DECRET 63/1997, de 18 de març, pel qual es prorroguen les tarifes i els peatges vigents de les autopistes i vies de peatge de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya ha assumit, d'acord amb el marc constitucional i estatutari, la gestió de les autopistes i vies de peatge de la seva titularitat, les quals tenen una gran incidència i repercussió econòmica i social.

Així mateix, la Generalitat de Catalunya s'ha plantejat endegar una política de reducció de les tarifes i peatges actualment vigents, compatible amb l'equilibri econòmic i financer de les societats gestores. En aquesta mateixa línia, es pronuncia la disposició addicional vintena de la Llei 13/1996, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i d'ordre social.

En conseqüència, atès que la normativa aplicable i el règim específic de cadascuna de les autopistes i vies de peatge estableix la revisió anual, coincidint amb el mes de març, de les seves tarifes i peatges, amb l'objectiu de garantir l'interès públic i per tal d'assolir la finalitat anteriorment esmentada, es considera necessari adoptar les mesures provisionals que calguin fins que s'estableixi un règim definitiu que, en tot cas, haurà de garantir l'equilibri econòmic i financer de les societats gestores.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen els règims concessionals i d'explotació de les autopistes i vies de peatge, i l'article 24 de la Llei 8/1972, de 10 de maig, sobre construcció, conservació i explotació de les autopistes en règim de concessió, a la vista de les sol·licituds de revisió de tarifes i peatges presentades per les societats explotadores i amb l'audiència prèvia a aquestes entitats, d'acord amb la proposta favorable de la Delegació del Govern a les Societats Concessionàries d'Autopistes i amb l'informe del Departament d'Economia i Finances, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es prorroguen, fins a les 24 hores del dia 31 d'agost de 1997, les tarifes i els peatges aprovats per sengles ordres del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de 5 de març de 1996, corresponents al Túnel del Cadí, a l'autopista Sant Cugat-Terrassa-Manresa, a l'autopista A

-16 Barcelona a Coma-ruga, tram Castelldefels-Sitges, a l'autopista A

-17 Meridiana-Montmeló i a l'autopista A

-19 Barcelona-Maçanet. 1.2 En el mateixos termes, es prorroguen les tarifes i els peatges corresponents a les hores i dies vall dels Túnels de Vallvidrera i els seus accessos, aprovats als articles 2 i 3 del Decret 344/1996, de 29 d'octubre.

Article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR