d'alguna de les comarques de muntanya que figuren a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

La concessió d'aquestes subvencions per a l'any 2006 s'efectuarà a càrrec de la partida pressupostària D/760000100/5420 del centre gestor PO08 del pressupost vigent de la Generalitat per una quantia màxima de 125.000 euros, i la partida pressupostària corresponent al pressupost per a l'any 2007 per una quantia màxima de 3.755.000 euros, amb un import global màxim de 3.880.000 euros.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 d'agost de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte de les bases

L'objecte d'aquestes bases és establir les condicions per a l'atorgament de subvencions per executar actuacions destinades a l'arranjament i/o pavimentació de la xarxa veïnal i rural de camins en els termes que es concreten en la base 3 els titulars dels quals siguin municipis inclosos en alguna de les comarques de muntanya que figuren a l'annex 2

.2 Beneficiaris

Poden optar a aquestes subvencions els consells comarcals de les comarques de muntanya els municipis de les quals siguin titulars de la xarxa veïnal i/o rural de camins. L'ens sol·licitant serà el consell comarcal respectiu.

.3 Característiques de les actuacions subvencionables

3.1 Poden acollir-se a les subvencions les actuacions següents:

  1. Actuacions per millorar els accessos als nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries.

  2. Actuacions per a facilitar l'accés a punts d'interès turístic o paisatgístic.

  3. Actuacions per a la creació i senyalització d'itineraris turístics.

  4. Treballs de manteniment per a la conservació de la qualitat del camí, fins a un màxim del 10% de l'import de la subvenció.

  5. Honoraris per a la redacció de projectes i direcció d'obres, sempre que siguin realitzats per persones alienes al consell comarcal, sense superar el 5% de la quantitat global de la subvenció (en el cas que la sol·licitud inclogui més d'una actuació, l'import dels honoraris no podrà sobrepassar el 5% en cada una d'aquestes actuacions).

    3.2 En cap cas no es poden subvencionar obres en camins o vials de titularitat privada o inclosos en sòls urbans o urbanitzables.

    .4 Import de la subvenció i criteris de valoració

    4.1 Es podran subvencionar actuacions a cada comarca fins a la quantitat màxima següent (en euros):

    Comarca

    Euros

    Alta Ribagorça

    271.000

    Alt Urgell

    543.000

    Berguedà

    398.000

    Cerdanya

    323.000

    Garrotxa

    356.000

    Pallars Jussà

    481.000

    Pallars Sobirà

    417.000

    Ripollès

    344.000

    Solsonès

    486.000

    Val d'Aran

    261.000

    4.2 Les subvencions es concediran pel procediment de concurrència competitiva en els termes que estableix l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    4.3 Per a l'atorgament de les subvencions i per a la determinació del seu import s'aplicaran els criteris de valoració següents a les actuacions presentades:

    1. Pel fet de correspondre amb alguna de les tipologies especificades en el punt 3.1, fins a 5 punts, repartits de forma no acumulativa d'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR