DECRET 253/2007, de 20 de novembre, de modificació del Decret 50/2007, de 27 de febrer, pel qual es regula el contracte global d'explotació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

253/2007, de 20 de novembre, de modificació del Decret 50/2007, de 27 de febrer, pel qual es regula el contracte global d'explotació.

En data 1 de març de 2007 es va publicar el Decret 50/2007, de 27 de febrer, pel qual es regula el contracte global d'explotació (DOGC núm. 4832, d'1.3.2007), amb l'objectiu d'adoptar el règim jurídic dels contractes entre l'Administració i les explotacions agràries, que tinguin com a finalitat el foment d'activitats agrícoles i ramaderes respectuoses amb el medi ambient i la promoció de models específics d'activitat agrària.

D'acord amb el Decret vigent, la convocatòria dels ajuts per a inversions productives exigeix el compliment del procediment general que estableix el Decret 50/2007, de 27 de febrer, i per tant la presentació de la diagnosi prèvia i del pla d'explotació en el moment de la sol·licitud de signatura del contracte.

La presentació d'aquest pla, prèvia a l'atorgament dels ajuts, així com la intervenció de les entitats d'assessorament previstes a l'article 10 del Decret 50/2007, de 27 de febrer, aconsellen que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural consideri oportú, abans de l'inici de l'aplicació del contracte global d'explotació, en la modalitat ordinària, modificar l'esmentat Decret 50/2007, de 27 de febrer, amb l'objectiu de garantir un millor funcionament del contracte, flexibilitzar la presentació del pla d'explotació i, si escau, les seves posteriors modificacions, per tal d'afavorir la gestió i el funcionament de les entitats assessores.

Igualment es preveu la possibilitat que determinats ajuts al desenvolupament rural a través del FEADER, sempre que no generin inversions productives a l'explotació, es puguin tramitar a banda del contracte global d'explotació.

Alhora, aquesta modificació també simplifica el capítol 3 del Decret 50/2007, 27 de febrer, sobre l'estructura i el contingut del contracte. Així, per a la posada en marxa del contracte no s'exigeix l'aprovació dels menús d'opcions i plecs de condicions i compromisos, sinó que per ordre del conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, d'acord amb els objectius prioritaris de la política agrorural i el Programa de desenvolupament rural de Catalunya, s'establiran les accions objecte d'ajut per a l'elaboració dels contractes.

D'acord amb el Dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya;

D'acord amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

Per tot això, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 4.1 del Decret 50/2007, de 27 de febrer, pel qual es regula el contracte global d'explotació, el qual queda redactat de la manera següent:

.4.1 Les condicions i els requisits establerts amb caràcter general en aquest Decret ho són sens perjudici dels que, si escau, s'estableixin amb caràcter específic per a cada una de les accions objecte de finançament públic.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR