DECRET 34/2006, de 28 de febrer, de modificació del Decret 420/2000, de 27 de desembre, i d'aprovació dels Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

34/2006, de 28 de febrer, de modificació del Decret 420/2000, de 27 de desembre, i d'aprovació dels Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona.

El Consorci de l'Habitatge de Barcelona va ser creat per l'article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta Municipal de Barcelona, amb la finalitat de dur a terme la planificació, la programació i la gestió de l'habitatge públic, en règim de propietat i de lloguer, al terme municipal de Barcelona.

D'altra banda, l'esmentat article 61 estableix les normes generals aplicables als consorcis legals, i estableix que els estatuts determinaran el seu règim orgànic i funcional.

Així mateix, l'article 61.2 de la Carta disposa que l'Ajuntament de Barcelona, en relació als serveis que gestioni en el moment de creació del Consorci, pot optar entre integrar-los al Consorci amb la forma de gestió que aquest acordi o bé que el Consorci creï un ens personalitzat per dur a terme aquesta gestió.

El Decret 420/2000, de 27 de desembre, de constitució del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, va establir la participació de la Generalitat de Catalunya en el Consorci mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i va aprovar els Estatuts del Consorci, que van ser parcialment modificats pel Decret 35/2003, de 4 de febrer.

El Decret 296/2003, de 20 de desembre, atribueix les funcions de l'Administració de la Generalitat en matèria d'habitatge al Departament de Medi Ambient i Habitatge. Per aquesta raó, és necessari modificar la previsió continguda en el Decret 420/2000 i establir que la participació de la Generalitat en el Consorci de l'Habitatge de Barcelona es fa mitjançant el departament competent en matèria d'habitatge.

A part d'aquestes qüestions d'ordre organitzatiu, la implementació d'una nova política d'habitatge de la Generalitat de Catalunya, amb un important reforç de les línies de treball clàssiques, i amb la creació de noves, obliga, també, a fer un replantejament de les funcions atribuïdes al Consorci, raó per la qual les administracions consorciades han acordat uns nous estatuts que figuren con a annex del present Decret.

Els nous estatuts consten de cinc capítols, el primer amb les disposicions generals; el segon, dedicat a la nova organització del Consorci, amb la regulació detallada de la composició i les funcions de cadascun dels òrgans directius; el tercer regula el règim jurídic i econòmic, i els dos restants preveuen la possibilitat de suspensió de l'exercici de competències de les administracions consorciades, i els sistemes de modificació, dissolució i liquidació del Consorci.

Per tot això, d'acord amb l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 1 del Decret 420/2000, de 27 de desembre, de constitució del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, que queda redactat de la manera següent:

"La Generalitat de Catalunya participa en el Consorci de l'Habitatge de Barcelona creat per l'article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, mitjançant el departament competent en matèria d'habitatge."

Article 2

S'aproven els Estatuts que han de regir el Consorci de l'Habitatge de Barcelona, que s'adjunten a l'annex d'aquest Decret.

Disposició derogatòria

Es deroguen els Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, aprovats pel Decret 420/2000, de 27 de desembre, i modificats pel Decret 35/2003, de 4 de febrer.

Disposició final

Aquest Decret entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 de febrer de 2006

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Salvador Milà i Solsona

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Denominació, naturalesa i administracions participants

Es denomina Consorci de l'Habitatge de Barcelona l'ens públic associatiu, creat per l'article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Article 2

Finalitat

2.1 El Consorci de l'Habitatge de Barcelona té per finalitat el desenvolupament en l'àmbit municipal de Barcelona de les funcions, activitats i serveis en matèria d'habitatge públic que li atribueix en exclusiva per a l'àmbit del terme municipal de Barcelona, l'article 85 de la Carta municipal de Barcelona.

2.2 Concretament, correspon al Consorci la planificació, la programació i la gestió de l'habitatge públic, en règim de propietat i de lloguer, en el terme municipal de Barcelona, en el marc de les disposicions generals establertes pel Govern de la Generalitat en relació amb aquest àmbit sectorial.

Article 3

Domicili

El domicili del Consorci queda establert a la ciutat de Barcelona.

Article 4

Règim jurídic

El Consorci de l'Habitatge de Barcelona, en tant que ens públic de caràcter associatiu, es regeix per aquests Estatuts, per la Llei 22/1998, de 30 de desembre de la Carta municipal de Barcelona. Supletòriament, es regeix per la normativa aplicable a l'Administració de la Generalitat, excepte l'ens previst a l'article 5.2, que es regeix supletòriament per la normativa local.

Article 5

Personalitat jurídica

5.1 El Consorci té personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres, i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins, i pot, en conseqüència, realitzar actes d'administració i disposició de béns, celebrar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i, en general, tots els actes necessaris per aconseguir, d'acord amb la legislació aplicable a cada cas, els objectius establerts en aquests Estatuts.

5.2 El Consorci crearà un ens amb personalitat jurídica per a la gestió dels serveis i activitats que en el moment d'aprovació d'aquests Estatuts exerceix l'Ajuntament de Barcelona, en el qual aquest tindrà majoria en els seus òrgans de govern, d'acord amb l'opció feta a l'empara del que disposa l'article 61.2.a) de la Carta municipal de Barcelona.

Article 6

Funcions

El Consorci desenvolupa les funcions següents:

  1. Planificar les actuacions d'habitatge públic en l'àmbit municipal de Barcelona.

  2. Planificar la promoció directa o convinguda amb d'altres ens d'habitatge públic a la ciutat de Barcelona.

  3. Promoure una política d'habitatges de lloguer assequible, en especial per a joves o per a altres col·lectius amb requeriments específics.

  4. Planificar les actuacions de remodelació i de rehabilitació de barris que s'hagin de dur a terme a la ciutat de Barcelona.

  5. Programar i promoure la rehabilitació, reparació i millora dels barris de promoció pública existents.

  6. Dur el control, la tutela i el seguiment de les actuacions realitzades, si s'escau, pels ens personalitzats encarregats de la gestió de l'habitatge públic.

  7. Gestionar el patrimoni públic d'habitatge i, prèvia delegació, el patrimoni públic de sòl destinat a habitatge de les administracions consorciades destinat a fer efectiu el dret dels ciutadans a accedir a un habitatge digne i adequat.

  8. Gestionar, prèvia delegació, el sòl la titularitat del qual és ostentada per altres administracions a la ciutat

  9. Redactar, tramitar i aprovar el reglament de fixació dels criteris de selecció i accés a l'habitatge públic

  10. Dissenyar les polítiques d'atenció al ciutadà en matèria d'habitatge i particularment gestionar el Registre Municipal d'Accés a l'Habitatge de Protecció.

  11. Assumir altres funcions en matèria d'habitatge que la Junta General consideri oportú desenvolupar a la ciutat de Barcelona.

Capítol 2

Organització

Article 7

Òrgans

El Consorci s'estructura en els òrgans següents:

  1. De direcció i gestió:

    El president o la presidenta del Consorci.

    El vicepresident o vicepresidenta del Consorci.

    La Junta General.

    La Comissió Permanent.

    El/La gerent.

    El/La secretari/ària.

  2. Consultiu i de participació:

    Consell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR