Legislació autonómica

AutorLluís Jou i Mirabent.
Páginas167-170

Ressenya legislativa

  1. L'única norma d'un cert interès per a la pràctica notarial publicada en el DOGC del mes de setembre és el Decret 314/1996, de 17 de setembre, de modificació del Decret 274/1995, d'11 de juliol, sobre nivell d'habitabilitat dels habitatges. Tal com indica l'exposició de motius, la modificació afecta especialment a la regulació dels ascensors, amb establiment clar de l'obligatorietat d'un ascensor com a mínim en edificis de tres o més plantes, o amb dotze o més habitatges, sobre o sota el nivell d'accés i un mínim de dos ascensors en edificis de sis o més plantes o més de 24 habitatges. Tal com comentava fa un any, els nivells d'habitabilitat objectiva s'escapen del control de legalitat notarial atès que és la llicència d'obres que els qualifica, però el seu coneixement elemental és imprescindible per a la funció d'assessorament del notari i, especialment en l'elaboració d'escriptures de declaració d'obra nova, poden ser útils.

Publiquem íntegra aquesta norma.

Lluís Jou

DECRET 314/1996 DE 17 DE SETEMBRE

DECRET

314/1996, de 17 de setembre, de modificació del Decret 274/1995, d'11 de juliol, sobre nivell d'habitabilitat objectiva exigit als habitatges.

Pel Decret 274/1995, d'11 de juliol, es van regular els mínims d'habitabilitat objectiva exigibles tant als habitatges nous com als usats, i sense distinguir si es tracta d'habitatges protegits o no.

El Decret va introduir importants novetats i millores respecte a la normativa anterior, per la qual cosa, i per tal de facilitar-ne el coneixement i l'aplicabilitat per part dels professionals que intervenen en el procés constructiu, la seva entrada en vigor es va diferir durant un període de sis mesos, com també l'exigència del seu compliment als habitatges que obtinguessin llicència d'obres durant el període de sis mesos posteriors a la seva entrada en vigor.

Entre les millores introduïdes es pot destacar la referent a ascensors. En aquest aspecte, s'estableix una regulació molt més aclaridora que la de la normativa anterior respecte als casos en què els edificis necessiten més d'un ascensor. No obstant això, la progressió introduïda, quant al nombre d'ascensors quan l'edifici tingui més de 36 habitatges, s'ha manifestat com a excessiva i allunyada de la realitat constructiva, per la qual cosa es considera convenient un ajustament a aquesta realitat, i en aquest sentit, en el nou text se suprimeix el requisit que s'exigia per a aquest tipus d'edifici.

D'altra banda, en el text publicat també han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR