ORDRE MAH/310/2009, de 8 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/310/2009, de 8 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges.

El Decret 455/2004, de 14 de desembre, de regulació del Pla de rehabilitació d'habitatges de Catalunya, ha establert les línies bàsiques d'actuació per fomentar la rehabilitació dels elements comuns dels edificis d'ús residencial i dels interiors dels habitatges. Aquest Decret ha estat modificat parcialment pel Decret 244/2005, de 8 de novembre, pel Decret 152/2008, de 29 de juliol, i pel Decret 235/2008, de 2 de desembre, relatiu a l'atorgament de bestretes i pagaments parcials de les subvencions.

Atès que la disposició addicional primera del Decret 455/2004 preveu que el conseller de Medi Ambient i Habitatge aprovarà les bases i les convocatòries de les subvencions i podrà fixar criteris de prioritat de les actuacions segons indicadors temporals, territorials i, fins i tot, per modalitats o tipologies de les intervencions de rehabilitació;

A proposta de la Direcció General de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge i d'acord amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de juny de 2009

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges

.1 Objecte

1.1 Les subvencions previstes en aquestes bases tenen per objecte el finançament de les actuacions que es determinen en el Programa de rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges, que preveu el capítol 3 del Decret 455/2004, de 14 de desembre, d'acord amb els requisits i les condicions que s'estableixen en el Decret esmentat.

1.2 Queden excloses les sol·licituds d'ajuts per a la instal·lació d'ascensors en edificis d'habitatges acabats amb posterioritat al 31 de desembre de 1996, els quals estan obligats per la normativa vigent a disposar d'aquesta instal·lació.

1.3 Les subvencions són només per a les obres de rehabilitació per a les quals s'hagi sol·licitat el Test de l'edifici (TEDI) o l'Informe intern d'idoneïtat (III) en anualitats anteriors a la publicació de cada convocatòria, i també per a les que tenen exceptuat el requisit del TEDI o III, en el cas que compleixin les condicions que estableixen l'article 20.2 i la disposició transitòria quarta del Decret 455/2004, de 14 de desembre.

.2 Requisits

2.1 És requisit per poder optar a les subvencions previstes en aquestes bases haver passat la fase prèvia de justificació de la necessitat i idoneïtat de l'actuació i disposar del resultat del Test de l'edifici (TEDI) o de l'Informe intern d'idoneïtat (III), d'acord amb el que preveuen els articles 20 i 21.1, amb l'excepció que estableixen l'article 20.2 i la disposició transitòria quarta del Decret 455/2004, de 14 de desembre.

2.2 Perquè les actuacions de rehabilitació siguin subvencionables s'han d'ajustar al contingut del Test de l'edifici o, si s'escau, a l'Informe intern d'idoneïtat. No són protegibles les obres de rehabilitació d'un edifici o d'un habitatge quan són diferents de les que resulten dels documents esmentats.

Els tests dels edificis o els informes interns d'idoneïtat han de ser valorats, amb independència del termini transcorregut des que van ser elaborats pels tècnics de les oficines locals d'Habitatge on s'han presentat les sol·licituds o pels tècnics dels serveis competents en la concessió de les subvencions, amb la finalitat de comprovar que les obres de rehabilitació s'ajusten als resultats del Test de l'edifici o, si s'escau, a l'Informe intern d'idoneïtat.

2.3 Es garanteix la finalitat del compliment del que estableix l'article 21.2 del Decret 455/2004, modificat per la disposició addicional novena del Decret 244/2005, relatiu a l'inici de les obres per les quals se sol·liciten els ajuts, amb la inspecció prèvia del tècnic que emet el Test de l'edifici, o si s'escau, l'Informe intern d'idoneïtat.

2.4 En el cas de persones físiques, promotores d'actuacions de rehabilitació en els habitatges d'ús propi que preveu l'article 12.2 del Decret 455/2004, de 14 de desembre, els ingressos de la unitat familiar ponderats no poden superar 3,5 vegades l'IPREM. Aquesta limitació no és aplicable per a les actuacions referents a la millora de l'aïllament tèrmic o acústic.

.3 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions els promotors de les obres de rehabilitació, propietaris, usufructuaris, llogaters o usuaris dels edificis d'ús residencial i habitatges, que compleixin els requisits i les condicions que estableixen el Decret 455/2004, de 14 de desembre, i aquesta Ordre, en la seva condició de:

Comunitats de propietaris i titulars d'edificis d'habitatges d'ús residencial per a la rehabilitació d'elements comuns de l'edifici;

Titulars d'habitatges per a la rehabilitació dels interiors;

Titulars d'edificis d'un sol habitatge, per a la rehabilitació d'elements que formen part de l'edifici o de l'interior de l'habitatge.

S'entén que són titulars, tant les persones amb títol de domini com amb qualsevol altre dret que permeti realitzar les actuacions de rehabilitació i complir amb les obligacions que corresponen, tal com estableix l'article 11.1 del Decret 455/2004.

.4 Presentació de sol·licituds

4.1 Les sol·licituds s'han de presentar en el model d'instància normalitzat per la Secretaria d'Habitatge que es pot obtenir a la pàgina web del Departament de Medi Ambient i Habitatge: http://mediambient.gencat.net/cat/ciutadans/habitatge/impresos _formularis.jsp

  1. A les oficines locals d'habitatge, quan es refereixin a actuacions a realitzar en l'àmbit territorial propi de l'oficina on es fa la presentació. Les adreces d'aquestes oficines s'han d'indicar en la resolució de convocatòria de les subvencions.

  2. A les dependències del Departament de Medi Ambient i Habitatge que s'han d'indicar en la resolució de convocatòria de les subvencions, o pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    4.2 La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació de les bases reguladores de les subvencions i l'autorització a l'Administració de la Generalitat per comprovar que el beneficiari/ària de la subvenció està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

    .5 Documentació

    5.1 Els sol·licitants han de presentar la documentació següent, juntament amb la sol·licitud en la qual cal indicar les dades d'identificació del promotor de les obres de rehabilitació i el número de referència de l'expedient pel qual s'hagi sol·licitat el Test de l'edifici (TEDI) o l'Informe intern d'idoneïtat:

    1. Documentació juridicoadministrativa:

  3. En tots els casos:

    Original i fotocòpia per compulsar, o fotocòpia compulsada del DNI/NIF/NIE de la persona que signa la sol·licitud i, si s'escau, de la documentació acreditativa de la representació de l'entitat en nom de la qual actua.

    Original i fotocòpia o fotocòpia compulsada del document que acrediti la titularitat del sol·licitant: propietat, usdefruit, o dret d'ús, si s'escau, llevat que el promotor de les obres sigui una comunitat de propietaris.

    Full de sol·licitud de transferència bancària per al pagament d'acord amb model normalitzat. En el cas que els sol·licitants siguin comunitats de propietaris, cal indicar les dades d'un compte obert a nom de la comunitat.

    En el cas d'haver sol·licitat ajuts per a la mateixa actuació a un altre departament de la Generalitat o a una altra administració, cal aportar declaració responsable, on s'indiqui l'ajut sol·licitat o, si s'escau, obtingut.

    Declaració responsable de no estar en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    Declaració responsable conforme el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR