Acords de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric, de sessió celebrada el dia 5 de juny de 2009, relatius a expedients per a la declaració d'interès general de diversos termes municipals i a un expedient d'habitatge unifamiliar tramitat segons l'article 27.2.b) de la Llei del sòl rústic.

SecciónII - Consells Insulars
EmisorMallorca
Rango de LeyAcord

Acords de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori,

Urbanisme i Patrimoni Històric, de sessió celebrada el dia 5 de juny de 2009, relatius a expedients per a la declaració d'interès general de diversos termes municipals i a un expedient d'habitatge unifamiliar tramitat segons l'article 27.2.b) de la Llei del sòl rústic.

`Examinat l'expedient d'obra tramitat pel procediment de declaració d'interès general establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT: 000065/2008-IG PROMOTOR: Sr. JUAN CARBONELL ORFILA ASSUMPTE: residència canina EMPLAÇAMENT: POLIGON 5, PARCEL·LA 81

MUNICIPI: ALGAIDA aquesta Comissió Insular, d'acord amb la proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, acorda denegar la sol·licitud de declaració d'interès general de l'esmentada activitat, per tal com incompleix l'art. 15.1 de la Llei 6/1997 ja que no es pot vincular una nova activitat a la superfície total de la parcel·la ja que aquesta actualment es troba vinculada a un habitatge existent amb llicencia municipal d'obres concedida per la Comissió de Govern en sessió de 9 de gener de 1997 i certificat final d'obra i habitabilitat expedit en data 27 de juliol de 2007, i també incompleix l'article 26.4 de la Llei 6/1997 ja que el projecte presentat incompleix els paràmetres urbanístics de parcel·la mínima, ocupació màxima i aprofitament màxim'.

`Examinat l'expedient d'obra tramitat pel procediment de declaració d'interès general establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT: 000059/2008-IG PROMOTOR: LEMBUS, SL ASSUMPTE: ampliació d'una xarxa en baixa tensió EMPLAÇAMENT: DES DE ET CAN GAYA-2 DE PORTOCOLOM

MUNICIPI: FELANITX i tot considerant,

Primer.- Que s'han complit els tràmits prevists a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears;

Segon.- Que a la vista de l'expedient i de la documentació que hi figura, i entenent que queden justificats els requisits exigits per l'article 26 de l'esmentada Llei.

En virtut del que suara s'ha manifestat, aquesta Comissió Insular, prèvia proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, adopta el següent acord:

1r. Declarar l'Interès General de l'activitat expressada, amb independència de la llicència municipal o altres autoritzacions que puguin ser preceptives, condicionat al compliment de les observacions assenyalades a l'informe de la Direcció General d'Indústria de dia 1 d'octubre de 2008, que s'adjunta amb el present acord.

2n. Significar igualment que, transcorreguts sis mesos des de la notificació d'aquest acord sense que s'hagi sol·licitat la llicència municipal, s'iniciarà l'expedient de caducitat, d'acord amb el que estableix l'apartat 4 de l'esmentat article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears.

3r. Significar així mateix que abans de la concessió de la llicència municipal, si escau, s'haurà de realitzar la tramitació i el procediment oportú que derivi de l'article 48 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, havent d'actuar l'ajuntament com a òrgan substantiu en atenció al fet que la llicència municipal és l'acte administratiu que legitima la realització de les actuacions'.

`Examinat l'expedient d'obra tramitat pel procediment de declaració d'interès general establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT: 000032/2007-IG PROMOTOR: IBISEC ASSUMPTE: nou col·legi públic de dues línies EMPLAÇAMENT: POLIGON 46, PARCEL·LA 516

MUNICIPI: LLUCMAJOR i tot considerant,

Primer.- Que s'han complit els tràmits prevists a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears;

Segon.- Que a la vista de l'expedient i de la documentació que hi figura, i entenent que queden justificats els requisits exigits per l'article 26 de l'esmentada Llei.

En virtut del que suara s'ha manifestat, aquesta Comissió Insular, prèvia proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, adopta el següent acord:

1r. Declarar l'Interès General de l'activitat expressada, amb independència de la llicència municipal o altres autoritzacions que puguin ser preceptives, condicionat al compliment de les condicions assenyalades a l'informe de la Conselleria de Salut i Consum de dia 7 de maig de 2009, que s'adjunta amb el present acord.

2n. Exonerar el present projecte, d'acord amb l'establert als articles 26 i 27.2.b) de la Llei 6/1997, del compliment dels paràmetres de tipologia, parcel·la mínima, aprofitament, ocupació, volum i altura, i imposant-se, com a mesures per a minimitzar l'impacte de l'edificació, que tota la pantalla vegetal que es preveu haurà de ser amb espècies autòctones perennes les quals, una vegada arribades a la seva edat adulta cobreixin totalment la vista de l'edificació des del sòl rústic.

3r. Significar així mateix que abans de la concessió de la llicència municipal, si escau, s'haurà de realitzar la tramitació i el procediment oportú que derivi de l'article 48 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, havent d'actuar l'ajuntament com a òrgan substantiu en atenció al fet que la llicència municipal és l'acte administratiu que legitima la realització de les actuacions.

4t. Significar igualment que, transcorreguts sis mesos des de la notificació d'aquest acord sense que s'hagi sol·licitat la llicència municipal, s'iniciarà l'expedient de caducitat, d'acord amb el que estableix l'apartat 4 de l'esmentat article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears.

5è. Significar que l'activitat declarada d'interès general suposa la vinculació legal a la mateixa de la superfície total de la parcel·la o parcel·les afectades, per la qual cosa, abans de la concessió de la corresponent llicència municipal, s'haurà de procedir a l'esmentada vinculació, que haurà de ser inscrita en el Registre de la Propietat, sense que pugui ser objecte de cap acte dels prevists a l'article 13 de l'esmentada Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears mentre subsisteixi l'activitat'.

`Examinat l'expedient d'obra tramitat pel procediment de declaració d'interès general establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del Sòl Rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT: 000031/2009-IG PROMOTOR: CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT ASSUMPTE: segellat d'un abocador EMPLAÇAMENT: POLIGON 34, PARCEL·LES 557 A 565, 580 A 583, 1163

MUNICIPI: MANACOR i tot considerant que, 1r. La Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears [LSR] estableix en el seu article 24 quines són les activitats relacionades amb les infraestructures públiques, les quals, per aquest motiu, s'han d'entendre com usos admesos. Tot això, en relació amb allò que estableix la Llei 6/1999, de 3 d'abril, de les Directrius d'Ordenació Territorial [DOT] i la seva Matriu d'Ordenació. El procediment a seguir per a la seva autorització és el que es defineix a l'article 35 de la LSR. Entre les activitats relacionades amb les infraestructures públiques hi figuren els centres de recollida i tractament de residus sòlids urbans, sense perjudici d'allò que disposin les DOT i seva Matriu d'Ordenació, així com el Pla Territorial Insular de Mallorca;

2n. A l'article 26 de la LSR s'estableix que les activitats relacionades amb usos no prohibits, diferents dels admesos o del d'habitatge unifamiliar, només es podran autoritzar quan resultin declarades d'interès general [...]. El procediment que s'ha de seguir és el que s'estableix a l'article 37 de la mateixa LSR;

3r. En matèria de residus cal acudir també a la norma específica que en el cas de l'illa de Mallorca, el Pla Director Sectorial per a la Gestió dels Residus Urbans de Mallorca, aprovat pel Decret 21/2000, de 18 de febrer, en la redacció donada per la seva revisió duta a terme per Acord del Ple del Consell de Mallorca de dia 06-02-2006. L'objectiu d'aquest PDS és l'establiment d'un marc d'obligat compliment per a l'adequada gestió dels residus urbans de Mallorca, recollint les recomanacions del programa Agenda Local 21 i de la normativa europea;

4t. La LSR preveu la possibilitat d'implantar en sòl rústic usos atípics a aquesta categoria de sòl. En aquest cas, però, el projecte que s'ha presentat per part de la Conselleria de Medi Ambient no suposa la implantació d'un nou ús, sinó l'operació contrària, és a dir, dur a terme les accions necessàries per eliminar o neutralitzar un ús no propi del sòl rústic en aquest terme municipal;

aquesta Comissió Insular, d'acord amb la proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, acorda la no necessitat de declaració d'interès general respecte del projecte en qüestió, atès que no suposa la implantació d'un nou ús, sinó dur a terme les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR