RESOLUCIÓ UNI/1855/2002, de 17 de juny, per la qual s'obre la convocatòria per a la selecció de lectors de català a temps complet a universitats estrangeres i s'aproven les bases que regiran la seva selecció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyResolució

En data 5 d’abril de 2002 la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Cultura i d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, van signar un conveni per constituir l’Institut Ramon Llull amb la finalitat de dur a terme la promoció exterior de la llengua i la cultura catalanes, incorporant a la seva estructura la Comissió de promoció de l’ensenyament del català a les universitats de fora de l’àmbit territorial de Catalunya. Consegüentment la present convocatòria es beneficia de l’aportació de recursos d’ambdós departaments de la Generalitat de Catalunya.

El Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació per tal de contribuir a fomentar l’ensenyament del català fora de l’àmbit territorial de Catalunya i a formar llicenciats universitaris en l’àmbit de la docència i la recerca en relació amb la llengua i la cultura catalanes i alhora contribuir a l’intercanvi de llengües i cultures, obre la convocatòria per a la selecció dels candidats a lectors de català a temps complet i la seva consegüent adscripció a les places de les universitats estrangeres objecte de la present convocatòria.

Aquesta convocatòria es dirigeix, principalment, als llicenciats en filologia catalana o als llicenciats en humanitats amb amplis coneixements de la llengua i la cultura catalanes.

De conformitat amb el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat;

Atès el que estableix l’Ordre UNI/115/2002, de 26 de març, per la qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DOGC núm. 3616, de 16.4.2002) i d’acord amb el que disposen l’article 2 i la base 8 de l’annex de l’esmentada Ordre,

Resolc:

Article 1

Obrir la convocatòria per a la selecció dels lectors de català a temps complet i la seva consegüent adscripció a les places ofertes que figuren a l’annex 2 d’aquesta convocatòria i aprovar les bases específiques que regiran la seva selecció, que es detallen a l’annex 1 d’aquesta Resolució.

Article 2

La present convocatòria també es regula per l’Ordre UNI/115/2002, de 26 de març, per la qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de beques i ajuts convocades pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Disposició transitòria

Quan l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, creada per la Llei 4/2001, de 31 de maig, assumeixi plenament les funcions, i de conformitat amb els seus Estatuts, els òrgans de l’Agència podran fer-se càrrec de la gestió i resolució de les subvencions que la present convocatòria atribueix als òrgans del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Disposició final

Aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, d’acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l’article 46 en relació amb l’article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 17 de juny de 2002

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex 1

Bases de la convocatòria

-1 Objecte

Seleccionar els lectors de català, a temps complet, que hauran d’impartir docència de llengua i literatura catalanes a les universitats de fora de l’àmbit territorial de Catalunya, detallades en l’annex 2 d’aquesta Resolució.

-2 Requisits necessaris dels sol·licitants:

  1. Ser ciutadà comunitari o bé tenir la nacionalitat d’estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui d’aplicació la lliure circulació de treballadors.

  2. Estar en possessió del títol de llicenciat en filologia catalana o de llicenciat en humanitats, o bé aportar comprovant de sol·licitud d’expedició del títol corresponent. En cas que el títol acadèmic s’hagi obtingut en una universitat estrangera, caldrà aportar la corresponent homologació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.

  3. Estar en possessió del certificat de coneixements superiors de llengua catalana (nivell D) de la Junta Permanent de Català o equivalent, per al supòsit en què l’aspirant no sigui llicenciat en filologia catalana.

  4. Acreditar el coneixement suficient de l’idioma oficial del país de destinació.

  5. No patir cap malaltia ni impediment per al desenvolupament de les funcions que requereix la present convocatòria.

    -3 Període de desenvolupament de l’activitat de lector

    Curs acadèmic 2002-2003, amb possibilitat de continuïtat fins a un màxim de dos períodes acadèmics més, és a dir, els cursos acadèmics 2003-2004 i 2004-2005.

    -4 Import

    L’import dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR