ORDEN PRE/219/2023, de 20 de septiembre, por la que se identifican los espacios de la finca situada en la avenida Diagonal, 686, de Barcelona, donde se ubican el Palacio de Pedralbes y sus jardines, adscrita al Departamento de la Presidencia, y se establecen las cuantías de la cuota de la tasa por el uso privativo.

Fecha de disposición20 Septiembre 2023
Fecha de publicación26 Septiembre 2023
ELIeli/es-ct/o/2023/09/20/pre219/dof
EmisorDepartament de la Presidència

Aquesta Ordre té com a finalitat complir l'article 3 de la Llei 3/2023, de 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023, que modifica els articles 8.12-1, 8.12-2, 8.12-3, 8.12-4, 8.12-5 i 8.12-6 del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, que estableix en el títol VIII, capítol XII, la taxa per la utilització d'espais en immobles de domini públic adscrits al Departament de la Presidència o a les entitats adscrites a aquest Departament.

D'acord amb l'article 8.12-5, apartat 2, del text refós esmentat, la identificació dels espais susceptibles d'utilització en els immobles de domini públic adscrits al Departament de Presidència o a les entitats adscrites a aquest Departament, i l'establiment i la modificació de les quanties de la quota es duen a terme mitjançant una ordre del conseller o consellera de la Presidència, d'acord amb el procediment que estableix la normativa en matèria d'elaboració de disposicions reglamentàries, i amb l'informe previ favorable de la Intervenció Delegada.

Mitjançant l'Acord del Govern de 8 de febrer de 2022, s'accepta la cessió gratuïta de domini de la finca situada a l'avinguda Diagonal, 686 de Barcelona, on s'ubiquen el Palau de Pedralbes i els seus jardins, oferta per l'Ajuntament de Barcelona, que adscriu la finca esmentada al Departament de la Presidència.

El dia 2 de juny de 2022 es va formalitzar el document administratiu de cessió gratuïta de domini, signat pel director general del Patrimoni de la Generalitat i pel primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona.

D'acord amb el Decret 184/2022, de 10 d'octubre, de denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments en què s'organitza el Govern i l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

D'acord amb l'article 12.d de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Els espais susceptibles d'ús privatiu de la finca situada a l'avinguda Diagonal, 686 de Barcelona, on s'ubiquen el Palau de Pedralbes i els seus jardins, adscrita al Departament de la Presidència, i l'import de la quota de la taxa per utilitzar aquests d'espais són els que determina l'annex d'aquesta Ordre.

Barcelona, 20 de setembre de 2023

Laura Vilagrà Pons

Consellera de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR