ORDRE SLT/123/2014, d'11 d'abril, per la qual es crea la Comissió Departamental de Coordinació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Sistema de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el Pla de salut de Catalunya 2011-2015, les tecnologies de la informació i comunicació (en endavant TIC) són un instrument de suport per poder aplicar de manera més efectiva i eficient les polítiques de salut. L’impacte de l’ús de les TIC afecta l’operativa, els processos i l’organització interna del treball, de manera que es fa necessari reforçar la coordinació interna per optimitzar els recursos i l’eficiència de l’organització.

El Decret 85/2002, de 19 de febrer (DOGC núm. 3595, de 14.3.2002), va crear la Comissió de Coordinació Interdepartamental de Gestió i de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, amb la finalitat d’establir les línies d’actuació sobre la gestió i les tecnologies de la informació i comunicacions de l’Administració de la Generalitat i racionalitzar l’impacte d’aquestes tecnologies en els processos i en els sistemes de gestió de l’Administració. Aquesta missió, la va dur a terme, entre altres instruments, mitjançant la fixació d’estàndards i requeriments que s’han de complir en la gestió de les TIC i l’adopció d’acords que són vinculants per a tota l’Administració de la Generalitat i els organismes que en depenen.

La complexitat del sistema sanitari i la necessitat d’incorporar en aquest sistema les TIC, de forma compatible amb les indicacions i els estàndards que va fixar el Govern, van propiciar la creació de la Comissió Departamental de Coordinació de les Tecnologies de la Informació i Comunicació del Departament de Salut, mitjançant l’Ordre SLT/96/2005, de 8 de març, amb l’objectiu de disposar d’un òrgan especialitzat de naturalesa col·legial que assegurés la coordinació i l’eficiència dels sistemes d’informació de què es doten el Departament de Salut i els ens i organismes que hi són adscrits.

Els canvis estructurals i tecnològics que s’han produït en el temps transcorregut des de la creació de la Comissió esmentada, la derogació del Decret 85/2002, de 19 de febrer, i les noves necessitats sorgides fan convenient reformular la Comissió Departamental de Coordinació de les Tecnologies de la Informació i Comunicació del Departament de Salut als efectes de millorar la detecció de les necessitats en relació amb les TIC del sistema de salut, tant funcionals, tecnològiques i d’operacions, com de recursos humans i econòmics que s’hi dediquen, d’acord amb les funcions que els són assignades, proposant i implantant noves eines i desplegaments per respondre a les noves necessitats, i a la vegada redefinir, reaprofitar, adaptar i millorar les aplicacions i desenvolupaments existents per tal que esdevinguin una eina idònia per: complir els requeriments que marca l’estratègia; respondre al nou model assistencial; millorar l’accessibilitat a la informació per a la ciutadania; facilitar la comunicació entre centres i professionals sanitaris; implantar models tecnològics més eficients i moderns; vetllar perquè la gestió i el manteniment dels elements comuns i/o unificats del sistema d’informació del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) es duguin a terme amb la màxima eficiència i eficàcia; garantir la disponibilitat de la informació del sistema sanitari de Catalunya, fent-la accessible i interoperable al servei d’una assistència sanitària de qualitat, d’acord amb la política corporativa de la Generalitat de Catalunya en matèria de telecomunicacions i tecnologies de la informació; incrementar la incidència de les TIC en la presa de decisions i la gestió del sistema de salut i, finalment, impulsar la innovació en aquesta àrea mitjançant la Fundació TICSalut.

Alhora, per tal de garantir que l’ús d’aquests instruments i la interconnexió dels sistemes es faci amb ple respecte a la confidencialitat de les dades personals i sanitàries de la ciutadania, la Comissió participarà en el disseny, l’aprovació, la posada en pràctica i la supervisió de les accions relatives a la seguretat de la informació del Departament de Salut i dels seus ens i organismes.

L’abast dels canvis produïts en l’entorn de la Comissió Departamental de Coordinació de les Tecnologies de la Informació i Comunicació del Departament de Salut justifica la derogació de l’esmentada Ordre SLT/96/2005, de 8 de març, i la redefinició de l’òrgan sota el nom de Comissió Departamental de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR