Decret 67/2007, de 7 de juny, pel qual s'aprova el Reglament marc de mesures urgents de les policies locals de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Interior
Rango de LeyDecret

Decret 67/2007, de 7 de juny, pel qual s'aprova el Reglament marc de mesures urgents de les policies locals de les Illes Balears La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, disposa en l'article 39 que correspon a les comunitats autònomes l'establiment de les normes marc a les quals s'han d'ajustar els reglaments de policies locals, de conformitat amb el que estableixen aquesta Llei i la Llei de bases de règim local.

En aquest sentit, la disposició final primera de la Llei 6/2005, de 3 de juny, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, facultà el Govern de les Illes Balears per dictar les disposicions normatives procedents per al desplegament i l'aplicació de la Llei esmentada.

El Govern creu que l'horitzó de qualsevol norma marc al qual s'han d'ajustar els reglaments de les policies locals de les Illes Balears ha d'estar establert per les bases del règim estatutari dels funcionaris públics, com també pel nou disseny del règim jurídic de les forces i els cossos de seguretat, juntament amb l'aplicació de la recentment aprovada reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, mitjançant la Llei 1/2007, de 28 de febrer. Totes aquestes circumstàncies aconsellen que amb caràcter urgent es dictin unes normes reglamentàries per substituir l'obsolescència de moltes de les normes per les quals es regeixen actualment les policies locals de les Illes Balears, com també per establir la taula de les disposicions reglamentàries afectades per la Llei 6/2005, mentre pugui abordar-se una reforma en profunditat.

Aquest Reglament marc de mesures urgents de les policies locals té, doncs, la finalitat d'abordar aquesta matèria, amb l'expressat caràcter d'urgència i provisionalitat, fins que no es desplegui íntegrament el nou marc jurídic d'actuació de les forces i els cossos de seguretat.

Aquest Reglament marc de mesures urgents, que ha rebut l'informe de la Comissió de Coordinació, amb l'estudi i la preparació previs de la Comissió Tècnica Assessora, ha de servir de base per als reglaments que han d'elaborar o adaptar, si escau, els ajuntaments de les Illes Balears, de conformitat amb la disposició final segona de la Llei 6/2005.

Per tot això, a proposta del conseller d'Interior, havent transcorregut el termini establert en l'article 17 de la Llei 5/1993, de 15 de juny, del Consell Consultiu de les Illes Balears, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 7 de juny de 2007,

DECRET Article únic S'aprova el Reglament marc de mesures urgents de les policies locals de les Illes Balears i els seus annexos I, II i III, al qual han d'ajustar el seu contingut els reglaments dels cossos de la policia local dels municipis de les Illes Balears.

Disposició addicional Taula de vigències de les disposicions afectades per la Llei 6/2005, de 3 de juny, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears 1. Del Decret 70/1989, de 6 de juliol, d'establiment de les normes marc a què han d'ajustar-se els reglaments de les policies locals de les Illes Balears:

-- L'article 4.2 i l'annex II (Quadre d'exclusions mèdiques per a l'ingrés a l'Escola de la Policia Local de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears).

  1. Del Decret 72/1989, de 6 de juliol, de bases i exercicis per a l'ingrés en les diverses categories de la policia municipal de les Illes Balears:

    -- Les bases 1 i 2 (amb la redacció del Decret 69/2004).

    -- La base 3 (segons la redacció del Decret 3/1993).

    -- La base 4 (amb les modificacions dels decrets 10/1991, 3/1993 i 132/1993 i 69/2004).

    -- L'annex II (Barem de puntuació de les proves físiques).

  2. Del Decret 146/2001, de 21 de desembre, pel qual s'estableixen la formació, l'ingrés i la mobilitat dels policies locals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, modificat parcialment pels decrets 69/2004, de 9 de juny, i 66/2006, de 21 de juliol, en queden vigents els preceptes reglamentaris següents:

    -- Els articles 28, 30 i 31.

    -- Els articles 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 16.1, 17, 27 i l'annex I, d'acord amb la modificació del Decret 69/2004, de 9 de juliol.

    -- L'article 8 d'acord amb la modificació del Decret 69/2004, de 9 de juliol, i el Decret 66/2006, de 21 de juliol.

    -- L'article 10 d'acord amb la modificació del Decret 66/2006, de 21 de juliol.

  3. Del Decret 69/2004, de 9 de juliol, pel qual es modifica la normativa reguladora de les policies locals de les Illes Balears en matèria d'organització, uniformitat, formació, ingrés, promoció i mobilitat:

    -- La disposició addicional primera.

    -- La disposició transitòria cinquena.

  4. Queda vigent íntegrament el Decret 51/2004, de 4 de juny, pel qual es regula el Registre General de Dades dels membres integrants dels cossos de policia local, de la resta de membres que prestin serveis de vigilància i custòdia i dels cossos de policia local dels ajuntaments de les Illes Balears.

  5. Queda vigent íntegrament el Decret 59/2006, d'1 de juliol, de regulació dels cursos prevists en les disposicions transitòries de la Llei 6/2005, de 3 de juny de 2005, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

  6. Queda vigent íntegrament el Decret 73/2006, de 25 d'agost, de creació de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.

  7. Queda vigent íntegrament l'Ordre del conseller d'Interior de 17 de gener de 2001 de criteris de revalidació i/o actualització de diplomes de cursos d'aptitud dels policies locals (publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 13, de 30 de gener de 2001).

  8. Queda vigent íntegrament l'Ordre del conseller d'Interior d'11 de gener de 2005 per la qual es regulen les condicions d'uniformitat de les policies locals de les Illes Balears (publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 18, de gener de 2005).

    Disposició derogatòria 1. Es deroguen expressament les disposicions següents:

    1. El Decret 71/1989, de 6 de juliol, de regulació de la uniformitat i l'equip de les policies locals de les Illes Balears.

    2. El Decret 130/1993, de 16 de desembre, pel qual es regulen els criteris d'utilització de l'equip d'autodefensa i l'armament de les policies locals de Balears.

    3. L'Ordre del conseller d'Interior de 20 d'abril de 2001 per la qual s'estableix el model oficial i les normes d'utilització de la targeta d'identificació professional de les policies locals de les Illes Balears.

  9. Així mateix, queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin a aquest Reglament marc de mesures urgents.

    Disposició final primera Es faculta el conseller d'Interior per dictar les disposicions necessàries per desplegar i executar aquest Decret.

    Disposició final segona Aquest Decret entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Marratxí, 7 de juny de 2007

    EL PRESIDENT Jaume Matas Palou El conseller d'Interior José María Rodríguez Barberá REGLAMENT MARC DE MESURES URGENTS DE LES POLICIES LOCALS DE LES ILLES BALEARS ÍNDEX TÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS

    TÍTOL II. COSSOS DE POLICIA LOCAL Capítol I. Disposicions generals Capítol II. Creació de cossos de policia local TÍTOL III. COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE LES ILLES BALEARS Capítol I. Principis generals Capítol II. La Comissió de Coordinació de les Policies Locals de les Illes Balears Capítol III. Registre de les Policies Locals TÍTOL IV. ESTRUCTURA I RÈGIM DE FUNCIONAMENT Capítol I. Estructura bàsica Capítol II. Direcció del cos Capítol III. Municipis sense cos de policia local Capítol IV. Règim de funcionament i normes d'uniformitat TÍTOL V. RÈGIM ESTATUTARI Capítol I. Principis generals Capítol II. La segona activitat Capítol III. La permuta Capítol IV. La mobilitat TÍTOL VI. ARMAMENT I EQUIP D'AUTODEFENSA Capítol I. Disposicions generals Capítol II. Normes generals sobre la tinença Capítol III. Utilització d'armes de foc Capítol IV. Utilització de la defensa Capítol V. Utilització de l'aerosol defensiu Capítol VI. Règim de funcionament i infraccions sobre la tinença i l'ús de les armes TÍTOL VII. PREVENCIÓ DE RISCS LABORALS TÍTOL VIII. PREMIS I DISTINCIONS TÍTOL IX. RÈGIM DISCIPLINARI Capítol I. Disposicions generals Capítol II. Faltes disciplinàries Capítol III. Sancions disciplinàries Capítol IV. Competència sancionadora i procediment Capítol V. Extinció de la responsabilitat disciplinària Annex I. Barem general de mèrits dels concursos per a l'ingrés a les places de policia local i policia auxiliar Annex II. Barem general de mèrits de la fase de concurs en el sistema d'accés pel procediment de mobilitat i de la fase de concurs per a l'accés a les categories de comandaments policials Annex III. Equivalències per a la cobertura de la direcció d'un cos de policia local per membres d'altres forces i cossos de seguretat TÍTOL I DISPOSICIONS GENERALS Article 1

    Objecte 1. En desplegament del que preveuen l'article 39 de la Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, i la disposició final primera de la Llei 6/2005,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR