ORDRE MAH/91/2006, de 3 de març, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per implantar sistemes voluntaris de gestió ambiental i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2006 (codi de la convocatòria 03.07.06).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/91/2006, de 3 de març, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per implantar sistemes voluntaris de gestió ambiental i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2006 (codi de la convocatòria 03.07.06).

La Generalitat de Catalunya ha de vetllar pel compliment de la normativa de protecció del medi ambient i, molt especialment, dels objectius i de les normes de qualitat dels recursos naturals i de les normes d'emissió de contaminants.

Un dels objectius prioritaris del Departament de Medi Ambient i Habitatge és el de la reducció, si és possible en origen, dels efectes negatius sobre el medi ambient que genera la realització d'activitats potencialment contaminants.

El 6è Programa d'acció comunitari reconeix que molts dels temes ambientals poden abordar-se millor mitjançant una interacció entre els principals agents econòmics i la utilització d'una sèrie àmplia i integrada d'instruments, i no només mitjançant la legislació. Entre aquests instruments hi ha els sistemes voluntaris de gestió ambiental, com ara el Sistema comunitari de gestió i auditoria de la Unió Europea, creat pel Reglament CEE 1836/93, de 29 de juny, i revisat posteriorment pel Reglament 761/2001, del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de març, EMAS, i la Norma ISO 14001.

El Decret 115/1996, de 2 d'abril (DOGC núm. 2192), designa la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge com l'organisme competent previst al Reglament CEE 1836/1993 (DOCE núm. L 168) per portar a terme en el territori de Catalunya les funcions que li encomana, entre les quals destaca el foment entre les empreses, especialment pel que fa a les petites i mitjanes, del Sistema comunitari de gestió i auditoria (EMAS).

És per això que el Departament de Medi Ambient i Habitatge, des de l'any 1997, aprova una convocatòria d'ajuts amb l'objectiu de reduir el cost inicial de l'aplicació de sistemes de gestió ambiental, i incentivar en les empreses la implantació d'aquests sistemes.

L'Ordre MAH/122/2005, de 29 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per implantar sistemes voluntaris de gestió ambiental i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2005 (DOGC núm. 4358, de 7.4.2005), determinava únicament com a beneficiàries a les empreses privades, però s'ha observat un creixent interès per part d'empreses públiques en la implantació de sistemes voluntaris de gestió ambiental. És per aquest motiu que es modifiquen les bases esmentades, per tal d'incloure aquest tipus d'organitzacions com a beneficiàries dels ajuts.

Atès el que disposen la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2006; el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; i la Llei 38/2003, de 17 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR