ORDRE AAM/88/2014, de 21 de març, per la qual es modifica l'Ordre AAM/7/2014, de 16 de gener, per la qual es regulen l'aprovació i els ajuts dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya a Catalunya, per al període 2014-2018, i es convoquen els ajuts corresponents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l’Ordre AAM/7/2014, de 16 de gener, per la qual es regulen l'aprovació i els ajuts dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya a Catalunya, per al període 2014-2018, i es convoquen els ajuts corresponents.

En relació amb les bases reguladores de l’ajut definides en aquesta norma i concretament en el tipus i quantia de l’ajut, s’ha vist necessari introduir una modificació als efectes de presentar una millor definició i claredat de les accions subvencionables que tenen relació amb la transformació de superfícies de vinya en formació de vas a formacions emparrades.

D’altra banda, la revisió de l’estudi de costos de les accions per adaptar-lo a la realitat agroeconòmica catalana ha comportat l’adequació d’alguns dels mòduls. A més, s’ha considerat necessari determinar de forma més clara les condicions per dur a terme les accions de despedregament i anivellació amb el mitjans de la mateixa explotació amb les degudes garanties tècniques.

Igualment, es fa necessari afegir alguns requeriments relacionats amb la necessitat d’informar anualment l’òrgan gestor dels ajuts sobre les despeses efectuades amb les bestretes previstes en les bases reguladores.

Conseqüentment, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text legislatiu de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en virtut de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l’annex 1 de l’Ordre AAM/7/2014, de 16 de gener

Es modifica l’apartat 2.7.b) de l’annex 1, que queda redactat com segueix:

“b) Mesures de reconversió:

Transformació de vas a emparrat, que inclou la poda de transformació i la recollida de restes i que es complementarà amb l’acció d’emparrat.

Emparrat, bé sobre planta no formada, bé sobre plantes formades en vas per a les quals es sol·licita també l’acció de transformació de vas a emparrat.

Reempelt.”.

Article 2

Modificació de l’annex 2 de l’Ordre AAM/7/2014, de 16 de gener

2.1 S’afegeix un paràgraf següent al final de l’apartat 3.2 de l’annex 2 amb la redacció següent:

“No es finançarà l’acció de transformació de vas a emparrat si no va acompanyada de l’acció d’emparrat. Tampoc es finançarà si s’executa sobre plantes de menys de cinc anys.”.

2.2 S’afegeix un paràgraf abans de l’últim paràgraf de l’apartat 3.4 de l’annex 2 amb la redacció següent:

“Les accions de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR