ORDRE PRE/151/2011, de 8 de juliol, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de les Beques Canigó per incentivar la realització de pràctiques en organitzacions internacionals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/151/2011, de 8 de juliol, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de les Beques Canigó per incentivar la realització de pràctiques en organitzacions internacionals.

El Departament de la Presidència, mitjançant la Secretaria d'Afers Exteriors, vol fomentar la presència de catalans i catalanes a l'exterior. Amb aquesta finalitat, una de les accions és promoure la presència de professionals i estudiants catalans en organitzacions internacionals de caràcter multilateral, amb l'objectiu de millorar les seves capacitats d'actuació a l'exterior.

Per aquest motiu, es convoquen les Beques Canigó, un programa d'ajuts l'objectiu del qual és incentivar la realització de pràctiques en organismes internacionals i promoure i intensificar les relacions de Catalunya amb els organismes internacionals que acullen els becaris. L'objecte dels ajuts és contribuir a finançar la despesa que representa viure en un altre país a persones seleccionades per organitzacions internacionals per fer-hi pràctiques, de manera que no hagin de desistir per motius econòmics.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment a l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. L'article 6.5 dels Estatuts de l'AGAUR preveu la possibilitat de gestionar convocatòries de beques d'altres departaments de la Generalitat.

De conformitat amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre;

En ús de les atribucions que em són conferides per la legislació vigent, en especial, d'acord amb el previst per l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores del procediment per a la concessió de beques per a la realització de pràctiques en organitzacions internacionals, anomenades Beques Canigó, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroguen les disposicions següents:

Ordre VCP/52/2008, de 7 de febrer, d'aprovació de les bases reguladores de les beques per a la realització de pràctiques en organitzacions internacionals Beques Canigó.

Ordre VCP/19/2009, de 14 de gener, per la qual es modifica l'Ordre VCP/52/2008, de 7 de febrer, d'aprovació de les bases reguladores de les beques per a la realització de pràctiques en organitzacions internacionals Beques Canigó.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 8 de juliol de 2011

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Bases reguladores del procediment per a la concessió de beques per a la realització de pràctiques en organitzacions internacionals, anomenades Beques Canigó

—1 Objecte

Les beques tenen per objecte el foment de la realització de pràctiques d'estudi o treball a través d'un ajut econòmic, en organitzacions internacionals públiques de caràcter intergovernamental i multilateral, incloses les institucions de la Unió Europea, amb una estructura orgànica permanent i independent. Queden excloses les organitzacions no governamentals.

—2 Destinataris/àries

Poden sol·licitar aquestes beques les persones llicenciades, arquitectes, enginyers/enginyeres superiors o equivalents i les persones diplomades, arquitectes tècnics/tècniques, enginyers/enginyeres tècnics/tècniques o les persones que hagin cursat 240 ECTS. o equivalents, i les persones estudiants que tinguin aprovades totes les assignatures corresponents al primer cicle d'una llicenciatura que compleixin els següents requisits en el moment de la publicació de la convocatòria corresponent de les Beques Canigó:

  1. Acreditar el nivell C de català o equivalent.

  2. Tenir residència habitual a Catalunya, acreditada amb l'empadronament que ha de ser, com a mínim, de dos anys anteriors a la data de publicació de la convocatòria corresponent.

  3. Que l'inici previst de l'estada en pràctiques sigui dins el període corresponent a l'any natural de la convocatòria o dins del primer trimestre de l'any següent.

  4. No haver gaudit en convocatòries anteriors d'una beca Canigó.

    Així mateix, en el moment de fer la sol·licitud haurà de complir el requisit següent:

    Estar tramitant o tenir l'acceptació per realitzar l'estada en pràctiques en una institució multilateral o organització internacional.

    3...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR