DECRET 111/2006, de 25 d'abril, de modificació del Decret 283/1992, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament de l'escala d'inspecció tributària del cos superior d'Administració de la Generalitat (DOGC núm. 1684, de 18.12.1992).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 111/2006, de 25 d'abril, de modificació del Decret 283/1992, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament de l'escala d'inspecció tributària del cos superior d'Administració de la Generalitat (DOGC núm. 1684, de 18.12.1992).

El temps transcorregut des de l'entrada en vigor del Decret 283/1992, pel qual s'aprova el Reglament de l'escala d'inspectors tributaris del cos superior d'Administració de la Generalitat (DOGC núm. 1684, de 18.12.1992), així com del Decret 337/1998, que modifica l'anterior (DOGC núm. 2814, de 15.121998), i ateses les modificacions experimentades per la normativa tributària i les necessitats formatives del personal, fan indispensable introduir una sèrie de modificacions per tal d'augmentar el nivell de la preparació tècnica del funcionariat de nou ingrés.

El programa que s'aprova, que serà exigit als processos selectius d'accés a l'escala d'inspecció tributària del cos superior d'Administració de la Generalitat que es convoquin a partir de l'entrada en vigor d'aquest Decret, incorpora, amb petites variacions a l'annex 1, el temari exigit per a l'accés a l'escala superior d'administració general del cos superior d'administració.

Pel que als temaris dels exercicis tercer, quart i cinquè, en matèries de dret privat, economia, comptabilitat, hisenda pública, i dret financer i tributari, tenen per finalitat assegurar una preparació més àmplia dels opositors per fer front a les competències actuals en l'àmbit tributari i a les futures competències financeres que puguin ser atribuïdes a la Generalitat de Catalunya.

Atès el que estableix la disposició final 1 de la Llei 5/1991, de 27 de març, de creació de l'escala d'inspectors financers i de l'escala d'inspectors tributaris dins el cos superior d'administració de la Generalitat; a proposta dels consellers d'Economia i Finances i de Governació i Administracions Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'apartat A) de l'article 9 del Decret 283/1992, que queda redactat de la manera següent:

"A) Oposició lliure. Constarà de cinc exercicis:

El primer exercici consisteix a respondre un qüestionari d'entre 50 i 100 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, del grup de matèries que es detallen a l'Annex 1. La convocatòria de la oposició podrà preveure la possibilitat d'incloure preguntes addicionals de reserva. El temps per realitzar aquest exercici és d'1 a 2 hores.

El segon exercici consisteix a realitzar davant els membres del tribunal i, si escau, amb els assessors especialistes que aquest designi, un exercici de coneixements de llengua catalana que consta de dues parts.

Primera: s'hi avaluaran el domini de l'expressió escrita per mitjà de la redacció d'un text de 200 paraules, com a mínim, i els coneixements pràctics de la llengua per mitjà de cinc blocs de preguntes sobre aspectes lingüístics relacionats amb les funcions de l'escala d'inspecció tributària de la Generalitat de Catalunya.

Segona: consisteix en la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals d'actualitat per tal d'avaluar l'expressió oral.

Queden exempts de la realització d'aquest exercici els aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de la presentació de les sol·licituds per a l'ingrés a l'escala d'inspecció tributària, que estan en possessió del nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent. Els aspirants, a més d'acreditar el nivell de llengua catalana juntament amb la sol·licitud, ho podran fer fins a 10 dies abans de l'inici de l'exercici de coneixements de llengua catalana.

També restaran exempts els aspirants que hagin participat i obtingut plaça en un procés de selecció de personal per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya on hi hagués establerta una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior que el requerit per aquesta convocatòria.

Així mateix, en el cas que la convocatòria s'inclogui en una oferta d'ocupació pública que comprengui diversos processos selectius, quedaran exempts els aspirants que hagin superat una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior al requerit en aquesta convocatòria, en algun dels altres processos selectius compresos dins l'oferta.

El tercer exercici, comprensiu del grup de matèries que consten a l'annex 2, consistirà a respondre per escrit, en un temps màxim de quatre hores, a un qüestionari de quinze preguntes, que s'estructuraran en els blocs següents:

  1. Un primer bloc de deu preguntes comunes i obligatòries per a tots els aspirants, de les que cinc tractaran sobre temes dels apartats I i II (dret civil i dret mercantil), i altres cinc sobre temes dels apartats III i IV (economia general i economia de l'empresa).

  2. Un segon bloc de cinc preguntes a triar d'entre els dos grups proposats pel tribunal, un d'ells de temes inclosos en els apartats I i II, i l'altre de temes corresponents als apartats III i IV. Els aspirants hauran d'optar per un dels dos grups de preguntes en la sol·licitud de participació indicant:

Opció A), dret civil i dret mercantil.

Opció B), economia general i economia de l'empresa.

El quart exercici consistirà en la resolució per escrit d'un cas pràctic de comptabilitat, segons el temari que consta a l'annex 3, en un termini màxim de tres hores.

El cinquè exercici, comprensiu del grup de matèries que es detallen a l'annex 4, consistirà en l'exposició oral, en un temps màxim de seixanta minuts i mínim de quaranta-cinc, de quatre temes escollits a l'atzar i distribuïts en un tema per cadascun dels quatre apartats de l'annex esmentat. Abans de l'exposició i immediatament després d'extraure els temes, es concedirà un temps màxim de quinze minuts per que l'aspirant elabori, en presència del tribunal i consultant només el programa de l'oposició, un guió per poder utilitzar en l'exposició.".

Article 2

Es modifica l'article 10 del Decret 283/1992, que queda redactat de la manera següent:

"Puntuació.

Cada exercici es puntuarà de 0 a 10 i seran eliminatoris, excepte la fase de concurs per als opositors que no assoleixin la meitat de la puntuació màxima. No obstant això, la qualificació del segon exercici serà d'apte o no apte.

Les preguntes del qüestionari del primer exercici sense resposta o amb més d'una resposta per part dels aspirants no seran tingudes en compte i les respostes errònies es valoraran negativament. Per cada resposta errònia es descomptarà una quarta part del valor d'una resposta encertada.

Tant en la fase d'oposició lliure com en la de concurs-oposició, la puntuació final la donarà la mitjana de la suma obtinguda en cada exercici.

El tribunal publicarà la llista definitiva i distingirà els aspirants que, d'acord amb el procediment de selecció, hagin superat les proves selectives. En ambdós casos la llista definitiva detallarà els aspirants per l'ordre de puntuació final en el procés selectiu.".

Article 3

S'aprova el nou temari aplicable als processos selectius d'ingrés a l'escala d'inspectors tributaris del cos superior d'administració de la Generalitat, i que es publica als annexos 1, 2, 3 i 4 d'aquest Decret.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 25 d'abril de 2006

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Castells

Conseller d'Economia i Finances

Xavier Vendrell i Segura

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex 1

  1. Dret constitucional. Organització política i administrativa de l'Estat

    1. La Constitució espanyola de 1978: estructura i contingut general. El títol preliminar: els principis estructurals de l'Estat. La monarquia parlamentària. Els procediments de reforma.

    2. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Garanties jurisdiccionals i no jurisdiccionals dels drets. Els deures constitucionals. La suspensió dels drets i llibertats. El Tribunal Constitucional: competències i processos.

    3. Les Corts Generals. Composició. L'estatut dels parlamentaris. Organització i funcions del Congrés dels Diputats i del Senat. La potestat legislativa: delegació, iniciativa, aprovació i classes de lleis.

    4. El Govern: funcions, potestats i composició. Designació i remoció del Govern i del president.

    5. Les relacions entre les Corts i el Govern. L'impuls i el control parlamentari. La qüestió de confiança i la moció de censura. La dissolució parlamentària. Els òrgans auxiliars de control: el Defensor del Poble i el Tribunal de Comptes.

    6. El poder judicial: les funcions i els principis constitucionals de l'Administració de Justícia. L'organització judicial. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

    7. L'Administració pública: principis constitucionals informadors. Organització i funcionament de l'Administració general de l'Estat: regulació. Òrgans superiors i òrgans directius. Òrgans territorials. L'Administració consultiva.

    8. L'Administració institucional i corporativa. Els organismes autònoms i les entitats públiques empresarials. Els organismes independents.

    9. L'Administració local. Ens que l'integren. La Llei de bases del règim local. La regulació del règim local a Catalunya.

    10. El municipi. Els òrgans de representació política i la seva designació. Línies generals de l'organització i competències municipals. Règims municipals especials.

    11. Les comunitats autònomes. Vies d'accés a l'autonomia. L'elaboració dels estatuts d'autonomia. Relacions entre l'Estat i les comunitats autònomes: col·laboració i conflicte.

    12. Els estatuts d'autonomia de les comunitats autònomes: naturalesa jurídica i contingut. Tipologia competencial. Organització de les comunitats autònomes.

    13. Les comunitats autònomes amb dues llengües oficials: marc jurídic i jurisprudència.

  2. L'organització política i institucional de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR