DECRET 118/1985, de 18 d'abril, sobre el model de pòlissa d'abonament per al subministrament d'electricitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Reial Decret 738/1981, de 9 de gener (B.O.E. núm. 99, de 25 d'abril, D.O.G.C. núm. 125, de 13 de maig de 1981) va establir els traspassos de serveis de l'Estat a la Generalitat en matèria d'indústria, energia i mines, d'acord amb les competències atorgades per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

El Decret 1725/1984, de 18 de juliol (B.O.E. núm. 230, de 25 de setembre) va aprovar el nou model de pòlissa d'abonament per al subministrament d'energia elèctrica, el qual substituïa el que figurava en el Reial Decret 2385/1981, de 20 d'agost.

Atesa la necessitat d'establir el text adaptat a l'esmentada pòlissa d'abonament per al subministrament d'energia elèctrica, d'acord amb les competències de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Primer.

- Aprovar el text adaptat a la pòlissa d'abonament per al subministrament d'energia elèctrica, d'acord amb el Reial Decret 1725/1984, de 18 de juliol, que figura annex a aquest Decret.

Segon.

- D'acord amb el que preveu la Llei 26/1984, de 19 de juliol, General per a la Defensa del consumidor i dels usuaris al seu article desè, les companyies subministradores faran el necessari per garantir que els abonats, en el moment de la firma del contracte, siguin coneixedors dels textos o articles a què es fa referència dins el model de pòlissa.

Tercer.

- Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 d'abril de 1985

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Hortalà i Arau Conseller d'Indústria i Energia

Annex

Nom de la companyia subministradora. Raó social i domicili. Agència comercial contractant: domicili, telèfon i localitat.

Pòlissa d'abonament per al subministrament d'energia elèctrica

Número ...........

(Nom) ..................................., en nom propi, document nacional d'identitat número .................. o en representació de ....................... CIF ............... CNAE ...................... Telèfon .............. contracta amb el subministrament d'energia elèctrica per a ........... a ........................, província ....................., carrer/plaça ......................., número .........., pis ........, porta ............., obligant-se ambdues parts contractants a complir les condicions específiques, especials i de caràcter general que s'uneixen a la present pòlissa, totes elles d'acord amb les prescripcions legals vigents, signant-les per duplicat i a un sol efecte.

Condicions específiques d'aquest contracte

Dades de l'abonat quan siguin diferents de les de l'abonament (1)

Domicili ................................................. Telèfon .................. Localitat ..................... Cèdula d'habitabilitat núm. .......................... (8)

Característiques de l'energia subministrada:

Baixa tensió ( ) Alta tensió ( ) Tensió nominal ....................+- 7% Freqüència .................. 50Hz +- 5%

( ) Fase i neutre Nombre ( ) Dues fases i neutre de fases ( ) Dues fases ( ) Tres fases i neutre ( ) Tres fases

Característiques de la instal·lació i potència contractada:

Potència contractada (kW) ................................. Tarifa .................................................... Nom de l'instal·lador autoritzat .......................... Butlletí referència número ................................ Autorització de funcionament dels Serveis Territorials d'Indústria: ( ) Sí ..................... Data ................... Ref. ................... ( ) No és procedent ....................................... Receptors instal·lats (kW) (solament per a 127 V o 3 x 220 V (2): ..................................................... Coeficient de simultaneïtat: 0,6 (3) Potència concertada pel promotor (kW) (4) ................. Vigència de l'embrancament: Tres anys per als subministraments en baixa tensió i 5 anys en subministrament en alta tensió, a partir de la baixa de l'usuari de l'energia que ocupi el local objecte de l'abonament.

Equip de control i mesura

Aparell

-----------------------------------------------

Transf. intensitat Comptadors: Activa Reactiva Rellotges IPC Maxímetres Trans. intensitat Transf. tensió ...........................

Nombre característiques (5)

--------------------------------------------

............................................ ............................................ ............................................ ............................................ ............................................ ............................................ ............................................

Propietat de

-------------------------------------------- l'Empresa submi- l'abonat nitradora (6) ---------------- ------------------- ................ ................... ................ ................... ................ ................... ................ ................... ................ ................... ................ ...................

Rebut de drets:

Drets d'embrancament sol·licitant (7) ..................... Drets d'embrancament usuari ............................... Drets d'enganxament ....................................... Drets de verificació del comptador ........................ Aparells de mesura i control, en cas de venda per la Companyia .................................................. Impost General Tràfic d'Empreses .......................... Fiança .................................................... Taxes Serveis Territorials d'Indústria .................... Suma total pessetes ..........................

Facturació i rebut:

( ) Mensual ( ) Bimestral ( ) ................

Domicili de pagament de rebuts:

Oficina comercial de la Companyia Adreça .................................................... Entitat de crèdit autoritzada: Nom ....................................................... Adreça .................................................... Domiciliació bancària de l'abonat: Banc o Caixa .............................................. Agència ................................................... c/c. o cte. estalvi ....................................... Altra .....................................................

Duració del contracte

La duració d'aquest contracte serà de ..................... i es considerarà prorrogat per terminis iguals, si alguna de les parts no manifesta per escrit la seva voluntat de no revonar-lo, amb un mes d'antelació respecte a la data de venciment. Tanmateix, l'abonat tindrà la facultat de donar-lo per acabat abans del termini esmentat, sempre que comuniqui aquesta decisió a l'empresa subministradora amb un mes d'anticipació respecte a la data en la qual desitgi la baixa del contracte.

Revenda de l'energia

No s'autoritza per cap concepte la revenda o cessió de l'energia contractada, excepte per autorització administrativa expressa, que figura a les condicions especials de la pòlissa present.

Condicions especials

La informació sobre les modalitats tarifàries i les condicions de caràcter general i especial que figuren en aquesta pòlissa d'abonament és coneguda pel titular del subministrament, el qual ha escollit la tarifa bàsica i els seus complements més convenients als seus interessos, entre els que figuren en document annex. ............................................................ ............................................................ Organisme competent per a recursos i reclamacions sobre aquesta pòlissa: Serveis Territorials d'Indústria de la província on tingui radicat el subministrament.

...................., ........ d............. de 19........

Per l'empresa L'abonat subministradora

Llegenda

(

1) Tan sols a efectes de comunicacions i avisos. (

2) Cal adjuntar llista signada per ambdues parts. (

3) Per al cas que no hi hagi llista signada de receptors instal·lats a 127 V o 3 x 220 V. (

4) S'indicarà la potència concertada pel promotor o sol·licitant per a aquest local. (

5) Indiqueu el nombre d'aparells de cada classe dels esmentats. (

6) Indiqueu sí o no. (

7) Tan sols quan el sol·licitant sigui ensems promotor i sol·licitant. (

8) El contracte no serà definitiu i es considerarà provisional mentre el titular del subministrament no presenti la Cèdula d'Habitabilitat, en els casos en què li sigui exible.

Condicions generals

  1. Obligació del subministrament. Les empreses distribuïdores d'enegia elèctrica estan obligades a efectuar el subministrament a tot peticionari i a ampliar el corresponent a tot abonat final que el sol·liciti, en els terminis establerts pel vigent Reglament d'Embrancaments, i amb les tarifes elèctriques aprovades oficialment, havent de prestar l'esmentat subministrament en les condicions tècniques establertes en el vigent Reglament de Verificacions Elèctriques i Regularitat en el Subministrament d'Energia. D'acord amb el vigent Reglament de Verificacions Elèctriques i Regularitat en el Subministrament d'Energia, les empreses distribuïdores hauran de negar-se a subscriure pòlisses d'abonament en els casos següents: 1r Quan la persona o entitat que sol·liciti el subministrament es negui a signar el contracte estès d'acord amb el model oficial de pòlissa i amb les disposicions vigents sobre contractació d'energia elèctrica. 2n En el cas que en la instal·lació del peticionari no s'hagin complert, a judici de l'empresa subministradora, les prescripcions que amb caràcter general...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR