Crònica legislativa: Illes Balears

AutorAntoni Nadal
Páginas355-365

Page 355

(Segon semestre de 2003)

Ajuts i subvencions

Correcció d’errades de la Resolució del conseller d’Educació i Cultura de 16 d’abril de 2003, per la qual aprova la relació de beneficiaris que han obtingut ajuts per a la premsa escrita en català (Butlletí Oficial de les Illes Balears –boib– núm. 107, de 26 de juliol).

Concessió de subvencions del Consell Insular de Mallorca per al foment de les revistes en llengua catalana 2003 (boib núm. 111, de 5 d’agost de 2003).

Correcció d’errades de la Resolució del conseller d’Educació i Cultura de 10 de maig de 2003, mitjançant la qual convoca ajuts per fomentar l’ús de la llengua catalana en la senyalització i els cartells d’informació general de caràcter fix dels establiments comercials (boib núm. 139, de 7 d’octubre).

Convocatòria d’ajuts del Consell Insular d’Eivissa i Formentera per al foment de l’ús de la llengua catalana en els àmbits del comerç, la restauració, la indústria i els serveis per a l’any 2003 (9.000 euros, en total) (boib núm. 145, de 21 d’octubre).

Ensenyament

Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 23 d’octubre de 2003, per la qual es fa pública la convocatòria de concurs de trasllats i dels processos previs de funcionaris docents del cos de mestres a l’àmbit territorial de les Illes Balears. Per obtenir destinació definitiva a l’àmbit d’aquesta comunitat autònoma, a més dels requisits que per a cada lloc s’especifiquen en les bases d’aquesta convocatòria, els concursants hauran d’acreditar que estan en possessió de les titulacions establertes en l’Ordre del conseller de Cultura, Educació i Esports de 25 de març de 1996, per la qual s’estableix el Pla de reciclatge i de formació lingüística i cultural i es determinen les titulacions que s’han de tenir per fer classes de i en llengua catalana a les Illes Balears (bocaib núm. 43, de 6 d’abril); en l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 17 de febrer de 2000, per la qual es fixen les titulacions necessàries per a l’ensenyament de i en llengua catalana als centres docents dePage 356les Illes Balears i es determinen les equivalències i revalidacions en matèria de reciclatge de llengua catalana per al professorat no universitari (boib núm. 23, de 22 de febrer), i en el Decret 115/2001, de 14 de setembre, pel qual es regula l’exigència de coneixement de les llengües oficials al personal docent (boib núm. 114, de 29 de setembre). Quant a la valoració dels cursos de reciclatge de català, cal advertir que no poden ser valorats com a mèrit, atès que aquesta convocatòria exigeix el reciclatge de català com a requisit (boib núm. 150, de 30 d’octubre de 2003).

Resolució del director general de Planificació i Centres de 13 d’octubre de 2003, per la qual convoca els exàmens lliures de les escoles oficials d’idiomes de les Illes Balears per al curs 2003-2004 (boib núm. 147, de 23 d’octubre).

Junta Avaluadora de Català

Resolució del conseller d’Educació i Cultura de 23 de juny de 2003, per la qual fa pública la relació d’aptes de la convocatòria de proves de gener de 2003 de la Junta Avaluadora de Català (boib núm. 100, de 12 de juliol).

Resolució del conseller d’Educació i Cultura de 7 de juliol de 2003, per la qual nomena el president de la Junta Avaluadora de Català (boib núm. 102, de 17 de juliol).

Resolució del conseller d’Educació i Cultura de 6 d’octubre de 2003, per la qual convoca les proves per a l’obtenció dels certificats oficials de coneixements de català que expedeix la Junta Avaluadora de Català (boib núm. 142, de 14 d’octubre).

Funció pública

Decret 162/2003, de 5 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament que regula l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d’accés a la funció pública i per a l’ocupació de llocs de treball que es convoquin en l’àmbit de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (boib núm. 129, de 13 de setembre). Després de les eleccions autonòmiques del 25 de maig de 2004, en les quals el Partit Popular va obtenir majoria absoluta, el nou Govern de les Illes Balears va considerar que l’experiència de funcionament de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (caib) dels anys anteriors havia demostrat laPage 357necessitat de fer una modificació de la normativa reguladora de l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d’accés a la seva funció pública i en els processos de provisió de llocs de treball i concursos de trasllats. Pel que fa al personal laboral, el nou Govern va manifestar que no s’havia tingut en compte que no tots els cossos i escales d’un mateix grup, o les diferents categories de personal laboral, als quals s’exigia igual nivell de titulació per ingressar a l’Administració, tenien les mateixes característiques i molt menys les mateixes funcions genèriques.

D’acord amb aquest Decret, els coneixements de llengua catalana que s’han d’exigir per a l’ingrés en els diferents grups, especificats per cossos i/o escales, de funcionaris al servei de l’Administració de la caib són els següents:

  1. Administració general (cossos i escales inclosos en les disposicions addicionals primera, segona, tercera, quarta i cinquena de la Llei 2/1989, de 22 de febrer, de la funció pública de la caib). Per a l’ingrés en els cossos i/o escales que requereixin un nivell de titulació acadèmica corresponent als grups a, b, c i d, caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b, coneixements elementals de català, orals i escrits, de la Junta Avaluadora de Català (jac) o de l’Institut Balear d’Administració Pública (ibap). Per a l’ingrés en els cossos i/o escales que requereixin un nivell de titulació corresponent al grup e, caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat a, coneixements orals de català, de la jac o de l’ibap.

  2. Administració especial (cossos i escales inclosos en les disposicions addicionals setena, vuitena, novena, desena i onzena de la Llei 2/1989, de 22 de febrer, de la funció pública de la caib). Per a l’ingrés en els cossos i/o escales que requereixin un nivell de titulació acadèmica corresponent als grups a, b i c, caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b, coneixements elementals de català, orals i escrits, de la jac o de l’ibap. Per a l’ingrés en els cossos i/o escales que requereixin un nivell de titulació corresponent als grups d i e, caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat A, coneixements orals de català, de la jac o de l’ibap.

    Els coneixements de llengua catalana que s’han d’exigir per a l’ingrés en les categories professionals laborals que l’Administració de la caib té en la seva organització són els següents:

  3. Per a l’ingrés en les categories professionals incloses en els nivells 1, 2, 3 i 4 del Conveni col.lectiu per al personal laboral al servei de l’Adminis-Page 358tració de la caib, que exigeixen titulació acadèmica superior o de grau mitjà o batxillerat superior o una d’equivalent, s’hauran d’acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b, coneixements elementals de català, orals i escrits, de la jac o de l’ibap.

  4. Per a l’ingrés en les categories professionals incloses en els nivells 5, 6, 7 i 8 del Conveni col.lectiu per al personal laboral al servei de l’Administració de la caib, que exigeixen la titulació acadèmica corresponent a formació professional de segon grau o batxillerat, formació professional de primer grau, graduat escolar o certificat d’escolaritat o una d’equivalent, caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat a, coneixements orals de català, de la jac o de l’ibap.

    Se n’exceptua la categoria corresponent al nivell 6: auxiliar administratiu. En aquest cas caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b.

    Pel que fa als coneixements exigibles per a l’ocupació dels llocs de tre- ball de funcionaris, amb caràcter general, els nivells seran els següents:

  5. Llocs de treball adscrits exclusivament a cossos o escales de l’Administració general: a) si el lloc de treball està adscrit als grups a, b, c o d de titulació acadèmica, s’exigirà, com a requisit per ocupar-lo, l’acreditació dels coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b, coneixements elementals de català, orals i escrits, de la jac o de l’ibap; b) si el lloc de treball està adscrit al grup e de titulació acadèmica, s’exigirà, com a requisit per ocupar-lo, l’acreditació dels coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat a, coneixements orals de català, de la jac o de l’ibap.

  6. Llocs de treball adscrits exclusivament a cossos o escales de l’Administració especial: a) si el lloc de treball està adscrit als grups a, b o c de titulació acadèmica, s’exigirà, com a requisit per ocupar-lo, l’acreditació dels coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b, coneixements elementals de català, orals i escrits, de la jac o de l’ibap; si el lloc de treball està adscrit als grups d o e de titulació acadèmica, s’exigirà, com a requisit per ocupar-lo, l’acreditació dels coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat a, coneixements orals de català, de la jac o de l’ibap; b) Els llocs de treball adscrits conjuntament a cossos i escales de l’Administració general i de l’Administració especial i els adscrits a més d’un grup de titulació exigiran, com a requisit per ocuparlos, la possessió del certificat de coneixements de català corresponent al cos o escala de menor exigència.

    Page 359

    Per a l’ocupació de llocs de treball de naturalesa laboral que l’Administració de la caib té en la seva organització, s’exigirà acreditar els coneixements de llengua catalana següents:

  7. Per a l’ocupació de llocs de treball inclosos en els nivells 1, 2, 3 i 4 del Conveni col.lectiu per al personal laboral al servei de l’Administració de la caib, que exigeixen titulació acadèmica superior o de grau mitjà o batxillerat superior o una d’equivalent, s’hauran d’acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b, coneixements elementals de català, orals i escrits, de la jac o de l’IBAP.

  8. Per a l’ocupació de llocs de treball inclosos en els nivells 5, 6, 7 i 8 del Conveni col.lectiu per al personal laboral al servei de l’Administració de la caib, que exigeixen la titulació acadèmica corresponent a formació professional de segon grau o batxillerat, formació professional de primer grau, graduat escolar o certificat d’escolaritat o una d’equivalent, caldrà acreditar els coneixements de la llengua catalana corresponents al nivell del certificat a, coneixements orals de català, de la jac o de l’ibap.

    Se n’exceptua la categoria corresponent al nivell 6: auxiliar administratiu. En aquest cas caldrà acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell del certificat b.

    Els llocs de treball adscrits a més d’una categoria professional exigiran, com a requisit per ocupar-los, la possessió del certificat de coneixements de català corresponent al nivell de menor exigència.

    Decret 176/2003, de 31 d’octubre, de reforma del Decret 162/2003, de 5 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament que regula l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d’accés a la funció pública i per a l’ocupació de llocs de treballs que es convoquin en l’àmbit de l’Administració de la caib (boib núm. 129, de 13 de setembre de 2004). En el Decret 162 s’incloïa una disposició addicional primera d’a- cord amb la qual no era aplicable per a tot el personal funcionari de carrera o laboral fix que tingués cinquanta anys en la data d’acabament del ter- mini de presentació de sol.licituds de les respectives convocatòries per participar en els procediments per a la provisió de llocs de treball l’acreditació dels nivells de llengua catalana. L’article únic del Decret 176 afegeix una disposició transitòria al Decret 162, amb la redacció següent: «1. En el termini de cinc anys comptadors des de l’entrada en vigor d’aquest Decret, els coneixements de català regulats als capítols iv i v no seran aplicables als funcionaris de carrera ni al personal laboral fix que compleixin o hagin complert els 50 anys d’edat abans de l’acabament del termini de presenta-Page 360ció de sol.licituds de les respectives convocatòries per participar en els procediments per a la provisió de llocs de treball. 2. L’acreditació de nivells de coneixement de català superiors als exigits en els capítols iv i v per part del personal al qual fa referència aquesta disposició transitòria serà considerada en tot cas com a mèrit en qualsevol procediment de provisió de llocs de treball pels sistemes de concurs de mèrits, lliure designació i comissions de serveis que es convoquin.» (boib núm. 157, de 13 de novembre). La Sentència número 99, de 4 de febrer de 2004, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears va anul.lar el Decret 176/2003, del Govern de les Illes Balears, perquè era disconforme amb l’article 23.2 de la Constitució espanyola.

    Correcció d’errades de l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 23 d’octubre de 2001 (boib núm. 134, de 8 de novembre), per la qual s’estableix que la prova específica de català de 22 de setembre de 2001, prèvia a les oposicions lliures corresponents als cossos c i d de l’Administració general de la caib, garanteix els coneixements compresos en el certificat b de la Junta Avaluadora de Català (boib núm. 137, de 2 d’octubre de 2003).

    Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 17 d’octubre de 2003, per la qual s’amplia l’Ordre de 16 de febrer de 2000, que determina els títols, certificats o diplomes que garanteixen els coneixements de llengua catalana compresos en els certificats de la Junta Avaluadora de Català (boib núm. 149, de 28 d’octubre).

    Ordre del conseller d’Interior de 28 de novembre de 2003, per la qual s’aprova la relació de funcions dels llocs de treball de personal funcionari de la Conselleria d’Interior. Inclou el lloc base tècnic/a superior assessorament lingüístic (boib núm. 169, de 6 de desembre).

    Ordre de la consellera de Salut i Consum de 3 de desembre de 2003, per la qual s’aproven les funcions dels llocs de treball del Servei de Salut de les Illes Balears. Inclou el lloc base tècnic/a superior assessorament lingüístic (boib núm. 169, de 6 de desembre).

    Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 28 de novembre de 2003, per la qual s’aprova l’atribució de funcions als llocs de treball de personal funcionari de la Conselleria de Presidència i Esports, de l’Institut Ba- lear d’Afers Socials i de l’Institut Balear de la Dona. Inclou el lloc base tècnic/a superior (cos facultatiu superior especialitat assessor/a lingüístic/a i certificat d de català) (boib núm. 169, de 6 de desembre).

    Ordre del conseller de Medi Ambient d’1 de desembre de 2003, sobrePage 361la relació de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de la Conselleria de Medi Ambient. Inclou el lloc base tècnic/a superior asses- sorament lingüístic (boib núm. 169, de 6 de desembre).

    Correcció d’errades de l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 7 de desembre de 2001 (boib núm. 156, de 29 de desembre), per la qual s’estableix que la prova específica de català de 27 d’octubre de 2001, prèvia a les oposicions lliures corresponents al cos e de l’Administració general i especial de la comunitat autònoma de les Illes Balers, garanteix els coneixements compresos en el certificat a de la Junta Avaluadora de Català (boib núm. 180, de 30 de desembre).

    Resolució del conseller d’Interior de 25 de setembre de 2003, per la qual aprova el calendari de proves extraordinàries de certificat de nivell de llengua catalana corresponent a les convocatòries dels cursos organitzats per l’Institut Balear d’Administració Pública per a l’any 2003 (boib núm. 142, de 14 d’octubre).

    Anunci del Consell Insular de Mallorca sobre licitació del contracte de consultoria i assistència relativa a la realització de cursos de llengua catalana per al personal al servei del Consell Insular de Mallorca (pressupost base de licitació: 44.350 euros) (boib núm. 144, de 18 d’octubre de 2003).

    Resolució del conseller d’Interior de 24 d’octubre de 2003, per la qual convoca els cursos i les proves de certificat de llengua catalana i llengües estrangeres (anglès, alemany i francès), organitzats per l’Institut Balear d’Administració Pública per a l’any 2004 (boib núm. 154, de 6 de novembre; correcció d’errades en el boib núm. 165, de 27 de novembre).

    Resolució del conseller d’Interior de 20 de novembre de 2003, per la qual aprova la convocatòria del procés selectiu per a la policia turística. Les persones interessades hauran d’acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell a mitjançant un títol, certificat o diploma expedit per l’ibap o per la Junta Avaluadora de Català, o mitjançant un títol, certificat o diploma que, segons les ordres del conseller d’Educació i Cultura de 16 de febrer de 2000 i de 7 d’octubre de 2003 (boib núm. 23, de 22 de febrer de 2000, i núm. 149, de 28 d’octubre de 2003, respectivament), garanteixi els coneixements de català compresos en el certificat corresponent de la Junta Avaluadora de Català. Els aspirants hauran d’adjuntar aquest certificat a la instància de sol.licitud. Aquells que no l’hi adjuntin hauran de fer la prova prèvia que preveu la base 7.A. I també acreditar el coneixement de l’idioma anglès mitjançant la presentació del certificat del cicle elemental expe-Page 362dit per l’Escola Oficial d’Idiomes d’acord amb el Reial decret 523/1989. Els aspirants hauran d’adjuntar aquest certificat a la instància de sol.licitud. Aquells que no l’hi adjuntin hauran de fer l’exercici previ que preveu la base 7.B (boib núm. 162, de 22 de novembre).

    Resolució del conseller d’Interior de 16 de desembre de 2003, per la qual s’aproven la convocatòria, les bases, el barem de mèrits i la designació de les comissions tècniques de valoració del concurs per al proveïment de llocs de treball de l’Administració de la caib. D’acord amb el que preveu l’article 9 del Decret 162/2003, de 5 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament que regula l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments de provisió de llocs de treball de l’Administració de la comunitat autònoma, es designen els membres de les comissions tècniques, a l’efecte de la valoració de les proves específiques de coneixements de llengua catalana corresponents als nivells a i b, que s’indiquen en l’annex iii. Podran participar en aquesta convocatòria els funcionaris de l’Administració de l’Estat, d’altres comunitats autònomes i de les corporacions locals, qualsevol que sigui la seva situació administrativa, llevat de la suspensió ferma, respecte a tots els llocs adscrits a aquestes administracions, segons l’apartat «Adscripció Administració», sempre que compleixin el requisit de pertinença al cos o escala determinat, el requisit de coneixements de llengua catalana, si pertoca i, si escau, la titulació o titulacions requerides. Segons el que estableix el Decret 162/2003, de 5 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament que regula l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d’accés a la funció pública i per a l’ocupació de llocs de treball que es convoquin en l’àmbit de l’Administració de la caib, per participar en aquesta convocatòria s’haurà d’estar en possessió del certificat acreditatiu dels nivells de coneixement de llengua cata- lana següents:

  9. Per concursar a llocs de treball adscrits exclusivament a cossos i escales d’Administració general: a) si el lloc de treball està adscrit al grup o grups a, a o b, b, b o c, c, c o d, i d s’haurà d’estar en possessió del certificat b de coneixements de llengua catalana. b) si el lloc de treball està adscrit exclusivament al grup e, s’haurà d’estar en possessió del certificat a de coneixements de llengua catalana.

  10. Per concursar a llocs de treball adscrits exclusivament a cossos i escales d’Administració especial: a) si el lloc de treball està adscrit al grup o grups a, a o b, b, b o c, i c, s’haurà d’estar en possessió del certificat b de coneixements de llengua catalana; b) si el lloc de treball està adscrit exclu-Page 363sivament al grup d o al grup e o conjuntament a ambdós, s’haurà d’estar en possessió del certificat a de coneixements de llengua catalana.

  11. Per concursar a llocs de treball adscrits conjuntament a cossos i escales de l’Administració general i de l’Administració especial i a cossos do- cents o exclusivament a aquests s’haurà d’estar en possessió del certificat de coneixements de català corresponent al cos o escala de menor exigència.

    S’exceptua del que ha estat exposat l’accés als llocs de treball que no estiguin adscrits amb caràcter exclusiu a l’Administració autonòmica de les Illes Balears. En aquest cas no s’exigeix cap nivell de coneixement de llengua catalana.

    En compliment del Decret 176/2003, de 31 d’octubre, de reforma del Decret 162/2003, de 5 de setembre (boib núm. 157, de 13 de novembre), els funcionaris que, en el darrer dia del termini de presentació d’instàncies, tinguin cinquanta o més anys, estaran exempts del requisit de coneixements de llengua catalana.

    Per a les persones interessades que no puguin acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell exigit com a requisit, mitjançant l’aportació d’un certificat oficial expedit per l’ibap o expedit o homologat per la Junta Avaluadora de Català, es durà a terme, tot just acabat el termini de presentació d’instàncies, una prova específica d’acreditació. El resultat d’aquesta prova es qualificarà com a «apte» o «no apte». La qualificació de «no apte» implicarà que la persona interessada no podrà participar en el concurs de trasllats i no serà tinguda en compte la seva sol.licitud. Per avaluar les proves específiques d’acreditació dels coneixements hi haurà una comissió tècnica per al nivell b i una altra per al nivell a. La composició d’aquestes comissions s’indica en l’annex III (boib núm. 174, de 18 de desembre).

Institut Ramon Llull

Anunci pel qual es fa pública la Resolució del director de l’Institut Ramon Llull de 2 de juliol de 2003, per la qual renova places de lectors de català a les universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2003-2004 i atorga ajuts a les universitats corresponents per contribuir al finançament dels lectorats (boib núm. 102, de 17 de juliol).

Anunci pel qual es fa pública la Resolució del director de l’Institut Ramon Llull de 2 de juliol de 2003, per la qual atorga ajuts a universitats dePage 364fora del domini lingüístic de la llengua catalana per a contribuir al manteniment dels lectorats de català que tenen adscrits durant el curs 2003-2004 (boib núm. 102, de 17 de juliol).

Anunci pel qual es fa pública la Resolució del director de l’Institut Ramon Llull de 31 de juliol de 2003, d’adjudicació de places dels titulars dels lectorats de català ofertes per al curs 2003-2004 (boib núm. 113, de 9 d’agost).

Anunci pel qual es fa pública la Resolució del director de l’Institut Ramon Llull de 31 de juliol de 2003, d’atorgament de subvencions a associacions o entitats dels territoris de parla catalana sense finalitat de lucre per a l’organització de cursos destinats específicament a l’aprenentatge de la llengua catalana (boib núm. 113, de 9 d’agost).

Anunci pel qual es fa pública la modificació a la Resolució del director de l’Institut Ramon Llull de 2 de juliol de 2003, de renovació de les places de lectors de català a les universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2003-2004 (boib núm. 141, d’11 d’octubre).

Canal de ràdio en català per a Mallorca

Anunci del Consell Insular de Mallorca de licitació del contracte relatiu al servei per a la producció, execució i emissió d’un canal de ràdio en català per a Mallorca (boib núm. 161, de 20 de novembre de 2003).

Anunci del Consell Insular de Mallorca d’adjudicació del servei per a la producció, execució i emissió d’un canal de ràdio en català per a Mallorca (boib núm. 176, de 23 de desembre de 2003).

Sindicatura de Comptes

Resolució del síndic major d’11 de setembre de 2003, per la qual determina els aspirants que han de realitzar prova de coneixements de llengua catalana en les proves selectives per a l’ingrés al cos d’auditors de la Sindicatura de Comptes convocades per Resolució de 7 de maig de 2003, i es determina el lloc i la data de celebració de l’esmentat exercici (boib núm. 130, de 16 de setembre).

Page 365

Butlletí Oficial de les Illes Balears

Decret 190/2003, de 19 de desembre, mitjançant el qual es modifica el Decret 132/2002, de 25 d’octubre (boib núm. 132, de 2 de novembre), pel qual s’estableix el règim de funcionament del boib (boib núm. 178, de 27 de desembre). Segons l’article únic del Decret: «fins a l’1 de gener de 2005 els jutjats i tribunals radicats a les Illes Balears podran trametre els textos per publicar només en una de les llengües oficials. Aquests textos s’han de publicar en la llengua en què hagin estat tramesos».

Debat general sobre l’acció política i de govern

Resolucions relatives al debat general sobre l’acció política i de govern aprovades pel Ple del Parlament de les Illes Balears, en sessió de 9 d’octubre de 2003: 365

18. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a promoure l’ús i el foment de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, fent especial incidència en la recuperació dels modismes i particularitats lèxiques pròpies de cadascuna de les Illes Balears.

[...] 43. El Parlament de les Illes Balears constata que la realitat social a les Illes Balears és bilingüe i multilingüe i per tant, insta el Govern de les Illes Balears a dur a terme una política lingüística integradora i que doni resposta a la realitat social d’acord amb la normativa vigent.

»[...] 60. El Parlament de les Illes Balears reafirma el seu compromís amb la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tot declarant que aquesta és un tret d’identitat bàsic de la nostra cultura i de la nostra societat.

»[...] 69. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears, i en el marc de les seves competències, a establir les mesures perquè tots i cadascun dels ciutadans d’aquesta comunitat coneguin i estiguin en condicions d’utilitzar les dues llengües oficials.» (Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears núm. 14, de 17 d’octubre).

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR