ORDRE ASC/511/2009, d'11 de novembre, per la qual es crea el fitxer de dades de caràcter personal del Club DIXIT.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/511/2009, d'11 de novembre, per la qual es crea el fitxer de dades de caràcter personal del Club DIXIT.

DIXIT Centre de Documentació i Serveis Socials és un espai físic i virtual per a la gestió del coneixement i l'intercanvi d'experiències que posa a disposició de tots els usuaris un ampli ventall de recursos i eines. És per això que es genera la necessitat de crear un fitxer de dades de les persones que demanen formar part del Club DIXIT amb la finalitat de convertir-se en una base de dades de persones professionals i no professionals vinculades als serveis socials interessades a participar en una xarxa de professionals amb l'objectiu d'aprofundir i fomentar la difusió del coneixement en aquest àmbit.

La Llei 5/2002, de 19 abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, en la disposició addicional tercera preveu que els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, tenen l'habilitació per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

D'acord amb el que preveu l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només podrà fer-se mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

El Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix els diferents nivells de seguretat en funció del tipus de dades que es continguin als fitxers i la seva aplicació.

D'altra banda, els fitxers gestionats pel Departament d'Acció Social i Ciutadania estan regulats a l'Ordre BEF/419/2003, d'1 d'octubre, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, i l'Ordre BEF/485/2005, de 2 de desembre, per la qual es completa i modifica la relació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar i Família (ara Departament d'Acció Social i Ciutadania).

En conseqüència, a fi de fer efectiu el mandat legal de dur a terme, mitjançant disposició general, la creació, la modificació o la supressió de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per DIXIT cal fixar el nivell de seguretat exigible a cada fitxer, garantir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR