ORDRE TRI/316/2006, de 19 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per al Pla de Renovació d'electrodomèstics a Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

Institut Català d'Energia

ORDRE

TRI/316/2006, de 19 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per al Pla de Renovació d'electrodomèstics a Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

El desenvolupament econòmic del nostre país i la seva convergència amb els estàndards europeus ha produït, en els darrers anys, un augment molt important del consum energètic, fet que contradiu la necessitat de reduir l'impacte ambiental del consum energètic, obligatori segons els compromisos adquirits amb la signatura de l'acord de Kyoto.

D'altra banda, es preveu que en els propers anys aquest consum energètic presenti un índex important de creixement, principalment en sectors com el terciari i domèstic, que només es podrà atenuar amb un increment decidit de l'eficiència energètica i una utilització més racional de l'energia.

En aquest marc adquireix una importància especial la promoció de la millora dels electrodomèstics i és per aquest motiu que es considera convenient establir un Pla de Renovació que fomenti la substitució d'aparells per equips amb nivells d'eficiència energètica superior.

L'Institut Català d'Energia (ICAEN), del Departament de Treball i Indústria, és la unitat que té assignada l'execució de les activitats que emanen de la política energètica de la Generalitat de Catalunya i del Pla d'Energia 2006-2015, sens perjudici de les funcions de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat en matèria de promoció i difusió de la utilització de les energies renovables.

L'ICAEN formalitzarà un conveni de col·laboració amb el Gremi Associació de Comerciants d'Electrodomèstics de Catalunya i amb els grans centres comercials de Catalunya: El Corte Inglés, Eroski, Alcampo, Carrefour, Conforama i Media Markt per la posada en marxa d'un Pla de Renovació d'Electrodomèstics a Catalunya.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004) i la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 (DOGC núm. 4541, de 31.12.2005); i amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per portar a terme el Pla de Renovació d'electrodomèstics a Catalunya mitjançant l'atorgament d'ajuts als titulars que canviïn l'electrodomèstic d'acord amb els terminis i les condicions establertes, i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2006.

Article 2

Convocatòries

En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Consell d'Administració de l'ICAEN es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts que preveu aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions que estableix la normativa d'aplicació.

L'atorgament dels ajuts previstos en aquesta Ordre estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2006 i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2006, per part de l'ICAEN, és de 10.700.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 480.0001/631 "Subvencions a famílies" del pressupost de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

3.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2006 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Convocatòria per a 2006, presentació de sol·licituds i terminis

4.1 S'obre la convocatòria per 2006 per a la presentació de sol·licituds per als ajuts per al Pla de Renovació d'electrodomèstics a Catalunya que preveu aquesta Ordre.

4.2 El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el 30 d'octubre de 2006. Les actuacions subvencionades han d'haver estat realitzades en el període comprès entre el 2 de maig de 2006 i el 30 d'octubre de 2006.

Article 5

Objecte i quantia dels ajuts

5.1 L'objecte d'aquests ajuts és millorar l'eficiència energètica i reduir el consum d'energia a les llars catalanes així com potenciar l'ús racional de l'energia entre els ciutadans de Catalunya, mitjançant la renovació d'electrodomèstics. Caldrà que aquests electrodomèstics siguin de categoria energètica A o superior.

5.2 Les quanties dels ajuts seran de:

Per frigorífic: 85 euros.

Per congelador: 185 euros.

Per aparell frigorífic combinat (combi): 85 euros.

Per rentadores convencionals i bitèrmiques: 85 euros.

Per assecadores: 150 euros.

Per rentavaixelles convencionals i bitèrmics: 85 euros.

En qualsevol dels casos, la quantitat de la subvenció no podrà superar mai el 25% del preu de l'electrodomèstic.

5.3 Aquesta ajuda econòmica serà aportada íntegrament per la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Institut Català d'Energia i facilitada pels corresponents centres comercials i/o botigues als usuaris en el moment de formalitzar el pagament mitjançant un descompte, igual a l'ajut establert, en el preu final de l'aparell adquirit.

Article 6

Beneficiaris i requisits

6.1 Es podrà acollir als ajuts regulats per aquesta Ordre tota persona física que en el seu habitatge faci un canvi de l'electrodomèstic actual per un electrodomèstic amb categoria energètica A o superior.

6.2 Els beneficiaris de les accions hauran de complir els requisits següents:

  1. Haver canviat l'electrodomèstic actual per un electrodomèstic que compleixi els requisits que estableix l'apartat següent en el termini que s'indiqui en la convocatòria corresponent

  2. No trobar-se en els supòsits que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  3. Trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries i de Seguretat Social i no tenir deutes amb la Generalitat de Catalunya.

    6.3 Els requisits per tal d'obtenir l'ajut són:

  4. Es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR