ORDRE ENS/62/2012, de 15 de març, de modificació de l'Ordre EDU/554/2008, de 19 de desembre, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d'avaluació i diversos aspectes organitzatius del batxillerat i la seva adaptació a les particularitats del batxillerat a distància i del batxillerat nocturn.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L’article 11.4 de l’Ordre EDU/554/2008, de 19 de desembre, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació i diversos aspectes organitzatius del batxillerat i la seva adaptació a les particularitats del batxillerat a distància i del batxillerat nocturn, estableix que en cada curs de l’etapa els alumnes poden realitzar una prova extraordinària de les matèries que no hagin superat i que aquestes proves no es poden fer abans dels cinc darrers dies de classes, segons s’estableixi en el calendari escolar del curs.

Amb la finalitat que l’alumnat tingui més temps per assolir els objectius d’aprenentatge de les matèries no superades en l’avaluació final ordinària del mes de juny, augmentant les seves possibilitats d’obtenir una avaluació positiva, es modifica el procediment d’avaluació final del primer curs de batxillerat, per establir la realització de les proves extraordinàries en els primers dies del mes de setembre. Al segon curs de batxillerat es manté l’actual calendari de les proves extraordinàries atesa la necessària coordinació amb les convocatòries anuals, de juny i setembre, de les proves d’accés a la universitat.

Actualment, la realització d’aquestes proves extraordinàries en els primers dies del mes de setembre per a l’alumnat de primer curs de Batxillerat, està prevista al calendari escolar del curs.

Amb aquesta modificació es consolida una avaluació final que es realitza en dos moments diferents del curs: una avaluació final ordinària que es realitza al final del període lectiu del curs, i una avaluació final extraordinària posterior a la celebració de les proves extraordinàries.

D’altra banda, es limita fins a un màxim de dues matèries, aquelles que poden ser objecte de modificació de la qualificació per part de l’equip docent, en la sessió d’avaluació final extraordinària, posterior a les proves extraordinàries, tenint en compte el procediment establert en aquesta mateixa Ordre, i en aplicació de l’article 18 del Decret 142/2008, de 15 de juliol, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments del batxillerat a Catalunya, segons el qual l’equip docent, actuant de manera col·legiada, ha de valorar l’evolució de l’alumnat en el conjunt de les matèries i la seva maduresa acadèmica en relació als objectius del batxillerat, així com, al final de l’etapa, les seves possibilitats de progrés en estudis posteriors.

Finalment, la sentència del Tribunal Suprem de 2 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR