DECRET LEGISLATIU 15/1994, de 26 de juliol, pel qual s'adequa la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat, a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret Legislatiu

La Llei 2/1994, de 24 de març, de bases de delegació en el Govern per a l'adequació de les lleis de Catalunya a la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, delega en el Govern de la Generalitat perquè dicti normes amb rang de llei per tal d'adequar la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de Patrimoni de la Generalitat, a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En l'exercici de la delegació esmentada, dins el termini que finalitza el 27 d'agost de 1994, d'acord amb els principis i criteris que regeixen la Llei 30/1992, de 26 de novembre, als quals han de cenyir-se l'elaboració dels decrets legislatius corresponents, es modifica la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat. Les modificacions que motiven aquest Decret legislatiu tenen com a finalitat l'adequació de la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat, als principis i a les normes de l'esmentada Llei 30/1992, de 26 de novembre.

En virtut de tot el que s'ha exposat, en l'exercici de la delegació esmentada per la Llei 2/1994, de 24 de març, a proposta del conseller d'Economia i Finances, de conformitat amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l'article 37 de la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat, en els termes que s'estableixen a continuació: "Article 37 "

- 1 Els particulars, ja siguin persones físiques o jurídiques que per frau, negligència o a títol de simple inobservança causin danys en el domini públic de la Generalitat, o la usurpin de la manera que sigui, estaran obligats a reparar el dany i a restituir el que hagin sostret i seran responsables de la comissió de fets constitutius d'infracció administrativa. "

- 2 Les infraccions administratives es classificaran en lleus, greus i molt greus. "

  1. Es consideren infraccions lleus les que hagin produït danys fins a 100.000 pessetes. "

  2. Greus les que hagin produït danys de 100.001 a 1.000.000 pessetes. "

  3. Molt greus les que hagin produït danys de més de 1.000.000 de pessetes. "

    - 3 Les sancions a imposar seran les següents: "

  4. Per infraccions lleus, fins al tant del perjudici causat. "

  5. Per les infraccions greus des del tant fins al tant més un 50% del perjudici causat. "

  6. I per les infraccions molt greus del tant i un 50% fins al doble del perjudici causat. "

    - 4 Les sancions a imposar es graduaran atenent a la intencionalitat, reiteració o naturalesa dels perjudicis causats o la reincidència. "

    - 5 Per disposició reglamentària podrà regular-se el procediment per l'exercici de la potestat sancionadora, atenent als principis del procediment sancionador que regula el capítol I del títol IX de la Llei 30/1992, de 26 de novembre. "

    - 6 Tant les infraccions com les sancions prescriuran en els terminis i les condicions que estableixen les normes amb rang de llei. "

    - 7 L'exercici de la potestat sancionadora correspondrà al director general del Patrimoni, sense possibilitat que pugui delegar-se en cap altre òrgan distint, d'acord amb la Llei 30/1992. "

    - 8 Contra la resolució del director general del Patrimoni es podrà interposar recurs ordinari."

    Barcelona, 26 de juliol de 1994

    Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

    Macià Alavedra i Moner Conseller d'Economia i Finances

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR