ORDRE VCP/37/2009, de 6 de febrer, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la realització d'investigacions i per a la publicació d'obres sobre la història contemporània de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/37/2009, de 6 de febrer, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la realització d'investigacions i per a la publicació d'obres sobre la història contemporània de Catalunya.

Atès el Decret 80/1984, de 3 de març, de creació del Centre d'Història Contemporània de Catalunya;

Atès que, segons l'esmentat decret de creació, un dels objectius del Centre d'Història Contemporània de Catalunya és promoure la publicació d'obres sobre la història contemporània de Catalunya;

Atès l'article 4.2.b) del Decret 634/2006, de 27 de desembre, pel qual es modifica el Decret 478/2006, de 5 de desembre, d'estructura del Departament de la Vicepresidència, que estableix que el Centre d'Història Contemporània de Catalunya és coordinat per l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani que depèn de la Direcció General d'Acció Departamental sota la dependència de la Secretaria General de la Vicepresidència;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, els preceptes bàsics de la qual tenen afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997);

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores d'ajuts per a la realització d'investigacions i la publicació d'obres sobre història contemporània de Catalunya que consten en els annexos d'aquesta Ordre.

Disposicions derogatòries

Es deroga l'Ordre VCP/98/2008, de 26 de febrer, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la realització d'investigacions d'obres sobre la història contemporània de Catalunya.

Es deroga l'Ordre VCP/103/2008, de 5 de març, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la publicació d'obres sobre la història contemporània de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici del que estableix l'article 44 de la mateixa Llei.

Barcelona, 6 de febrer de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex 1

Bases reguladores

Disposicions comunes

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de subvencions per promoure la realització d'investigacions i la publicació d'obres sobre la història contemporània de Catalunya i dels països de parla catalana, d'acord amb el que s'estableix als annexos 2 i 3 d'aquesta Ordre.

.2 Persones beneficiàries

Poden optar a les subvencions les persones físiques o jurídiques, les entitats sense finalitat de lucre i les corporacions locals que compleixin, segons cada cas, els requisits de la base reguladora 2 dels annexos 2 i 3 respectivament.

.3 Requisits de les persones beneficiàries

3.1 Podran obtenir la condició de beneficiari o beneficiària les persones o entitats sol·licitants de la subvenció en les quals concorrin les circumstàncies previstes als annexos 2 i 3 d'aquesta Ordre.

3.2 Amb caràcter general, les persones beneficiàries dels ajuts previstos en aquestes bases reguladores hauran de complir els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors o treballadores o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors o treballadores amb disminució sobre el nombre total de treballadors o treballadores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració dels disminuïts (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.2.2000).

  2. En cas d'empreses amb una plantilla igual o superior a 25 persones, han d'incloure l'obligació, amb l'acord dels agents socials, d'indicar els mitjans que utilitzen per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi, en els seus centres de treball, de conformitat amb els articles 5 i 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  3. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  6. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

    .4 Compatibilitat amb altres subvencions, ajuts o ingressos

    L'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre és compatible amb l'obtenció d'altres ajuts, subvencions o premis per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, estatals o internacionals, sempre que l'import de les subvencions no superi aïlladament o conjunta el cost de l'activitat subvencionada.

    .5 Període d'execució

    Les actuacions objecte d'aquests ajuts han d'iniciar-se l'any natural de la convocatòria i han de ser justificades amb el treball realitzat i la documentació prevista a la base reguladora 6 dels annexos 2 i 3.

    .6 Quantia

    La dotació econòmica, així com l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar, es determinaran a la convocatòria pública corresponent. Les subvencions es concediran tenint en consideració les disponibilitats pressupostàries.

    .7 Sol·licituds

    Les sol·licituds s'adreçaran al Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCC),i es podrà obtenir l'imprès normalitzat a la pàgina web del Departament de la Vicepresidència: http://www.gencat.cat/vicepresidencia, o bé al mateix del CHCC, adjuntant-hi la documentació complementària que es detalla en els punts 3 i 4 dels annexos 2 i 3.

    Així mateix, les sol·licituds es poden presentar al Registre del Centre d'Història Contemporània de Catalunya (plaça Pau Vila 1-3, edifici Palau de Mar - Museu d'Història de Catalunya, 08003 Barcelona), al Registre general del Departament de la Vicepresidència (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona), o bé en qualsevol dels llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    El termini de presentació de les sol·licituds serà el que determini la corresponent convocatòria.

    .8 Documentació que s'ha de presentar

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    8.1 Documentació general, comuna a totes les persones destinatàries:

  7. Còpia compulsada del DNI/NIF de la persona sol·licitant; quan s'escaigui, del passaport o document públic acreditatiu de la seva personalitat.

  8. En cas que sigui una persona jurídica, una còpia compulsada de la documentació que acrediti la personalitat jurídica de l'entitat, inscrita al registre corresponent.

  9. Quan s'actuï en nom d'altri:

    Còpia compulsada del DNI de la persona signant de la sol·licitud.

    Còpia compulsada de la documentació acreditativa de la representació amb què actua, degudament inscrita al registre corresponent, si escau.

  10. Declaració responsable de no estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició d'obtenir subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Aquesta declaració ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

  11. Declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per al mateix projecte, incloent-hi els imports sol·licitats i concedits. Aquesta informació declarativa ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

  12. Declaració responsable d'estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Estat així com de les obligacions amb la Seguretat Social. Inclosa en el formulari normalitzat de la sol·licitud.

    La signatura de la sol·licitud de subvenció per part de la persona beneficiària implica l'autorització a l'Administració de la Generalitat de Catalunya per a la funció de comprovació de les dades relatives al compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i la Generalitat de Catalunya, i les obligacions amb la Seguretat Social. En cas que la persona interessada denegui de forma expressa aquest consentiment, haurà de presentar la documentació acreditativa del compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i la Generalitat de Catalunya, i les obligacions amb la Seguretat Social.

  13. Imprès de sol·licitud de transferència bancària, degudament emplenat, signat i verificat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR