ORDRE CMC/548/2010, de 16 de novembre, dels paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya i dels mecanismes de suport.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/548/2010, de 16 de novembre, dels paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya i dels mecanismes de suport.

El Decret 48/2009, de 24 de març, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, va crear aquest Sistema, que és el conjunt organitzat d'entitats titulars d'equipaments escènics i musicals participats per l'Administració de la Generalitat i d'ens locals que promouen programacions escèniques i musicals.

Aquest Decret defineix les funcions del Sistema, descriu els requisits i obligacions dels equipaments escènics i musicals per pertànyer-hi, regula els mecanismes de suport, les modalitats de vinculació i l'estructura orgànica del Sistema i estableix els procediments d'integració i d'exclusió.

L'article 7 del Decret 48/2009 estableix cinc tipologies d'equipaments escènics i musicals que es poden integrar al Sistema: a) equipaments escènics i musicals de caràcter singular; b) centres de producció territorial; c) equipaments escènics i musicals locals multifuncionals; d) equipaments escènics i musicals bàsics; e) altres espais escènics i musicals.

L'apartat 2 de l'article 7 estableix que els equipaments de les lletres c), d) i e) han de complir uns paràmetres d'activitat, de gestió i funcionals mínims que s'han d'establir per Ordre.

L'article 8 del Decret 48/2009 preveu que el departament competent en matèria de cultura ha d'establir mecanismes de cooperació tècnica i de suport econòmic a les entitats que formin part del Sistema.

L'objecte d'aquesta Ordre és establir els paràmetres esmentats i desplegar els mecanismes de suport per a determinats equipaments. Un d'aquests mecanismes és un circuit de gires d'activitats artístiques, anomenat “Programa Cultura en Gira”, que tracta de garantir la presència equilibrada de l'activitat artística i musical de qualitat en el territori, a través d'un suport econòmic de fins al 50% del caixet corresponent a les activitats programades pels equipaments del Sistema entre les previstes en el catàleg del programa.

Per tot això, d'acord amb l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 7.2 i la disposició final del Decret 48/2009, de 24 de març, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és regular els paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya així com el Programa Cultura en Gira i altres mecanismes de suport als equipaments del Sistema.

Article 2

Paràmetres mínims

Es fixen els paràmetres d'activitat, de gestió i funcionals mínims, que consten en l'annex, que han de complir els equipaments del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya següents:

  1. Equipaments escènics i musicals locals multifuncionals.

  2. Equipaments escènics i musicals bàsics.

  3. Altres espais escènics i musicals.

Article 3

Mecanismes de suport per a equipaments escènics i musicals locals multifuncionals

  1. Els mecanismes de suport a les entitats del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, en relació amb els equipaments escènics i musicals locals multifuncionals, s'han d'establir, prioritàriament, a través d'un conveni entre el departament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR