ORDRE UNI/115/2002, de 26 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyOrdre

Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació

ORDRE

UNI/115/2002, de 26 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

L'article 1 del Decret 123/2000, de 3 d'abril, pel qual es crea el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, estableix que li correspon la planificació, l'ordenació, la direcció i l'execució de les competències atribuïdes a la Generalitat de Catalunya en matèria d'universitats, recerca, noves tecnologies de la informació i comunicació i societat de la informació, d'acord amb les directrius generals del Govern.

L'article 5 del Decret 355/2001, de 24 de desembre, pel qual es reestructuren determinats departaments de la Generalitat de Catalunya, amplia les competències del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació a l'àmbit de les telecomunicacions i la informàtica i crea la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Atès el que estableix el capítol 9 de la Llei de finances públiques de Catalunya, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat;

Atès que l'article 92 en relació amb l'article 93 de la Llei de finances públiques de Catalunya preveu que correspon al titular del Departament aprovar les bases reguladores de les subvencions de l'àmbit de la seva competència,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del procediment i de la gestió de les beques i subvencions que convoca el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 El conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació és l'òrgan competent per convocar i resoldre, d'acord amb aquestes bases, les subvencions en l'àmbit material propi del seu Departament, sens perjudici que normativament s'atribueixin aquestes competències a un altre òrgan, supòsit en el qual seran d'aplicació aquestes bases adaptades a la normativa corresponent.

2.2. En l'àmbit funcional de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en virtut de la Resolució UNI/403/2002, de 25 de febrer (DOGC núm.3588 de 5.3.2002), el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació té delegades les competències per convocar i adjudicar subvencions i beques.

2.3 En matèria d'universitats i recerca, es delega en els directors generals respectius l'exercici de la competència per resoldre els expedients de les convocatòries de beques i subvencions regulades per aquesta Ordre, llevat que en les convocatòries es determini que ho resol el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació o que normativament es determini un altre òrgan competent.

2.4 Les resolucions dictades per delegació s'entenen dictades pel conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i esgoten la via administrativa.

Disposició transitòria

Les convocatòries de beques i subvencions que a l'entrada en vigor de la present Ordre es trobin en fase d'execució se seguiran observant en els seus propis termes i es regiran amb subjecció a les normes conforme a les quals foren dictades.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 26 de març de 2002

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex

Bases reguladores

- 1 Objecte

L'objecte de les beques i de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció d'activitats vinculades a l'ensenyament universitari, a la recerca científica, a la informàtica, a les telecomunicacions i a la societat de la informació.

- 2 Període

El període en què s'han d'executar les activitats es determina en el marc de les respectives convocatòries.

- 3 Beneficiaris

Les persones físiques i jurídiques, públiques o privades, que reuneixin els requisits determinats en aquestes bases i a les convocatòries de les diferents línies de beques i subvencions, que superin el procés d'avaluació i selecció, sempre que la seva sol·licitud se situï dins dels crèdits pressupostaris destinats a cadascuna de les convocatòries.

- 4 Convocatòries

Correspon al conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació la convocatòria de les beques i subvencions, així com la interpretació d'aquestes bases. En l'àmbit funcional de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, correspon al seu secretari la convocatòria de les beques i subvencions. Les convocatòries s'han de publicar al DOGC, han de fer esment a les bases aprovades per aquesta Ordre i han de determinar, com a mínim:

  1. L'objecte, les condicions, la finalitat de la beca o subvenció; els criteris de valoració de la petició; els requisits per sol·licitar-la; els documents i la informació que han d'adjuntar-se a la sol·licitud, i el termini per presentar-la. El termini per a la presentació de sol·licituds pot prorrogar-se quan el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, o el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació en el seu àmbit, apreciï la concurrència de circumstàncies excepcionals que ho facin aconsellable.

  2. L'aplicació pressupostària a la qual s'han d'imputar i l'import màxim destinat i, si escau, la data de l'acord del Govern de la Generalitat que aprova la plurianualitat corresponent.

  3. La possibilitat d'atorgar bestretes de pagament sobre la beca o subvenció concedida en els termes previstos a la base 14 d'aquest annex.

  4. L'òrgan competent per a la gestió i la resolució de la convocatòria i el termini per resoldre-la.

  5. El mitjà de notificació de la resolució i si aquesta exhaureix o no la via administrativa, amb indicació dels recursos i els òrgans davant dels quals es poden interposar.

    - 5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar segons un model normalitzat i s'han d'adreçar a l'òrgan competent per emetre resolució, en el lloc i la forma que estableixi cada convocatòria o mitjançant els procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    En l'imprès de sol·licitud i amb efectes de comunicació, al sol·licitant ha de constar que, transcorregut el termini previst a la convocatòria per a la comunicació de la resolució sense que hagi estat notificada o publicada la concessió i/o denegació de la beca o subvenció, s'aplicarà el sentit del silenci administratiu previst en la convocatòria.

    5.2 Els impresos de sol·licitud i les convocatòries es poden obtenir i consultar a les dependències del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (Via Laietana, 33, 6a planta, 08003 Barcelona) o en el web del Departament: http:// www.gencat.es/dursi/.

    5.3 Les sol·licituds han de definir clarament l'activitat o la inversió, l'import de la subvenció que es demana, el detall de les fonts de finançament de l'activitat o la inversió i el pressupost clar i definit.

    5.4 En els supòsits en què es tracti de sol·licituds de beques convocades amb un import fix per a cada becari, no és necessari que l'import s'especifiqui en la sol·licitud corresponent. No obstant això, si l'import establert a les bases és un import màxim, el sol·licitant ha d'especificar de manera expressa l'import que sol·licita i presentar, de forma detallada, els diferents conceptes de despesa i imports estimats que justifiquen la seva sol·licitud.

    - 6 Documentació

    6.1 Cal adjuntar a les sol·licituds còpia de tota la documentació requerida a la convocatòria i, en qualsevol cas, de la que es detalla seguidament:

  6. Persones físiques:

    DNI...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR