Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 24 de maig de 2019 per la qual es convoquen ajuts a la xarxa d’escoles públiques de les Illes Balears per a la creació de places públiques de primer cicle d’educació infantil; per al sosteniment de les escoles públiques de primer cicle d’educació infantil; per al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca; per al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies, i per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d’exclusió social, corresponents a l’any 2019

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT
Rango de LeyResolució
  1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació estableix a l’article 12 que l’educació infantil té caràcter voluntari i que, amb l’objectiu de respectar la responsabilitat fonamental dels pares o tutors en aquesta etapa, els centres d’educació infantil han de cooperar estretament amb ells.

  2. L’article 15.1 especifica que les administracions públiques han de promoure un increment progressiu de l’oferta de places públiques al primer cicle d’educació infantil (0-3 anys). De la mateixa manera, han de coordinar les polítiques de cooperació entre si i amb altres entitats per assegurar l’oferta educativa en aquest cicle. Per tot això, cal determinar les condicions en les quals es poden establir convenis amb les corporacions locals, altres administracions i entitats privades sense ànim de lucre.

  3. El Decret 60/2008, de 2 de maig, que estableix els requisits mínims que han de complir els centres de primer cicle d’educació infantil, preveu a l’article 3 que les administracions públiques han de promoure una oferta suficient de places de primer cicle d’educació infantil d’acord amb les necessitats de cada nucli de població. A tal fi, s’han de determinar les condicions en les quals poden establir-se convenis amb les corporacions locals i amb altres administracions.

  4. El Decret 16/2019, de 15 de març, pel qual es modifica el Decret 131/2008, de 28 de novembre, pel qual s’estableix i regula la xarxa d’escoles infantils públiques i els serveis per a l’educació de la primera infància de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es crea l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (BOIB núm. 35, de 16 de març), estableix a l’article 4.1 que “mitjançant resolució, la consellera d’Educació i Cultura convocarà els ajuts corresponents per a la creació i la consolidació de places de primer cicle d’educació infantil; per al sosteniment de centres de primer cicle d’educació infantil; per a l’oferta d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies amb infants menors de tres anys, tenguin o no fills o filles escolaritzats; per al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca, i per a les ajudes a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment; especialment, de les famílies en risc d’exclusió social”. Poden participar en la convocatòria totes les entitats que s’hagin integrat a la xarxa mitjançant la subscripció del conveni previst a l’article 3 del Decret 131/2008. Aquests ajuts són compatibles amb d’altres que es puguin obtenir de l’Administració mateixa o d’una altra entitat pública o privada, segons el que disposa la normativa de subvencions.

  5. L’article 7 del Decret 131/2008 estableix que els ajuts econòmics per al sosteniment dels centres s’han d’atorgar de manera universal i igual a tots els centres públics que pertanyen a la xarxa d’escoles infantils públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i d’acord amb el mòdul que preveu l’article 8.1 del mateix Decret.

  6. Aquests mòduls queden fixats a l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 23 d’abril de 2019 (BOIB núm. 59, de 2 de maig) mitjançant la qual s’estableix la quantia dels mòduls per a la creació de places de primer cicle d’educació infantil; per al sosteniment de les escoles públiques de primer cicle d’educació infantil; per al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca; per al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies i per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d’exclusió social.

  7. Aquests ajuts econòmics tenen per objecte contribuir a les despeses de creació de places, de funcionament, de manteniment, de conservació i de personal dels centres de primer cicle d’educació infantil que pertanyen a la xarxa esmentada. Igualment, els ajuts per al desenvolupament de serveis educatius d’atenció primerenca; els ajuts econòmics per al desenvolupament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies amb infants menors de tres anys no escolaritzats i per la contribució a les despeses per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d’exclusió social, s’han de distribuir d’acord amb l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 16 d’abril de 2019 esmentada.

  8. D’aquesta manera, la legislació d’àmbit local i la legislació educativa preveuen la regulació de la cooperació entre les corporacions locals i les administracions educatives.

    Per tot això, d’acord amb el que disposen l’article 15.1 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), i l’article 4 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura, d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura (BOIB núm. 100, d’11 de juliol); segons el Pla Estratègic de Subvencions de la Conselleria d’Educació i Universitat per als exercicis 2018-2020, modificat per la Resolució de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques de 26 de març de 2019 (BOIB núm. 42, de 2 d’abril); a proposta del director general d’Innovació i Comunitat Educativa; amb l’informe previ de la Direcció General de Pressuposts i Finançament; amb la fiscalització favorable de la Intervenció General, i fent ús de les facultats que m’atribueixen la Llei 1/2019 de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, i la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

    Resolució

  9. Convocar ajuts a la xarxa d’escoles públiques de les Illes Balears destinats a la creació de places públiques de primer cicle d’educació infantil; al sosteniment de la xarxa d’escoles públiques de primer cicle d’educació infantil de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca de les Illes Balears; al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies amb infants menors de tres anys de les Illes Balears, i per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d’exclusió social de les Illes Balears, d’acord amb les bases que figuren en l’annex 1.

  10. Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Interposició de recursos

    Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Palma, 24 de maig de 2019

    El conseller d’Educació i Universitat

    Martí X. March Cerdà

    ANNEX 1

    Bases de la convocatòria

    Primer

    Objecte

    L’objecte d’aquesta Resolució és convocar ajuts destinats a la creació de places públiques de primer cicle d’educació infantil; al sosteniment de la xarxa d’escoles públiques de primer cicle d’educació infantil de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca de les Illes Balears; al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies amb infants menors de tres anys de les Illes Balears, tenguin o no infants escolaritzats, i per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d’exclusió social de les Illes Balears.

    Els ajuts que es donin per a la creació de noves places tenen com a objectiu l’adaptació d’aquests centres al Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d’educació infantil.

    Segon

    Beneficiaris

    Els beneficiaris d’aquests ajuts són els ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears que compleixin els requisits exigits en aquesta convocatòria.

    Tercer

    Import i crèdit pressupostari

  11. L’import econòmic d’aquesta convocatòria és de 4.500.000 euros, amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma per a l’any 2019, d’acord amb la distribució següent:

    1. De la quantitat total, es destinen 499.500 euros per a la creació de places públiques de primer cicle d’educació infantil, amb càrrec a les partides següents:

      13601 421K04 46000 10

      13601 421K04 48000 00

      13601 421K04 46900 00

      13601 421K04 46100 20

      13601 421K04 46000 20

      13601 421K04 46100 30

      13601 421K04 46000 30

      13601 421K04 46100 40

    2. De la quantitat total, es destinen 2.802.000 euros per al sosteniment de les escoles públiques de primer cicle d’educació infantil de les Illes Balears, amb càrrec a les partides següents:

      13601 421K04 46000 10

      13601 421K04 48000 00

      13601 421K04 46900 00

      13601 421K04 46100 20

      13601 421K04 46000 20

      13601 421K04 46100 30

      13601 421K04 46000 30

      13601 421K04 46100 40

    3. De la quantitat total, es destinen 115.000 euros per al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies de les Illes Balears, amb infants escolaritzats o no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR