ORDRE AAM/298/2012, de 4 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment del plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos en el sector agrari i alimentari, i es convoquen els corresponents a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre, d’ajuts al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període de programació 2007-2013 (PDR), aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya en data 22 de maig de 2007, i per la Comissió Europea, mitjançant la Decisió C (2008) 702, de 15 de febrer de 2008, modificada per la Decisió C (2009) 10340, de 14 de desembre de 2009, i per la Decisió C (2010) 8294 final de 30 de novembre, i la Decisió de 24 de maig de 2011, preveu, dins l’eix 1, mesura 124, ajuts destinats a la cooperació per al desenvolupament de nous productes, processos i tecnologies en el sector agrícola, alimentari i en el sector forestal.

D’acord amb aquest Reglament, el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2007-2013, des de la mesura 124 de cooperació per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos, preveu ajudar que el sector agrari i alimentari aprofiti les oportunitats de mercat mitjançant enfocaments amplis i innovadors en la creació de noves tecnologies, productes i processos, donant suport a la redacció de projectes d’R+D+I, liderats per les empreses o cooperatives del sector agrari i agroalimentari, en col·laboració amb centres d’investigació i recerca i universitats.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector agrari i alimentari mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment del plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar, per a l’any 2012, els ajuts destinats al foment del plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos, d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació de l’Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que preveu aquesta Ordre, per un total de 519.480,5 euros, tenen el caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d’acord amb el que preveu el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2007-2013.

L’aportació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), amb naturalesa de crèdit anticipat, anirà a càrrec de la partida pressupostària AG06D/770000100/5740 dels seus pressupostos per l’any 2013, que està dotada amb un import màxim de 400.000 euros, que representa el 77% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 119.480,5 euros, van a càrrec del fons FEADER, que representa el 23% d’aquest finançament. Donada la naturalesa de crèdit anticipat, la resolució de concessió dels ajuts resta condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució, així com a l’aportació efectiva del FEADER.

2.4 L’òrgan instructor dels expedients d’ajuts és la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària.

2.5 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

A aquests efectes es nomena una comissió de valoració, que serà l’òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d’ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària, el subdirector o la subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries i el subdirector o la subdirectora general d’Agricultura.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és el comprés entre l’1 i el 31 de gener de 2013. En cas de manca de resolució expressa en el termini esmentat la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Les persones beneficiàries dels ajuts han de realitzar les actuacions objecte dels ajuts i justificar-les com a màxim fins al 31 de juliol de 2013.

2.8 Contra la resolució del director o la directora general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d’alçada davant el conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se’n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d’alçada davant el conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es pot interposar en el termini de tres mesos a comptar de la data en què s’exhaureixi el termini per emetre resolució i notificar-la tal com estableix l’apartat anterior.

2.9 Els ajuts concedits a persones jurídiques es faran públics al web www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s’exposaran en el tauler d’anuncis de les dependències del DAAM. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició addicional

Aquest ajuts cofinançats amb el FEADER es tramiten d’acord amb les funcions d’organisme pagador que estableix el Decret 393/2006, de 17 d’octubre, pel qual es constitueix i es regula l’organització i el funcionament de l’organisme pagador dels ajuts finançats pel FEAGA i el FEADER (DOGC núm. 4743, de 10.10.2006).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 d’octubre de 2012

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex 1

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

L’objecte dels ajuts que estableix aquesta Ordre és el plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) de nous productes, processos i tecnologies realitzats per l’empresa agrària o agroalimentària, les seves agrupacions i/o associacions i/o cooperatives, i liderats per aquestes, en col·laboració amb els centres o instituts de recerca públics i/o universitats, que impliquin innovació.

—2 Persones beneficiàries

Poden ser persones beneficiàries dels ajuts les empreses agràries, agroalimentàries i forestals, les seves agrupacions i/o associacions i/o cooperatives. En el cas d’empreses agroalimentàries i forestals han d’estar inscrites en el Registre d’indústries agràries i alimentàries de Catalunya (RIAAC).

—3 Actuacions subvencionables

Per als ajuts per al plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I):

  1. Les despeses de personal propi per al plantejament i la redacció del projecte, entenent per personal propi el que està vinculat mitjançant una relació laboral i, per tant, figura cotitzant en el règim general de la Seguretat Social.

  2. El cost intern de personal de les entitats participants no podrà superar el 20% de la despesa subvencionable en el supòsit que l’entitat beneficiària sigui una única empresa o cooperativa, el 30% en el supòsit que les empreses o cooperatives beneficiàries siguin l’agrupació/associació de dues a cinc, i el 40% en el supòsit que les empreses o cooperatives beneficiàries siguin l’agrupació/associació de més de cinc.

  3. Les despeses del contracte de serveis amb el centre o institut de recerca públic i/o universitat i altres despeses d’assessoria. El 50% de les despeses subvencionables, com a mínim, aniran destinades al contracte de serveis amb la universitat o centre de recerca.

  4. Els costos de coordinació i constitució de l’acord de col·laboració entre l’empresa agrària i agroalimentària, les seves agrupacions i/o associacions i/o cooperatives, i els centres o instituts de recerca públics i/o universitats.

    —4 Actuacions no subvencionables

    Les despeses que es detallen a l’apartat 3 d’aquestes bases...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR