DECRET 212/2006, de 23 de maig, d'estructuració del Departament d'Educació i Universitats.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

212/2006, de 23 de maig, d'estructuració del Departament d'Educació i Universitats.

El Decret 143/2006, de 13 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, estableix que el Departament d'Educació passa a denominar-se Departament d'Educació i Universitats i se suprimeix el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Posteriorment pel Decret 176/2006, de 18 de maig, es van dictar normes complementàries a l'esmentat Decret, amb la finalitat d'establir un règim transitori en relació als òrgans administratius i els ens afectats anteriorment adscrits al suprimit Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

En conseqüència, cal definir la nova estructura del Departament d'Educació i Universitats, de forma que integri tots els òrgans i àrees funcionals previstos en el Decret 132/2005, de 28 de juny, de reestructuració del Departament d'Educació i en el Decret 313/2004, de 8 de juny, de reestructuració del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, necessaris per a l'exercici de les competències que li han estat atribuïdes, per tal d'articular dins d'un únic Departament polítiques, estructures i recursos que havien configurat dos Departaments diferents.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de la Generalitat, a proposta del conseller d'Educació i Universitats i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El Departament d'Educació i Universitats és l'òrgan de l'Administració de la Generalitat de Catalunya al qual correspon la proposta i execució de les directrius del Govern en matèria de política educativa en tots els àmbits de l'ensenyament i en matèria de política d'universitats i de recerca.

Article 2

2.1 El Departament d'Educació i Universitats, sota la dependència del seu titular, exerceix les seves funcions mitjançant els òrgans següents:

  1. La Secretaria General.

  2. La Secretaria d'Educació.

  3. La Secretaria d'Universitats i Recerca.

    El Departament d'Educació i Universitats s'estructura territorialment en els serveis territorials previstos en el Decret 132/2005, de 28 de juny, de reestructuració del Departament d'Educació.

    2.2 El conseller/a d'Educació i Universitats coordina i controla l'activitat del Departament, compta amb l'assistència d'un gabinet i de l'Oficina de Suport a les Polítiques Educatives i amb l'assessorament dels òrgans consultius previstos al capítol 2 del Decret 132/2005, de 28 de juny, de reestructuració del Departament d'Educació, si bé el Consell de Direcció és integrat també per les persones titulars de la Secretaria d'Educació i de la Secretaria d'Universitats i Recerca.

    2.3 Són entitats de dret públic sotmeses a dret privat adscrites al Departament d'Educació i Universitats:

  4. L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

  5. L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i Recerca.

Article 3

3.1 Corresponen al/a la secretari/ària general del Departament les competències i funcions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR