ORDRE ENS/100/2016, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions destinades al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Des del curs 1998-1999 el Departament d'Ensenyament ha impulsat, mitjançant el Projecte de qualitat i millora contínua, experiències per a la millora de la gestió en els instituts d'educació secundària que imparteixen formació professional específica.

El Pla general de formació professional a Catalunya, en el primer eix estratègic, sobre la Planificació i adaptació de l'oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les persones, proposa impulsar i ampliar programes de qualitat de la formació professional.

En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament vol impulsar que els centres educatius de Catalunya que imparteixen cicles formatius de grau mitjà i/o superior de formació professional inicial implementin sistemes d'assegurament de la qualitat i models de gestió d'excel·lència, d'acord amb la recomanació del Marc de referència Europeu de Garantia de la Qualitat en l'Educació i Formació Professional (DOUE C 155/1 de 8.7.2009).

Aquesta convocatòria forma part de les actuacions destinades a la millora i difusió de la Formació Professional, que es financen amb fons finalistes provinents del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Per tot això, de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, destinades al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya, les quals consten a l'annex.

Les referències que contenen les bases reguladores als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, s'entenen realitzades al Consorci d'Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el seu règim d'assumpció de funcions.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ENS/280/2014, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions per al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2014.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que estableix l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Ensenyament, en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que estableixen els articles 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 5 de maig de 2016

Meritxell Ruiz Isern

Consellera d'Ensenyament

Annex

Bases reguladores

-1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és establir el procediment de concessió de subvencions per al foment del desplegament de sistemes d'assegurament i millora contínua de la qualitat en els centres educatius privats concertats que imparteixen formació professional inicial, mitjançant l'ajut al finançament dels costos que suposa per als centres el procés d'acreditació del sistema de gestió de la qualitat.

-2 Persones destinatàries

Les subvencions s'adrecen als centres privats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR