ORDRE BEF/291/2006, de 14 de juny, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la construcció, habilitació, reformes, ampliació, condicionament o subministrament d'allotjaments per a treballadors temporers per a l'exercici 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/291/2006, de 14 de juny, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la construcció, habilitació, reformes, ampliació, condicionament o subministrament d'allotjaments per a treballadors temporers per a l'exercici 2006.

Des de l'any 2001 es convoca anualment la concessió de subvencions a entitats per a la construcció, habilitació, reformes, ampliació o condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers, amb l'objectiu de garantir unes condicions laborals i d'allotjament dignes i orientades a la integració social d'aquestes persones durant la seva estada al nostre país.

D'acord amb les expectatives de contractació que la demanda de treballadors per dur a terme les tasques de les campanyes de temporada genera per a un gran nombre de persones, les quals migren a la recerca d'unes perspectives laborals incertes, i donat que la contractació en origen permet que, tant empresaris com treballadors sàpiguen, de bon començament, que les seves expectatives seran satisfetes;

Atès que continua provada la necessitat de mantenir actuacions que, com aquesta, s'emmarquen dins les polítiques orientades a la integració social de temporers immigrants, el Govern de la Generalitat considera necessari obrir una nova convocatòria d'ajuts adreçats a promoure la creació de noves places d'allotjament per a treballadors estacionals del sector agropecuari català.

Comptant amb l'experiència d'anys anteriors i per tal d'evitar la massificació dels emplaçaments, s'estableix un límit màxim de capacitat per indret. Igualment, per assegurar una òptima distribució dels recursos econòmics existents, es fixa un màxim de 150 places per promotor, excepte els casos de promoció pública.

Vist el resultat satisfactori de la convocatòria de l'any passat, es manté la segona línia d'ajuts adreçada a les organitzacions empresarials agràries catalanes amb l'objectiu de recolzar les despeses d'habilitar allotjament que es deriven de la contractació de temporers i encetada en base a l'Acord interprofessional sobre matèries concretes dels treballadors temporers del sector agrari de Catalunya per a la campanya de 2005, signat el dia 13 de maig, si bé es limiten a 10 el nombre màxim de contractes de treball per ocupador.

Atesos la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006; el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els preceptes bàsics de la Llei de l'Estat 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Atès l'Acord de Govern de 13 de juny de 2006, mitjançant el qual s'autoritza el Departament de Benestar i Família a realitzar despeses amb abast pluriannual per fer front a la primera línia d'aquesta convocatòria;

En ús de les atribucions que la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atorga al titular d'aquest Departament,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a:

Primer. Entitats que realitzin a Catalunya obres destinades a la construcció, l'habilitació, reformes, ampliació o condicionament d'allotjaments col·lectius per a treballadors temporers.

Segon. Organitzacions empresarials agràries que gestionin la contractació de treballadors de temporada per al sector agropecuari català sempre que el contracte inclogui l'obligació d'assegurar un allotjament individual o singular per al treballador dins del territori de Catalunya.

1.2 S'aproven les bases que l'han de regir, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aplicació pressupostària i quantia

2.1 L'import inicial de les subvencions concedides a l'empara d'aquesta Ordre és de 380.000 euros que es reparteixen entre les dues línies d'ajut a raó de 300.000 euros per als projectes d'obra d'allotjaments col·lectius i els 80.000 euros restants per als allotjaments individuals o singulars que acreditin les organitzacions empresarials agràries mitjançant els corresponents contractes de treball.

2.2 Per al cas de la construcció, l'habilitació, reformes, ampliació o condicionament d'allotjaments col·lectius es reserva fins a un 10% de la quantitat assignada, això és 30.000 euros, per premiar alguns dels projectes subvencionats amb el distintiu de qualitat superior projectat d'acord amb el que disposa la base 10.2 de l'annex.

2.3 Quan l'objecte de la convocatòria sigui el definit a l'article 1.1.primer, el 50% de l'import inicial disponible anirà a càrrec de les partides BE07 D/760000100/314A i BE07 D/781000100/314A, BE07 D/770000100/314A i BE07 D/782000100/314A dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, i el 50% restant a càrrec del pressupost per a l'exercici de 2007.

2.4 Quan l'objecte de la convocatòria sigui el definit a l'article 1.1.segon, l'import màxim de 80.000 euros anirà a càrrec de la partida BE07 D/482.0001.00/314A dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006.

2.5 Els crèdits inicials disponibles indicats als apartats anteriors es poden modificar, amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds de subvencions és d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La gestió d'aquesta convocatòria correspon a la Secretaria per a la Immigració, en el termes que es preveuen en les bases reguladores. La tramitació correspon a l'Àrea Tècnica de la Secretaria per a la Immigració i la resolució correspon a la persona titular de la Secretaria per a la Immigració, prèvia proposta de la junta d'avaluació prevista a l'apartat 9 de les bases reguladores.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a partir de l'endemà de la data en què finalitza el termini de presentació de les sol·licituds. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi notificat la resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud d'atorgament de subvenció.

Article 5

Notificació

La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la persona titular del Departament de Benestar i Família, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Disposició addicional

Al final de l'exercici es donarà publicitat a les subvencions atorgades mitjançant l'exposició d'aquestes en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i dels Serveis Territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. Quan es tracti de subvencions de més de 3.000 euros, es publicaran al DOGC, tot indicant l'entitat beneficiària, la quantitat atorgada, les finalitats de cada subvenció i el crèdit pressupostari al quan s'han imputat.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de juny de 2006

Carme Figueras i Siñol

Consellera de Benestar i Família

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el suport en el finançament de la despesa d'habilitar allotjaments per a treballadors que prestin serveis de temporada en explotacions agropecuàries catalanes. En concret, inclou les actuacions següents:

1.1.a) La promoció d'obres que es realitzin en el territori de Catalunya destinades a la construcció, l'habilitació, reformes, ampliació i condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers d'un màxim de cinquanta places per edifici. La capacitat màxima d'aquests allotjaments col·lectius, amb dret a subvenció, no podrà superar les 100 places en un mateix indret. En el cas d'haver realitzat fases anteriors també subvencionades, el còmput total de les existents i les noves no podrà passar de les 150 places per promotor, excepte que el beneficiari sigui un ens local. Aquest darrer límit de places també s'aplica en el cas de que un sol·licitant promocioni més d'un allotjament col·lectiu a l'empara d'aquesta convocatòria mitjançant la presentació de les corresponents sol·licituds.

1.1.b) L'allotjament de treballadors establerta en el contracte de treball que inclogui l'obligació de l'ocupador de subministrar i costejar un allotjament en el territori de Catalunya. S'entendrà que l'empresari ha de proporcionar allotjament a la persona o persones que contracti com a temporer o temporers, si el seu domicili habitual és a una distància superior als 75 quilòmetres del lloc de treball.

1.2 A aquests efectes, es considerarà treballador temporer aquella persona que, contractada a l'empara de l'article 15.1.a) de l'Estatut dels Treballadors, presti serveis en activitats agropecuàries durant els períodes de campanya, per a un o diversos empresaris, coetània o successivament, i la seva residència habitual es trobi ubicada fora del municipi on es situa el o els centres de treball.

.2 Beneficiaris i període

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions:

2.1 Quan l'objecte de la subvenció siguin les actuacions descrites a la base 1.1.a), poden ser-ne beneficiaris els ens locals i altres persones jurídiques que promoguin la construcció, l'habilitació, reformes, ampliació o condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers. El període en què s'han de realitzar les obres finalitza el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR