ORDRE EMO/215/2014, de 9 de juliol, de modificació de l'Ordre TRE/338/2008, de 4 de juliol, pel que fa al Registre de centres i entitats de formació del Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d’ordenació del sistema d’ocupació i de creació del Servei d’Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 3676, de 12.7.2002) determina com una de les seves funcions l’ordenació, la planificació, la programació i l’execució de les accions ocupacionals que deriven de les polítiques actives d’ocupació.

El subsistema de formació professional per a l'ocupació esta integrat per un conjunt d’instruments i accions que tenen per objecte donar resposta a les necessitats de formació de les empreses i dels persones treballadores, tant si estan ocupades com en situació d’atur, que els hi permeti la inserció o reinserció al mercat de treball o al manteniment i millora del lloc de treball contribuint d’aquesta manera a la qualificació professional de les persones i a la competitivitat de les empreses.

El Registre de centres i entitats de formació del Servei d’Ocupació de Catalunya, és una eina estratègica en el desenvolupament d’aquesta funció. Aquest registre està format pels centres i entitats que imparteixen formació professional per a l’ocupació a Catalunya i que compleixen els requisits per a fer-ho d’acord amb els programes i la normativa que regulen les especialitats del Fitxer Català d’Especialitats Formatives. El Registre de centres i entitats de formació, permet al Servei d’Ocupació de Catalunya conèixer els recursos materials i humans de què disposa per impartir la formació i les especialitats formatives que es poden impartir a cada territori.

Per tant, el Registre de centres i entitats de formació és un instrument imprescindible en la planificació i la programació de les accions formatives garantint el nivell de qualitat d’aquestes. D’altra banda, el seu caràcter oficial assegura la transparència i objectivitat en els procediments de concessió de subvencions, adjudicació de contractes o autoritzacions per a la impartició de formació professional per a l’ocupació.

Atesa la conjuntura actual amb els elevats nivells d’atur existent, el Servei d’Ocupació de Catalunya esta treballant en diferents disposicions reglamentàries per ampliar la participació en l'oferta formativa, establint el procediment d’autorització per a la impartició d’accions conduents a certificats de professionalitat al sector privat, el procediment per la realització de la formació inherent als contractes de formació i aprenentatge associada a un certificat de professionalitat i la regulació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR