ORDRE AAR/328/2009, de 22 de juny, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions ramaderes afectades per la davallada de renda provocada per l'increment del preu dels cereals, convocats per l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/328/2009, de 22 de juny, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions ramaderes afectades per la davallada de renda provocada per l'increment del preu dels cereals, convocats per l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril.

Durant la segona meitat de l'any 2007 i bona part de l'any 2008 es va produir un fort increment del preu dels cereals que va comportar un important increment de costos a les explotacions de ramaderia intensiva que podia comprometre la continuïtat de les explotacions.

Per tal d'ajudar a pal·liar els efectes que aquesta pujada dels costos de l'alimentació va tenir en les explotacions de ramaderia intensiva, des del DAR es va impulsar la concessió de préstecs preferencials als afectats per part de les entitats financeres mitjançant l'aprovació de l'Acord de Govern del 20 de novembre de 2007, modificat pels acords de Govern de 29 de gener de 2008 i 8 d'abril de 2008, i la signatura de convenis amb diverses entitats financeres.

Posteriorment, en veure que la situació de carestia, lluny de remetre, es mantenia i incrementava en el temps, es va aprovar l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions ramaderes afectades per la davallada de renda provocada per l'increment del preu dels cereals, que preveia la bonificació dels interessos dels préstecs subscrits a l'empara de l'Acord de Govern de 20 de novembre de 2007 esmentat.

Paral·lelament a l'Ordre aprobada por el DAR, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim va publicar l'Ordre APA/165/2008, de 31 de gener, que preveia el cofinançament de les bonificacions establertes posteriorment per l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, i a més, en els casos en que fos necessari, del cost dels avals que se subscrivissin amb la Sociedad Anónima de Caución Agraria (SAECA).

L'aprovació de bonificacions per part del Departament i del Ministeri va fer que s'incrementessin de forma molt important el nombre de sol·licituds, amb el que les disponibilitats pressupostàries previstes a l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, eren clarament insuficients per a fer front a les bonificacions previstes. D'altra banda, i per tractar-se de bonificacions del tipus d'interès de préstecs amb una durada de 6 anys, s'havien de preveure pagaments per a les properes 6 anualitats a càrrec d'una partida pluriennal.

Valorada la conveniència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR