ORDRE ASC/478/2007, de 28 de novembre, per la qual es crea el fitxer de dades personals del Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència, en l'àmbit competencial del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/478/2007, de 28 de novembre, per la qual es crea el fitxer de dades personals del Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència, en l'àmbit competencial del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

El Decret 115/2007, de 22 de maig, pel qual es determinen els òrgans de la Generalitat de Catalunya competents per aplicar la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, estableix una primera previsió transitòria sobre la gestió i la protecció de les dades personals generades durant la tramitació dels procediments corresponents.

En concret, la disposició transitòria del Decret esmentat preveu que .fins que l'òrgan competent acordi la creació del fitxer corresponent, les dades personals generades en els procediments afectats per aquest Decret es tractaran en el fitxer de dades .Expedients de Prestacions Individuals., en els termes establerts per l'Ordre BEF/419/2003, d'1 d'octubre..

Al respecte, l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, per la seva banda, preveu la .creació. de fitxers de dades per mitjà de .disposició general., publicada en el diari oficial corresponent. En aquest sentit, els fitxers de dades personals de la Generalitat de Catalunya es creen específicament per ordre de la Conselleria respectiva, des de l'entrada en vigor de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, la disposició addicional tercera de la qual estableix aquesta habilitació.

En aquest marc legal, la finalitat del fitxer és ordenar, en un sol instrument jurídic, les dades personals generades durant la tramitació dels dos procediments en que es concreta la participació de les persones beneficiàries en el nou sistema, en concret, el .reconeixement de la situació de dependència. (article 28 de la Llei 39/2006) i l'elaboració del .programa individual d'atenció. (article 29 de la Llei 39/2006), raó per la qual s'estableixen dos apartats diferenciats en el fitxer.

Tanmateix, la connexió directa entre els dos tràmits, en la mesura que el primer és requisit indispensable per iniciar el segon, i en determina el seu contingut, justifica la seva integració en el mateix fitxer de dades.

L'estructura del fitxer també preveu la participació d'entitats col·laboradores i de les àrees bàsiques de serveis socials en la gestió, raó per la qual s'han previst les cessions i comunicacions de dades corresponents, sense perjudici d'establir les garanties legalment previstes en els convenis de col·laboració respectius.

En el mateix sentit, el fitxer té en compte l'existència de la xarxa de comunicacions i el sistema d'informació (estatal) del SAAD, prevista per l'article 38 de la Llei 39/2006, la qual prescriu l'intercanvi de dades sobre situació, grau i nivell de dependència dels beneficiaris entre les diferents Administracions Públiques competents.

La matèria objecte d'aquesta Ordre és competència del Departament d'Acció Social i Ciutadania, d'acord amb l'article 3.2 del Decret 115/2007, de 22 de maig; l'article 3.14 del Decret 421/2006, de 28 de novembre i, també, el Decret 572/2006, de 19 de desembre.

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga l'article 12.d) de la LIei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i l'article 3.2 del Decret 115/2007, de 22 de maig; amb l'informe preceptiu de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea el fitxer de dades personals del Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència, en l'àmbit competencial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, en els termes que s'indiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Objecte

  1. L'objecte del fitxer únic de prestacions socials de caràcter econòmic es recollir, organitzar i tractar les dades de caràcter personal generades en els procediments de reconeixement de la situació de dependència y dels programes individuals d'atenció del Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència.

  2. Els procediments esmentats es tramiten en el marc del que preveuen els articles 27, 28 i 29 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència, i la normativa de desenvolupament corresponent.

Article 3

Estructura

  1. El fitxer s'estructurarà en dos apartats independents. El primer apartat recollirà les dades generades en el procediment de reconeixement de la situació de dependència. El segon apartat recollirà les dades generades en el procediment d'elaboració dels programes individuals d'atenció.

  2. Les persones interessades seran informades, en el moment de la recollida de les dades, en els termes que estableix l'article 5 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR