REIAL DECRET 754/2006, de 16 de juny, sobre ampliació dels mitjans econòmics adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1577/1991, de 18 d'octubre, en matèria de gestió de la formació professional ocupacional (formació contínua).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyReial Decret

REIAL DECRET

754/2006, de 16 de juny, sobre ampliació dels mitjans econòmics adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1577/1991, de 18 d'octubre, en matèria de gestió de la formació professional ocupacional (formació contínua).

L'article 149.1.13 de la Constitució disposa que l'Estat té competència exclusiva sobre les bases i la coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica, i l'article 149.1.7 estableix que l'Estat té competència exclusiva en matèria de legislació laboral, sens perjudici que sigui executada pel òrgans de les comunitats autònomes.

D'altra banda, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l'article 11.2 que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, tot assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució ostenta actualment l'Estat respecte a les relacions laborals, sens perjudici de l'alta inspecció d'aquest, i a l'article 12.1 que, en els termes del que disposen els articles 38, 131 i 149.1.11 i 13 de la Constitució, correspon a la Generalitat la planificació de l'activitat econòmica de Catalunya d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat.

A més, el Reial decret 1577/1991, de 18 d'octubre, va aprovar el traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions i els serveis en matèria de gestió de la formació professional ocupacional.

D'altra banda, les sentències del Tribunal Constitucional 95/2002, de 25 d'abril, i 190/2002, de 17 d'octubre, reconeixen a les comunitats autònomes funcions relatives a la gestió de la formació contínua.

Finalment, el Reial decret 1666/1980, de 31 de juliol, estableix les normes que regulen la forma i les condicions a què s'han d'ajustar els traspassos de funcions i serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el que disposa el reial decret esmentat, que també regula el funcionament de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aquesta Comissió va adoptar, a la seva reunió del dia 29 de maig de 2006, el corresponent Acord, que ha d'ésser aprovat pel govern mitjançant un reial decret.

En virtut d'això, i en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre d'Administracions Públiques i prèvia deliberació del Consell de Ministres a la seva reunió del dia 16 de juny de 2006,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'acord de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual s'amplien els mitjans econòmics adscrits a les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1577/1991, de 18 d'octubre, per tal de finançar determinades funcions i serveis relatius a la gestió de la formació contínua per part de la Generalitat de Catalunya, en compliment de les sentències 95/2002, de 25 d'abril, i 190/2002, de 17 d'octubre, del Tribunal Constitucional, adoptat pel Ple en la seva sessió del dia 29 de maig de 2006 i que es transcriu com a annex d'aquest Reial decret.

Article 2

En conseqüència queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els mitjans econòmics corresponents en el termes que resulten del propi Acord i de la relació annexa.

Article 3

L'ampliació dels mitjans a què fa referència aquest Reial decret tindrà efectivitat a partir de la data assenyalada a l'acord de la Comissió Mixta.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinin, d'acord amb la relació número 1 de l'annex, seran donats de baixa en els corresponents conceptes i subconceptes pressupostaris i transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes o, si és el cas, subconceptes que s'habilitin en el pressupost del Servei Públic d'Ocupació Estatal, d'acord amb el que disposa la Llei 47/2003, de 26 de novembre, General Pressupostària i l'article 106 de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2006, regulador de les transferències a comunitats autònomes corresponents al cost dels nous serveis traspassats.

Disposició final única

Aquest Reial decret es publicarà simultàniament al Butlletí Oficial de l'Estat i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i entrarà en vigor el dia següent al de la seva publicació.

Madrid, 16 de juny de 2006

Juan Carlos R.

Jordi Sevilla Segura

Ministre d'Administracions Públiques

Annex

La senyora Pilar Andrés Vitoria i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que a la sessió plenària de la Comissió Mixta, del dia 29 de maig de 2006, es va adoptar un acord sobre ampliació dels mitjans econòmics traspassats a la Generalitat de Catalunya, en matèria de gestió de la formació professional ocupacional, en els termes que s'expressen a continuació:

  1. Referència a les normes constitucionals i estatutàries en què s'empara l'ampliació.

    L'article 149.1.13 de la Constitució reserva a l'Estat la competència exclusiva sobre les bases i la coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica, i l'article 149.1.7 estableix que l'Estat té competència exclusiva en matèria de legislació laboral, sens perjudici que sigui executada pels òrgans de les comunitats autònomes.

    D'altra banda, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l'article 11.2 que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, tot assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució ostenta actualment l'Estat respecte a les relacions laborals, sens perjudici de l'alta inspecció d'aquest i a l'article 12.1 que, en els termes del que disposen els articles 38, 131 i 149.1.11 i 13 de la Constitució, correspon a la Generalitat la planificació de l'activitat econòmica a Catalunya d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat.

    A més, pel Reial decret 1577/1991, de 18 d'octubre, es va aprovar el traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions i els serveis en matèria de gestió de la formació professional ocupacional.

    D'altra banda, les sentències del Tribunal constitucional 95/2002, de 25 d'abril, i 190/2002, de 17 d'octubre, reconeixen a les comunitats autònomes funcions relatives a la gestió de la formació contínua.

    Finalment, la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i el Reial decret 1666/1980, de 31 de juliol, regulen el funcionament de la Comissió Mixta de Transferències, així com la forma i les condicions a què s'han ajustar els traspassos de funcions i serveis a la Generalitat de Catalunya.

    Sobre la base d'aquestes previsions normatives i de jurisprudència constitucional, cal realitzar una ampliació dels mitjans econòmics adscrits a les funcions i serveis traspassats pel Reial decret 1577/1991, de 18 d'octubre, que té com a objecte el finançament de determinades funcions i serveis relatius a la gestió de la formació contínua per part de la Generalitat de Catalunya, subrogant-se la comunitat autònoma en el contingut del conveni que, amb els efectes que s'estableixen en aquest Acord, subscriuen la Fundació tripartita i l'Organisme competent de la Generalitat de Catalunya.

  2. Valoració de les càrregues financeres de l'ampliació.

    La valoració provisional en valors de l'any base 1999, que correspon al cost efectiu anual dels mitjans que es traspassen a la Generalitat de Catalunya s'eleva a 1.638.150,14 euros. Aquesta valoració serà objecte de revisió en els termes establerts a l'article 16.1. de la Llei 21/2001, de 27 de desembre, per la qual es regulen les mesures fiscals i administratives del nou sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú i ciutats amb estatut d'autonomia.

    El finançament en euros de 2006, que correspon al cost efectiu anual dels mitjans que es traspassen, es detallen a la relació número 1.

    Transitòriament, fins que es produeixi la revisió del fons de suficiència com a conseqüència de la incorporació del cost efectiu d'aquest traspàs, el Servei Públic d'Ocupació Estatal, amb càrrec al seu propi pressupost, transferirà directament a la comunitat autònoma de Catalunya els recursos corresponents al cost, des de la data d'efectivitat de l'acord de traspàs.

  3. Data d'efectivitat de l'ampliació.

    L'ampliació de mitjans econòmics, objecte d'aquest acord, serà efectiva a partir del dia 1 de juliol de 2006.

    I perquè així consti, expedim el present certificat a Madrid, el dia 29 de maig de 2006.

    Pilar Andrés Vitoria

    Jaume Vilalta i Vilella

    Secretaris de la Comissió Mixta

    Relació número 1

    Valoració del cost efectiu corresponent a les transferències de mitjans econòmics en matèria de formació contínua

    Comunitat Autònoma de Catalunya (euros 2006)

    Servei Públic d'Ocupació Estatal:

    19.101.241-A.433: 492.113,00 euros

    19.101.241-A.733: 22.402,00 euros

    19.101.214-A.483.03: 2.010.202,00 euros

    Total: 2.524.717,00 euros

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR