DECRET 102/1989, de 17 d'abril, pel qual es regula el funcionament dels òrgans socials de les mutualitats de previsió social voluntària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

En virtut de l'article 9.21 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat té competència exclusiva en matèria de Mutualisme no integrat en el sistema de la Seguretat Social. Pel Reial Decret 2432/1983, de 20 de juliol, es van transferir a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis de l'Estat en matèria de Mutualisme.

Fins que el Parlament de Catalunya no legisli en matèria de Mutualisme no integrat en el sistema de la Seguretat Social, són d'aplicació, a les entitats que exerceixin activitats en aquest àmbit, la Llei 33/1984, de 2 d'agost, i el Reglament d'entitats de previsió social voluntària, aprovat pel Reial Decret 2615/1985, de 4 de desembre, i també les normes reglamentàries dictades per la Generalitat de Catalunya.

Atesa la necessitat de regular el funcionament i les competències dels òrgans socials de les mutualitats de previsió social, de conformitat amb el que disposa l'article 6 del Reial Decret 2615/1985, de 4 de desembre, a proposta del Conseller de Treball, i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article 1

Òrgans socials de les federacions i mutualitats de previsió social

1.1 Seran òrgans rectors d'aquestes entitats l'Assemblea General i la Junta Directiva, amb aquesta o altres denominacions.

1.2 De les sessions de cada òrgan s'aixecarà una acta en el llibre d'actes corresponent que haurà de portar les mutualitats per tal de recollir les de les seves assemblees i juntes directives.

1.3 Els Estatuts hauran de contenir normes concretes per tal que, tenint en compte el tipus de col·lectiu, la possible existència de persones protectores, zones geogràfiques, sectors econòmics o altres circumstàncies, es produeixi una participació efectiva dels mutualistes en el govern de l'entitat. Article 2

Assemblea General

2.1 L'Assemblea General degudament constituïda és la reunió de tots els associats per deliberar i prendre els acords, com a òrgan suprem d'expressió de la voluntat social en les matèries que li corresponen per les normes legals i reglamentàries i pels Estatuts de la mutualitat.

2.2 L'Assemblea General és l'òrgan sobirà de la mutualitat i és competent per debatre i acordar sobre tots els assumptes propis d'aquesta. Les competències que li corresponen en virtut d'aquest article són indelegables, i és preceptiu el seu acord en els supòsits següents:

  1. L'elecció per votació secreta dels membres que hagin d'integrar la Junta Directiva, i també la seva revocació, si escau.

  2. L'examen i l'aprovació de la gestió de la Junta Directiva i, si escau, de la memòria, el balanç i els estats de comptes de la mutualitat. L'exercici de l'acció de responsabilitat contra els membres de la Junta Directiva.

  3. Resoldre sobre els pressupostos que li sotmeti la Junta Directiva.

  4. La modificació dels Estatuts i la reforma i l'ampliació de reglaments.

  5. La dissolució, l'escissió, l'agrupació, la transformació o la fusió de l'entitat.

  6. Acordar noves aportacions al Fons Mutual i també si ha de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR