ORDRE VCP/179/2007, de 29 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic, doblades o subtitulades en llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/179/2007, de 29 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic, doblades o subtitulades en llengua catalana.

D'acord amb el Decret 216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística, modificat pel Decret 632/2006, de 27 de desembre, una de les funcions d'aquest òrgan és establir i desenvolupar polítiques tendents a fomentar els usos de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat i la disponibilitat de productes i serveis en català. En concret, té la funció d'impulsar específicament l'oferta de productes i serveis en català en l'àmbit audiovisual i de gestionar convocatòries d'ajuts a iniciatives vinculades a aquestes activitats.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, té, com a objectiu principal, entre altres, emparar i fomentar l'ús del català per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i normalitzar i fomentar l'ús del català en el món socioeconòmic. L'esmentada Llei preveu que el Govern de la Generalitat ha d'afavorir, estimular i fomentar el doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d'expressió original no catalana, i la distribució, en qualsevol format, i l'exhibició d'aquests productes.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic doblades o subtitulades en llengua catalana, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/218/2006, de 28 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic, doblades o subtitulades en llengua catalana.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva data de publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 29 de maig de 2007

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident

Annex

Bases

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és fomentar i potenciar les iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre suport físic, (DVD, UMD i altres) doblades o subtitulades en llengua catalana.

Les produccions audiovisuals objecte de subvencions són:

  1. Llargmetratges.

  2. Sèries de TV que hagin estat emeses en català.

  3. Altres produccions audiovisuals destinades al públic infantil.

    En cada cas es poden concedir subvencions per als conceptes següents:

  4. Llargmetratges: despeses de doblatge o subtitulació al català, despeses d'authoring i despeses de realització de materials promocionals.

  5. Sèries de televisió que hagin estat emeses en català: despeses de subtitulació al català i despeses d'authoring.

  6. Altres produccions audiovisuals destinades al públic infantil: despeses de doblatge al català i despeses d'authoring.

    En tots els casos es poden concedir subvencions per a la realització de caràtules en català.

    En cap cas es subvencionen les despeses de copiatge ni les despeses d'inserció de publicitat en mitjans de comunicació.

    Els productes audiovisuals, per als quals es sol·liciti subvenció s'han de comercialitzar entre l'1 de novembre de l'any natural anterior a l'any de la convocatòria i el 31 d'octubre de l'any natural de la convocatòria.

    Aquestes subvencions poden ser compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents d'altres administracions o altres ens públics o privats. En aquest supòsit, els ingressos totals no podran excedir dels costos totals de l'activitat.

    .2 Règim jurídic

    El règim jurídic aplicable a les subvencions que regulen aquestes bases l'integren els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació justificació i control d'ajuts i subvencions, en tot allò que no contradigui o s'oposi als preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR