ORDRE AAM/65/2013, de 17 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores aprovades en l'Ordre AAM/40/2013, de 4 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació i es convoquen els corresponents a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

L’Ordre AAM/40/2013, de 4 de març, va aprovar les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d’explotació, i va convocar els corresponents a l’any 2013 (DOGC núm. 6342, de 25.3.2013).

L’ajut a la modernització d’explotacions agràries és una mesura estratègica per al sector agrari català. D’acord amb els objectius de la política agrorural catalana es considera convenient incorporar determinats objectius necessaris per fomentar les inversions en explotacions agràries.

L’actual situació de crisi ha portat algunes explotacions que sol·licitaven ajuts per a actuacions de modernització a l’empara de l’Ordre AAM/67/2012, de 14 de març, a no poder obtenir-ne per manca de disponibilitat pressupostària. Per aquest motiu es considera necessari incloure en els criteris d’atribució i prioritats les inversions per a la modernització d’explotacions agràries que en la convocatòria de 2012 van ser denegades per manca de disponibilitat pressupostària.

Per tot això, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural considera necessari modificar l’Ordre AAM/40/2013, de 4 de març, per a la línia de modernització de les explotacions agràries.

A més, amb la finalitat d’aclarir alguns aspectes de la tramitació dels ajuts a les pràctiques agroambientals, aquesta Ordre també modifica l’annex 6 de l’Ordre AAM/40/2013, de 4 de març.

En conseqüència, d’acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l’article 12.2 de l’Ordre AAM/40/2013, de 4 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

12.2 Les actuacions dels annexos 1, 2 i 3 de l’Ordre no es poden iniciar abans de la sol·licitud d’ajut, ni abans de la visita del personal tècnic del DAAM, quan s’escaigui, per tal de verificar que no s’han iniciat, excepte les derivades de la instal·lació d’una persona jove agricultora, d’acord amb l’apartat 5 de l’annex 1 de l’Ordre, i les previstes en la sol·licitud de comunicació prèvia relativa a l’Ordre AAM/232/2012, de 19 de juliol, per la qual es regula per a l’any 2012 la comunicació prèvia a l’inici de les inversions acollides al règim dels ajuts associats al CGE per a la modernització de les explotacions agràries, modificada per l’Ordre AAM/295/2012, de 2 d’octubre. No són una excepció a aquest article les actuacions sol·licitades en anteriors convocatòries i denegades per manca de disponibilitat pressupostària. Les actuacions de la resta dels annexos s’han d’executar durant l’any de la convocatòria.

Article 2

Es modifica l’apartat 1 de l’annex 2, relatiu als ajuts a la modernització d’explotacions, de l’Ordre AAM/40/2013, de 4 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

Objecte dels ajuts

S’estableix una línia d’ajuts per fomentar les inversions en explotacions agràries que tinguin com a finalitat els objectius següents:

a) La millora de les condicions de vida i treball de les persones agricultores i de les persones treballadores en les explotacions agràries. Les inversions es destinaran, exclusivament, a la millora de les pràctiques agràries i a les tasques derivades de l’explotació agrària, amb especial menció a la millora de la seguretat mediambiental i la seguretat en el treball.

b) La millora...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR