ORDRE ASC/192/2009, de 26 de març, per la qual es regula el Comitè d'expertes i experts en formació en l'àmbit de l'acció social.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/192/2009, de 26 de març, per la qual es regula el Comitè d'expertes i experts en formació en l'àmbit de l'acció social.

D'acord amb els diferents canvis normatius, d'organització i de funcions del Comitè d'experts en formació de recursos humans en l'àmbit dels serveis socials al llarg dels darrers anys, i per tal de donar-li un caire més acord amb el desplegament de la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, es deroga l'Ordre de 17 de setembre de 1990, de creació del Comitè d'experts en formació de recursos humans en l'àmbit dels serveis socials i les seves successives modificacions previstes en l'Ordre de 2 de juny de 1994 i l'Ordre de 26 de juny de 1997, i es dóna pas a una nova Ordre amb una visió més amplia del concepte de serveis socials.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, en el seu article 79.3, estableix que la Generalitat pot crear centres i organismes especialitzats en matèria de formació i recerca en serveis socials i pot actuar de manera coordinada amb les universitats i els centres de formació i recerca de Catalunya, a fi de desenvolupar i gestionar les actuacions que estableix aquest article i, especialment, els plans de formació i recerca.

És en aquest marc de referència que el Comitè d'expertes i experts en formació en l'àmbit de l'acció social vol ser el referent a Catalunya i alhora esdevenir un instrument per al foment de l'excel·lència en l'exercici professional en l'àmbit de l'acció social.

Atès el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

D'acord amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte i adscripció

El Comitè d'expertes i experts en formació en l'àmbit de l'acció social es configura com a òrgan col·legiat, adscrit a la Secretaria General del departament competent en matèria d'acció social, amb funcions d'assessorament en la definició dels programes de formació dels i les professionals en l'àmbit de l'acció social. Aquest Comitè actua també en l'estudi i observació de l'evolució de les professions en aquest camp d'actuació, tant pel que fa a la formació com a les competències professionals, condicionades pels canvis demogràfics, econòmics i socioculturals, així com per l'evolució dels entorns institucionals i de les organitzacions.

Article 2

Composició

El Comitè d'expertes i experts en formació en l'àmbit de l'acció social tindrà la composició següent:

Presidència: la persona titular de la Secretaria General del departament competent en matèria d'acció social.

Vicepresidència: la persona titular del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR