ORDRE ENS/143/2017, de 3 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions destinades al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Des del curs 1998-1999 el Departament d'Ensenyament ha impulsat, mitjançant el Projecte de qualitat i millora contínua, experiències per a la millora de la gestió en els instituts d'educació secundària que imparteixen formació professional específica.

El Pla general de formació professional a Catalunya, en el primer eix estratègic, sobre la Planificació i adaptació de l'oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les persones, proposa impulsar i ampliar programes de qualitat de la formació professional.

En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament vol impulsar que els centres educatius de Catalunya que imparteixen cicles formatius de grau mitjà i/o superior de formació professional inicial implementin sistemes d'assegurament de la qualitat i models de gestió d'excel·lència, d'acord amb la recomanació del Marc de referència Europeu de Garantia de la Qualitat en l'Educació i Formació Professional (DOUE C 155/1 de 8.7.2009).

Per això, i de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i, a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, destinades al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya, les quals consten a l'annex 1.

Les referències que contenen les bases reguladores als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, s'entenen realitzades al Consorci d'Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el seu règim d'assumpció de funcions.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ENS/100/2016, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions destinades al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Ensenyament, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i del procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 3 de juliol de 2017

Meritxell Ruiz Isern

Consellera d'Ensenyament

Annex 1

Bases reguladores

-1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és establir el procediment de concessió de subvencions per al foment del desplegament de sistemes d'assegurament i millora contínua de la qualitat en els centres educatius privats concertats que imparteixen formació professional inicial, mitjançant l'ajut al finançament dels costos que suposa per als centres el procés d'acreditació del sistema de gestió de la qualitat.

-2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els centres privats concertats de Catalunya que imparteixin formació professional inicial, independentment que aquests ensenyaments estiguin o no concertats, i que disposin a la data de publicació de la convocatòria d'un sistema de gestió acreditat segons les normes internacionals de referència (ISO 9001, EFQM, o d'altres).

-3 Requisits i condicions dels beneficiaris

3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, els centres sol·licitants han de complir els requisits i les condicions següents:

  1. Els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  2. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l'Administració General de l'Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social. La presentació de la sol·licitud de la subvenció implica l'autorització a l'Administració de la Generalitat per a la comprovació d'ofici de les dades corresponents al compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat i amb la Tresoreria de la Seguretat Social.

  3. Estar legalment constituïdes i, si escau, inscrites en el registre corresponent.

  4. Donar compliment a la normativa sobre política lingüística, i en concret als articles 32, 33 i 36 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  5. Estar al corrent del pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

  6. El centres educatius que disposin d'una plantilla igual o superior a 25 persones han d'indicar els mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi als seus centres de treball, d'acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  7. Disposar dels mitjans humans i materials necessaris i tenir assignats els recursos econòmics necessaris per a la realització de l'activitat de prevenció de riscos laborals a l'empresa, d'acord amb el que disposa la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals.

  8. El centres educatius amb 50 o més treballadors han de complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa, prevista a l'article 42.1 del Text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre (donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/ores amb discapacitat), o bé aplicar les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 86/2015, de 2 de juny.

  9. Declarar si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  10. En el cas d'associacions, haver elaborat els comptes anuals, i fer-los accessibles al públic d'acord amb l'article 322.15 de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya.

  11. En el cas de fundacions i associacions, tenir adaptats els estatuts d'acord amb la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

  12. En el cas de fundacions, complir amb el deure de presentar els comptes anuals davant del protectorat, d'acord amb l'article 336-3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d'abril.

  13. No fer donacions, aportacions o prestacions de serveis a títol gratuït en favor de partits polítics, fundacions o associacions que hi estiguin vinculades orgànicament, des de la presentació de la sol·licitud de subvenció fins a l'acabament de l'activitat subvencionada d'acord amb l'article 92 bis del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

  14. Adherir-se als principis ètics i a les regles de conducta que figuren com a annex 2 a aquestes bases reguladores, d'acord amb l' Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, i en compliment de l'article 55.2 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

  15. Respectar el que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR