ORDRE CMC/559/2008, de 18 de desembre, del distintiu d'Agent TDT.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/559/2008, de 18 de desembre, del distintiu d'Agent TDT.

De conformitat amb el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, corresponen al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació l'exercici de les atribucions pròpies de l'Administració de la Generalitat pel que fa a l'activitat reguladora dels mitjans de comunicació públics i la relació amb els mitjans de comunicació de la Generalitat.

Per l'Acord de Govern de 6 de març de 2008 es va aprovar l'encesa de la televisió digital terrestre a Catalunya, amb l'objectiu d'implantar aquesta tecnologia en tot l'àmbit territorial del país. Per tal d'assolir eficaçment els seus objectius, cal aconseguir que les persones usuàries puguin adaptar l'antena i tenir un televisor amb descodificador dins del termini establert per fer efectiva la sincronització de les emissions de les televisions digitals d'àmbit local, nacional i estatal, és a dir, abans del 3 d'abril de 2010, data en què està prevista l'apagada analògica.

En el marc de les seves competències, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació té l'objectiu d'assegurar que el desplegament de la televisió digital terrestre es dugui a terme d'acord amb els terminis i la implantació territorial que preveu l'Acord del Govern esmentat. A aquests efectes, la col·laboració de les empreses instal·ladores de telecomunicacions és fonamental, en la mesura que la informació que poden proporcionar sobre com s'està duent a terme a la pràctica la transició al nou mitjà tècnic de transmissió de la televisió pot facilitar que el procés es faci amb la màxima eficàcia.

En aquest context, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació impulsa la creació del distintiu d'Agent TDT, per tal d'acreditar la col·laboració de les empreses instal·ladores de telecomunicacions en el Pla de desplegament de la televisió digital terrestre, el qual, alhora, comporta un compromís de bones pràctiques en la instal·lació, atès que garanteix la subjecció de les empreses instal·ladores al Sistema Arbitral de Consum.

Per tot això, fent ús de les competències que m'atorga l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Distintiu d'Agent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR